2012-05-21 07:42:03
Φωτογραφία για MΙΝΙ : Νέος κινητήρας για το John Cooper Works
Η Mini ανακοίνωσε πως όλες οι εκδόσεις John Cooper Works των μοντέλων της στο εξής θα εφοδιάζονται με νέο βενζινοκινητήρα.

του Μιχάλη Ντιβέρη

H Mini θέλοντας να είναι πάντοτε κοντά στους στόχους της περί εκπομπών ρύπων και χαμηλής κατανάλωσης ανακοίνωσε την τοποθέτηση ενός νέου μοτέρ, το οποίο αφορά όλες τις εκδόσεις John Cooper Works (JCW). Το μοτέρ περί ου ο λόγος είναι 1.6 βενζίνης και με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 218 ίππους και 28,4 χλγρμ ροπής. Όσοι γνωρίζετε από Mini θα παρατηρήσατε πως πρόκειται για τις ίδιες τιμές ισχύς με το προηγούμενο μοτέρ. Η διαφορά του όμως δεν βρίσκεται στην απόδοσή του αλλά στις εκπομπές ρύπων και την χαμηλότερη κατανάλωση.

Το νέο μοτέρ θα συνεργάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων. Μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της χαμηλότερης κατανάλωσης αλλά και των μειωμένων εκπομπών ρύπων, το μοτέρ συνεργάζεται με σύστημα start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ενδεικτικά, το Cooper JCW έχει μέση κατανάλωση 6,6 λίτρα/100χλμ και εκπέμπει 153 γρ/χλμ CO2. Εκεί κυμαίνονται και τα νούμερα των υπόλοιπων εκδόσεων JCW. Μόνη εξαίρεση το Countryan τo οποίο έχει μέση κατανάλωση 7,4 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 172 γρ/χλμ CO2.

peritroxon.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ