2012-06-12 22:26:04
Φωτογραφία για Ορεστιάδα: Οι κάτοικοι του Τριγώνου υποφέρουν [video]
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στη σύγχρονη Ελλάδα, κάτοικοι του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας είναι απομονωμένοι στα χωριά τους.

Από τη στιγμή που το Τρίγωνο εντάχθηκε στην Ορεστιάδα, οι κάτοικοι των Μαρασίων, του χωριού της κυράς των Μαρασίων δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν κάθε Παρασκευή στη λαϊκή των Δικαίων γιατί δεν υπάρχει συγκοινωνία.

Ο πρώην Δήμος Τριγώνου, είχε προνοήσει και μετέφερε με λεωφορείο τους κατοίκους κάθε Παρασκευή, για να μπορούν να ψωνίζουν από τον τόπο τους.

Εδώ και ενάμιση όμως χρόνο, ο Καλλικρατικός δήμος Ορεστιάδας, δεν έδωσε τη δυνατότητα αυτή στους κατοίκους.

Το θέμα έχει τεθεί πάρα πολλές φορές, όμως λύση, μέχρι τουλάχιστον χθες δεν είχε δοθεί.

Με μία γενναία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, φαίνεται ότι βγάζει τα Μαράσια από την αφάνεια.

Ύστερα από την καθοριστική παρέμβαση του προέδρου του χωριού, ο οποίος σε έντονο ύφος απείλησε ότι σύσσωμο το χωριό θα διαμαρτυρηθεί σ’ όλη την Ελλάδα, οι δημοτικοί σύμβουλοι βρήκαν τη λύση και την Παρασκευή αναμένεται να γίνει το πρώτο δρομολόγιο.


Οι κάτοικοι των Μαρασίων, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας την Κυριακή δεν συμμετείχαν στο μνημόσυνο για την κυρά των Μαρασίων, ελπίζοντας ότι από κει που βρίσκεται η γυναίκα σύμβολο του Ελληνισμού, θα τους βοηθήσει στον αγώνα τους.

Τα όσο καταγγέλλουν στο βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικά.

Το thraki Νεα, ζήτησε την Κυριακή από το δήμαρχο Ορεστιάδας να κάνει δήλωση για το θέμα, όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Πρέπει να τονιστεί και το αυτονόητο. Ψωνίζοντας οι κάτοικοι του Τριγώνου από το Τρίγωνο, ενισχύουν τον τόπο τους... Αρκεί να έχουν τη δυνατότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
thrakinea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ