2012-05-22 22:54:20
Φωτογραφία για Φώφη: Να αλλάξει η μονόπλευρη λιτότητα των Μέρκελ-Σαρκοζί-Σαμαρά(!)
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:

(...)Η εκλογή του Ολάντ έγινε ακριβώς την ημέρα που έγιναν στην Ελλάδα οι εθνικές εκλογές. Και φαίνεται πως με την ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε την αλλαγή της κατεύθυνσης, από τη μονόπλευρη λιτότητα της Μέρκελ, του Σαρκοζί και του κ. Σαμαρά, γιατί είναι η ίδια ευρωομάδα ακριβώς - και όλο το προηγούμενο διάστημα, εγώ δεν άκουσα τον κ. Σαμαρά να ορθώνει ένα λόγο ...απέναντι στην κυρία Μέρκελ και να της λέει ότι «όχι, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και δεν αντέχουμε την σκληρή λιτότητα» Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ: Μα, ούτε ο κ. Βενιζέλος έχει πει τέτοιο πράγμα.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. Βενιζέλος διεκδίκησε και πέτυχε στις Συνόδους να συμφωνηθεί και να αποφασιστεί ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα. Σας το είπα και πριν, εμείς το πετύχαμε αυτό. Δεν ξύπνησαν μια μέρα οι Ευρωπαίοι και είπαν, «θα μειώσουμε το χρέος της Ελλάδας, θα τους δώσουμε και 240 δις, γιατί έτσι, τους αγαπάμε και τους σκεφτόμαστε και θέλουμε να ζήσουν καλύτερα». Τίποτα δεν χαρίζεται, όπως λέγαμε και όταν ήμασταν φοιτητές, όλα κατακτώνται, κ. Τσούτσια.


Η Ελλάδα κατέκτησε με το σπαθί της, με κόπους, με διεκδίκηση και δουλειά, το ότι είμαστε σήμερα σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον. Και η ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό και δεν πρέπει να βάζουμε απέναντι τους μοναδικούς που μπορούν να σταθούν σύμμαχοι στη χώρα μας. Ο μοναδικός σύμμαχος της χώρας μας είναι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και, άρα, οι Γάλλοι και ο Ολάντ. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για δυο ολόκληρα χρόνια κατηγορούσαμε όλοι τον Σαμαρά ότι αρνείται να τα βρει με τη Μέρκελ κι ότι συνεχώς ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις (Ζάππειο 1,2,3,4 κτλ). Ξαφνικά σήμερα η κ.Γεννηματά θεώρησε έξυπνο να κατηγορήσει τον Σαμαρά για τη...λιτότητα!

Όσο για το αναπτυξιακό πακέτο που διεκδίκησε και πέτυχε ο Βενιζέλος, σε ποια χώρα κατευθύνθηκε; Στην Ελλάδα δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο...
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ