2017-07-16 02:05:47
Φωτογραφία για Φοροδιαφυγή εκτός ορίων στα νησιά -Τα απίστευτα που αποκάλυψαν οι έλεγχοι
Οργιο φοροδιαφυγής διαπιστώνουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ που έχουν ξεχυθεί στα νησιά με στόχο να πατάξουν τη μαύρο χρήμα. 

iefimerida.gr

Από τις κραυγαλέες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών ήταν αυτές στη Χρυσή, το μικροσκοπικό, εξωτικό νησί απέναντι από την Ιεράπετρα, όπου, όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν κοπεί πάνω από... 22.000 αποδείξεις! Σήμερα, πάλι, ήρθε στο φως η υπόθεση με τον... νταή ιδιοκτήτη κλαμπ στη Μύκονο που παρεμπόδισε τον έλεγχο και όπως διαπιστώθηκε δεν είχε κάνει δηλώσεις ΦΠΑ. Και φυσικά, τα «λαβράκια» δεν σταματούν εκεί... 

«Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε»

«Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε», ήταν η ατάκα μαγαζάτορα σε κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ και πλέον ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με το νέο ποινολόγιο, που προβλέπει «λουκέτο» ως και ένα μήνα για παρεμπόδιση ελέγχου. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Άνω Μερά Μυκόνου, όταν χθες το βράδυ εφοριακοί επιχείρησαν να ελέγξουν αν το νυχτερινό κέντρο εκδίδει αποδείξεις
. Η άρνηση ελέγχου απλώς καθυστέρησε, όμως, το... μοιραίο για τον ιδιοκτήτη, καθώς μόλις χτύπησε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων και έγινε η πρώτη «ακτινογραφία» της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις ΦΠΑ. Το πρωί επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα και έχει στη διάθεση του 5 ημέρες για ενστάσεις και εξηγήσεις, πριν χτυπήσει η «καμπάνα». Όπως προβλέπει η Απόφαση με τις κυρώσεις, στην περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης από 5 ως και 30 ημέρες, με απόφαση του Γ. Πιτσιλή. 

Βροχή τα λουκέτα και στη Σαντορίνη

Πολλή δουλειά είχαν τα συνεργεία ελέγχου και στη Σαντορίνη, όπου τα 48ωρα «λουκέτα» έχουν την τιμητική τους. Πρώτο περιστατικό σε κομμωτήριο, όπου νύφη, μητέρα και κουμπάρα χτενίστηκαν για το γάμο, πλήρωσαν 2.200 ευρώ, αλλά απόδειξη δεν είδαν. Δεύτερο περιστατικό σε στούντιο τατουάζ, όπου η δουλειά του καλλιτέχνη, αξίας 2.500 ευρώ, δεν συνοδεύτηκε από τη σχετική απόδειξη. Τρίτο περιστατικό, σε φούρνο, ο οποίος σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις η πώληση προϊόντων είχε γίνει άνευ απόδειξης. 

Παραβάσεις και στην Ανδρο

Επίσκεψη, μετά του σχετικού 48ωρου «λουκέτου», έκαναν ελεγκτές της ΑΑΔΕ και στην Άνδρο, κλείνοντας beach bar στη Ψιλή Άμμο, που είχε «ξεχάσει» να κόψει 42 αποδείξεις.

Λουκέτο και στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Λουκέτο» 48 ωρών, όπως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, μπήκε στο café του Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα, καθώς δεν είχε εκδώσει 12 αποδείξεις, ενώ σε ένα ακόμα περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα κατάστημα νυφικών έκλεισε για 48 ώρες, καθώς δεν είχε κόψει απόδειξη για νυφικό αξίας 2.000 ευρώ. «Λουκέτα» μπήκαν, ακόμα, σε δύο λούνα παρκ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Η περίπτωση του νησιού Χρυσή

Η οργιώδης φοροδιαφυγή στο νησί Χρυσή αποκαλύφθηκε την Τρίτη, κατά την... επίσκεψη ελεγκτών. Οι αποκαλύψεις, όμως, συνεχίζονται μέχρι σήμερα, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. 

Οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι καντίνες αυτές, τους δύο τελευταίους μήνες δεν είχαν κόψει 22.100 αποδείξεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται! 

Εκτός της παράβασης της μη κοπής αποδείξεων οι ελεγκτές διαπίστωσαν και άλλες παρανομίες όπως και παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.Σύμφωνα με το flashnews.gr όταν οι ελεγκτές πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσει να πάρει τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις - φαντάσματα.

Σε όλες τις καντίνες, φυσικά, μπήκε λουκέτο. 

Ομως, πέρα από το φορολογικό «ξετίναγμα» όσων θησαύριζαν από τις καντίνες της ντροπής στη Χρυσή η υπόθεση φαίνεται ότι αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι έρευνες «ακουμπάνε», πλέον, σε όλες τις Αρχές που γνώριζαν και έκλειναν τα μάτια στην καραμπινάτη παρανομία. Η Χρυσή αποτελεί προστατευόμενο μέρος από τη Natura, κι ως εκ τούτου απαγορεύεται να εγκατασταθεί εκεί το οτιδήποτε, ούτε καν καρέκλα, πόσο μάλλον μια καντίνα- χρυσωρυχείο.

Πώς λειτουργούσε, λοιπόν, ανενόχλητη η επιχείρηση, που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει άδεια λειτουργίας; Ποιος έκανε τα στραβά μάτια στα καραβάκια με τους τουρίστες που πηγαινοέρχονταν; Υπάρχουν ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της εφορίας για το πρωτοφανές σκάνδαλο; Είχαν κινηθεί διαδικασίες για την αποβολή της επιχείρησης από τη Χρυσή κι αν όχι για ποιόν λόγο;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ