2012-05-22 22:52:11
Φωτογραφία για Νέα εθνικιστική πρόκληση από τα Σκόπια δια …αγάλματος του βασιλιά Φίλιππου
Νέα εθνικιστική πρόκληση από τα Σκόπια δια …αγάλματος! Πριν καλά-καλά »απορροφήσουν» το στραπάτσο στο ΝΑΤΟ όπου προσδοκούσαν να  τρυπώσουν από την …πίσω πόρτα στην αντζέντα, οι άνθρωποι της εθνικιστικής ηγετικής ομάδας ων Σκοπίων είχαν έτοιμη την «ντόπα» για τους αφελείς συμπατριώτες τους:  την τοποθέτηση του ανδριάντα του βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας, σε  πλατεία μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Βέβαια για να μην προκαλέσουν  μια μεγάλη μερίδα της διεθνούς κοινότητας που με το ζόρι ανέχεται αυτές τις μονομανίες με τις εθνικιστικές κορόνες,οι Σκοπιανοί προπαγανδιστές «βάφτισαν» το άγαλμα… «Πολεμιστή».Δηλαδή κινήθηκαν  στο ίδιο μοτίβο με το άγαλμα του Μεγ’αλου Αλέξανδρου τον οποίο είχαν «βαφτίσει» παλιότερα «Έφιππο πολεμιστή»!

Όπως μεταδίδεται  ο ανδριάντας του Φιλίππου θα τοποθετηθεί σε βάθρο ύψους 15 μέτρων και στη βάση του θα υπάρχει ένα σιντριβάνι. Το έργο φιλοτέχνησε  η γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα, που είχε φιλοτεχνήσει επίσης το άγαλμα του Μεγάλου  Αλεξάνδρο.

Εκτός από την …εθνικιστική «ντόπα» ως αντίδοτο στο φιάσκο στο ΝΑΤΟ- που βέβαια τους οδήγησε η Άγκυρα ως «προστάτης»- η ενέργεια εντάσεται στο πρόγραμμα «θεάματα» αντί …»άρτου»…Και αυτό διότι η ΠΓΔΜ  έχει πολλά και ορατά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα…
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ