2024-05-09 05:20:34
Φωτογραφία για Θεωρείται το έργο του αιώνα η κατασκευή σιδηροδρομου μεταξύ Κίνας - Κιργιζιστάν - Ουζμπεκιστάν
Ο πρόεδρος της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάροφ είπε ότι οι νομικές ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί και η κατασκευή του σιδηροδρόμου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

raillynews.com

Ξεκινά το σιδηροδρομικό έργο Κίνας-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν, το οποίο θεωρείται το έργο του αιώνα στην Κεντρική Ασία και θα συνδέσει την Κίνα και την Κεντρική Ασία με την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάροφ ανακοίνωσε ότι το έργο, το οποίο θα επιτρέψει σε χώρες της Κεντρικής Ασίας καθώς και στην Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά, θα ξεκινήσει πραγματικά τον Οκτώβριο.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Osh, ο Πρόεδρος της Κιργιζίας είπε ότι η Κίνα, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει συναντήσεις υψηλού επιπέδου για το θέμα και είχε προετοιμαστεί η απαραίτητη νομική υποδομή. Ο Πρόεδρος Caparov υπενθύμισε ότι το έργο έχει μεγάλη σημασία για την εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη.


Το σιδηροδρομικό έργο Κίνας-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν συμπεριλήφθηκε επίσης στην ημερήσια διάταξη στο 3ο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Τασκένδη την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας για το θέμα, ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές εργασίες του σιδηροδρομικού έργου Κίνα-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν έχουν ξεκινήσει.

Ο Mirziyoyev δήλωσε ότι χάρη σε αυτό το στρατηγικό έργο, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη γεωοικονομική κατάσταση στην περιοχή, η Κεντρική Ασία θα γίνει παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο που θα συνδέει τον Βορρά και τον Νότο, τη Δύση και την Ανατολή.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ