2015-01-13 14:34:59
Φωτογραφία για Αστυνομικός Επίτροπος που συμμετείχε στις έρευνες για την υπόθεση του Charlie Hebdo  «αυτοκτόνισε». Ολικό Blackout στις ειδήσεις.
Με τον καθηγητή Michel Chossudovsky (Καναδάς)     (μτφ. Κριστιάν)

Ο Αστυνομικός Επίτροπος Helric Fredou, Αστυνόμος νούμερο δύο της Περιφερειακής Υπηρεσίας της Δικαστικής Αστυνομίας της Γαλλίας (JP), Λιμόζ, (Haute-Vienne), «αυτοκτόνησε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα».

Ο Επίτροπος Helric Fredou έπαιρνε μέρος στην έρευνα της αστυνομίας για την τρομοκρατική επίθεση  στο Charlie Hebdo.

Οι ‘ύποπτοι για τρομοκρατία Cherif και Said Kouachi που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία στις 9 Ιανουαρίου, πέρασαν τα φοιτητικά τους χρόνια στην περιοχή της Λιμόζ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ήταν το αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας του Fredou. Ωστόσο, η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι την ίδια Τετάρτη, συμμετείχε σε μια συνάντηση με την οικογένεια του ενός από τα θύματα του Charlie Hebdo.

Την Τετάρτη, στο πλαίσιο της έρευνας του Charlie Hebdo, απέστειλε μια ομάδα από αξιωματούχους της αστυνομίας που υπάγονται στη δικαιοδοσία του. Αναφέρεται ότι περίμενε για την επιστροφή της ομάδας του για την ανάλυση των πεπραγμένων.  Αμέσως μετά την απολογιστική συνεδρίαση της αστυνομίας, ασχολήθηκε με την προετοιμασία της αστυνομικής έκθεσης του.


Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, αυτοκτόνησε γύρω στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τον αστυνομικό απολογισμό. Χρησιμοποίησε το ίδιο το αστυνομικό του όπλο, ένα πιστόλι SIG-Sauer για να «πυροβολήσει το ίδιο το κεφάλι του».

Κατά τη στιγμή του θανάτου του, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον λόγο για την υποτιθέμενη αυτοκτονία του. Αυτό αποτυπώνεται και στις επίσημες δηλώσεις τους στα ΜΜΕ: «Είναι άγνωστοι αυτή τη στιγμή οι λόγοι για τις πράξεις του».

Ωστόσο, μια πίσω ιστορία (back story) φαίνεται να έχει εισαχθεί ταυτόχρονα, πιθανότατα από τους ίδιους συνδέσμους της αστυνομίας με τα μέσα ενημέρωσης, η οποία λέει στον τύπο ότι ο Fredou ήταν «καταθλιμμένος και καταπονημένος». Για κάθε αξιωματικό επιβολής του νόμου στη Γαλλία, φαίνεται μάλλον περίεργο το γεγονός ότι θα ήθελε να χάσει το μεγαλύτερο μεμονωμένο γεγονός τρομοκρατίας του αιώνα, ή γράφοντας την ιστορία,  όπως παρουσιάστηκε.  (21st Century Wire,)

 «Μια αυτοψία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιμόζ», «επιβεβαιώνοντας την αυτοκτονία». 

Υπήρξε μετά ολικό blackout ειδήσεων.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν ή πήραν εντολή να μην καλύψουν το περιστατικό. 

Δεν είναι είδηση ​​που αξίζει; 

Τόσο πολύ για το «Je suis Charlie» και την «ελευθερία της έκφρασης» στη δημοσιογραφία Ομοίως, τα δυτικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων όλων των σημαντικών πρακτορείων ειδήσεων (AP, AFP, Reuters, Deutsche Welle, κ.λπ.) δεν κάλυψαν το θέμα.

Μια απομονωμένη αναφορά στο Le Parisien παρουσιάζει την διάπραξη της αυτοκτονίας ως εντελώς άσχετη με την έρευνα του Charlie Hebdo.

Ενώ περιγράφεται ως καταθλιπτικός και πάσχον από επαγγελματική εξουθένωση, οι εκθέσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι η αυτοκτονία του Helric Fredou ήταν εντελώς απροσδόκητη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκθέσεις, αυτοκτόνησε στον χώρο εργασίας του, στο γραφείο του στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτοκτόνησε; Τον παρακίνησαν να αυτοκτονήσει;

Ή μήπως ήταν ένας «έντιμος μπάτσος» που εκτελέστηκε κατόπιν εντολής της δικαστικής αστυνομίας της Γαλλίας;

Μήπως κυκλοφόρησε η έκθεση του;

Αυτά είναι θέματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν οι δημοσιογράφοι της Γαλλίας. 

Ονομάζεται ερευνητική δημοσιογραφία. 

Ή μήπως υπάρχει οριστική και ολική λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης;

Global Research
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ