2012-05-22 22:40:23
Φωτογραφία για ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΝΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ
Ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στην νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠAO στον πρώτο τελικό των πλέι - οφ ήταν ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «gazzetta.gr» αναφέρθηκε στα εύστοχα τρίποντά του, ενώ ανέλυσε τους τομείς πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε ο θρίαμβος των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Αναλυτικά Ο 24χρονος Λιθουανος γκαρντ μέχρι πρότινος δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα. Αποκτήθηκε ως... φονιάς έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες για να το αποδείξει. Ο «Γκέτσε» φαίνεται πως ξύπνησε την καταλληλότερη στιγμή, αφού με τρία καθοριστικά του τρίποντα, εκτέλεσε τον ΠΑΟ και ουσιαστικά άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στους Πρωταθλητές Ευρώπης να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη απέναντι στο "τριφύλλι".

Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος πέτυχε 1 συνολικά πόντους, τόνισε ότι απλά έκανε τη δουλειά του και ότι φροντίζει να βρίκσεται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκετσεβίτσιους:

Στο Final Four δεν αγωνίστηκες ούτε ένα δευτερόλεπτο. Έδειξες, όμως, απόλυτα έτοιμος κι ουσιαστικά έκανες τη διαφορά στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Πώς το κατάφερες;

«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω. Στο Final Four ο κόουτς έκρινε πως δεν έπρεπε να αγωνιστώ και το σέβομαι απόλυτα. Ο κόουτς ξέρει και έχει πάντα δίκιο. Δεν έχει σημασία εάν θα παίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αλλά να νικά ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι που μετράει. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος, αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό πρέπει να κάνω, είτε αγωνίζομαι ένα δευτερόλεπτο είτε 40 λεπτά».

-Δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να βάζεις δύο συνεχόμενα τρίποντα σε ένα παιχνίδι που... έκαιγε εκείνη τη στιγμή, έτσι δεν είναι;

«Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, δεν σκέφτεσαι αν το ματς «καίει» ή όχι, αλλά κοιτάς πώς θα βοηθήσεις την ομάδα σου. Αυτό έκανα κι εγώ. Είχα ευστοχήσει σε ένα τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο κι ένιωθα καλά, όταν λοιπόν μου ήρθε η μπάλα στη γωνία δεν το σκέφτηκα και σούταρα αμέσως. Το ίδιο και στην επόμενη φάση, ένιωθα καλά, σούταρα και μπήκαν, αυτό είναι όλο.

-Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά με 1-0 στη σειρά. Είστε Πρωταθλητές Ευρώπης κι απέχετε... μόλις δύο νίκες απ' την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα φανταζόσουν όλα αυτά, το Γενάρη για παράδειγμα;

«Ήξερα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό, γιατί έβλεπα πως δουλεύαμε. Ο κόουτς έχει κάνει καταπληκτική δουλειά κι έχει τεράστιο μερίδιο στη μέχρι τώρα πορεία και εικόνα μας. Ακόμη, όμως, δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Θέλουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε ακόμη δύο νίκες και να τελειώσουμε τη δουλειά. Δεν χρειάζονται λόγια, λοιπόν, αλλά πράξεις».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ