2014-06-24 18:30:08
Φωτογραφία για Τ. Κουίκ : Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών της.
Την κατάργηση και ουσιαστικά το «ξεγύμνωμα» της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης από τα Αστυνομικά Τμήματα, καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα για την μειωμένη ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.

Σε σχετική δήλωση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Ως εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών της».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σε μία τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ περιοχή όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύνορα της Ελλάδας και όχι μόνο, γινόμαστε μάρτυρες αφομοίωσης της Αστυνομίας, με οποίες επιπτώσεις αυτό μπορεί να σημαίνει. Που σημαίνει! Πιστέψτε με.


Όπως με ενημερώνει γραπτώς ο Πολιτευτής Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Τσακίρης και από τα πλέον αξιόλογα στελέχη του ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συνδυασμού Εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου είμαι επικεφαλής και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος:

«Στις 26 Φεβρουαρίου 2010, με την υπ’ αριθ. 7001/2/1435-ια’, απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριου Οικονόμου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 144/16-2-2010, καταργήθηκαν 235 Αστυνομικοί Σταθμοί σε 32 Νομούς της Ελληνικής Επικράτειας.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συγκεκριμένα, καταργήθηκαν:

1. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πρίνου και Καλλιράχης Θάσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

2. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αισύμης, Νίψης, Συκορράχης, Λευκίμμης και Σιδηρού της

Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης

3. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Λεπτής, Ριζίων, Χανδρά, Μάνης, Θουρίου, Βρυσικών, Πενταλόφου, Σπηλαίου και Μαρασίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδος

4. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αμαξάδων, Νέας Σάντας, Στρύμης, Αράτου, Αρίσβης και Ραγάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης

5. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Εξοχής, Τοξοτών και Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, και

6. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ξηροποτάμου, Σιταγρών, Μαυρολεύκης, Κυριών, Χωριστής, Μικροπόλεως, Καλής Βρύσης, Περιθωρίου, Λευκογείων και Ποταμών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας

Συνολικά δηλαδή 35 Αστυνομικοί Σταθμοί στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ποσοστό 14,8% επί του συνόλου των καταργουμένων.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2010 με την υπ’ αριθμ. 7001/2/1435-ξε από 26-11-2010 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 1901/3-12-2010 Καταργήθηκαν άλλοι 296 Αστυνομικοί Σταθμοί σε όλη την χώρα.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συγκεκριμένα, καταργήθηκαν:

1. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Νέας Καρβάλης, Πλαταμώνος, Κεραμωτής, Χρυσοχωρίου, Πέρνης, Κεχροκάμπου, Παραδείσου, Θεολόγου, Μεσορόπης, Νικήσιανης και Μουσθένης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

2. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μάκρης, Λακκώματος, Πέπλου και Μεγάλου Δερείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης

3. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Λαβάρων και Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας

4. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ασωμάτων, Θρυλορίου, Μαρωνείας, Νέου Σιδηροχωρίου, Σώστη, Αρριανών, Κέχρου και Γρατινής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης

5. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Γέρακα, Νεοχωρίου, Λειβαδίτη, Σατρών, Ωραίου, Μέδουσας, Άνω Θερμών, Κενταύρου, Πάχνης, Αβδήρων και Λάγους, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, και

6. οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πετρούσσας, Βώλακα, Πρασινάδας, και Πλατανιά, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.

Συνολικά δηλαδή 42 Αστυνομικοί Σταθμοί στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ποσοστό 14,2% επί του συνόλου των καταργουμένων.

Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, επανήλθαν οι φόβοι πως θα κλείσουν και άλλοι Αστυνομικοί Σταθμοί με την υλοποίηση του προγράμματος συγχωνεύσεων των υπηρεσιών.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Ν. Ίμβρος, τόνισε ότι «…η συγχώνευση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια, που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα σε σχέση με την προστασία του πολίτη. Σε συνδυασμό με τη συνεχή συρρίκνωση του προσωπικού και την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας, το έργο της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνει πολύ πιο δύσκολο... Οι ελλείψεις στο προσωπικό ήδη φαίνονται και θα φανούν περισσότερο τα δύο επόμενα έτη, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν νέοι εισακτέοι στις Αστυνομικές Ακαδημίες».

Πρόσφατα δε με την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως:

«Η κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων αποσκοπεί αποκλειστικά στην «εξαφάνιση» των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού σε σχέση με τις οργανικές θέσεις Υπηρεσιών κυρίως της επαρχίας …».

Σύμφωνα δε με πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «KavalaPress.gr», στο οποίο αναφέρεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τις τακτικές μεταθέσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του Αυγούστου, πρόκειται να ενισχυθεί με τον «τεράστιο» αριθμό των… 3 αστυνομικών. Με βάση δε τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα αστυνομικός διοικητής Μάκης Κοσκερίδης, αυτός ο αριθμός αφορά μόνο τις τακτικές μεταθέσεις ενώ τον Νοέμβριο αναμένονται και έκτακτες μεταθέσεις (ο αριθμός αυτός, ωστόσο, προβλέπεται να κυμανθεί στα ίδια ακριβώς επίπεδα).

«Αν λάβετε υπόψη, μάλιστα, ότι μέχρι τώρα έχουν συνταξιοδοτηθεί 7 αστυνομικοί μπορείτε να καταλάβετε ότι το προσωπικό της Α.Δ. Καβάλας μειώνεται (την ώρα, μάλιστα, που ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών). Και η μείωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εξαιτίας της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας» επεσήμανε ο κ. Κοσκερίδης, ο οποίος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά όσων έχουν υποσχεθεί, στο παρελθόν, υποσχέσεις για την μη μείωση προσωπικού:

«Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε πάντα εμείς τα «σπασμένα». Με τις ελλείψεις που έχουμε - πάνω από 130 αστυνομικοί- αναγκαζόμαστε και δουλεύουμε περί τις 12 με 16 ώρες - πολλές φορές και περισσότερο. Την ίδια ώρα, βλέπουμε δικαστικούς υπαλλήλους - όποτε πηγαίνουμε στο δικαστήριο- να φεύγουν από την δουλειά τους στις 14:30! Το μόνο που μας κρατάει στην θέση αυτή είναι το φιλότιμο, αλλά ως πότε; Ο οποιοσδήποτε θα εργαζόταν με αυτά που λαμβάνουμε εμείς ως μισθό θα τα παρατούσε. Εμείς, όμως, είμαστε ακόμα εδώ, και αυτό δυστυχώς το πληρώνουμε».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάτε ο κ. Υπουργός:

1. Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν και άλλοι Αστυνομικοί Σταθμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης; Εάν ναι, ποιοι και με βάση ποια δεδομένα αξιολόγησης;

2. Έχετε λάβει υπ’ όψιν σας τις έντονες ανησυχίες τόσο των Αστυνομικών Υπαλλήλων, όσο και των ίδιων των Αστυνομικών Διευθύνσεων (επισυνάπτεται σχετικό Ενημερωτικό Σημείωμα της Αστυνομικής Δ/νσης Καβάλας της 22ας Απριλίου 2014), για την διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις;

3. Σκοπεύετε να ικανοποιήσετε και εάν ναι πότε, το αίτημα της Αστυνομικής Δ/νσης Καβάλας για την άμεση ενίσχυσή της με τον αριθμό των Αστ/κων που πραγματικά απαιτούνται;

Γραφείο Τύπου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ