2017-08-07 13:00:43
Φωτογραφία για Τι τρέχει με τον Δημήτρη Καμμένο;
Μια εξέλιξη που μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην δείχνει ικανή να προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις αλλά ουδείς δικαιούται να την αγνοήσει, έκρυβε η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μία εξέλιξη που πέρασε στα «ψιλά» την εβδομάδα που μας πέρασε, εξαιτίας και των κυβερνητικών χειρισμών.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, καταγράφοντας μια ηχηρή διαφοροποίηση.

Η επιλογή του κ. Καμμένου να πάει κόντρα στην «κομματική» γραμμή σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής πολιτικής κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ειδικά όταν έρχεται από τον συγκεκριμένο πολιτικό, που έχει δώσει μέχρι σήμερα πολλές αφορμές για συζητήσεις εντός και εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Πρόκειται για το βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος και στο παρελθόν έχει βρεθεί στον πυρήνα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με τις θέσεις και τις απόψεις του.

Ακόμα και με το «συντομότατο» πέρασμά του από τα υπουργικά έδρανα, το οποίο τον είχε καταστήσει πρόσωπο εκείνης της περιόδου. Οι περισσότεροι άλλωστε, θυμούνται ότι υπήρξε υφυπουργός Μεταφορών ολίγων μόλις ωρών αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρατσιστικό, αντισημιτικό και ομοφοβικό περιεχόμενο.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου λοιπόν όχι μόνο καταψήφισε τη διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο αλλά κατέκρινε δημόσια και την απόφαση να επιλέγονται οι σημαιοφόροι του Δημοτικού με κλήρωση και όχι με τις μαθητικές επιδόσεις.

Με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε αρχικά: «Σημαιοφόροι με κλήρωση = Aφανισμός των Αρίστων!». Ακολούθησε νέο κείμενο που αναφέρει: «Τι συμβολίζει η Σημαία μας; Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες.

Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα. Είναι προφανώς το σύμβολο της Αριστείας. Ποιος θα πρέπει να φέρει την Σημαία; O Άριστος ή ο κληρωτός;».

Ο κ.Καμμένος στις αρχές του καλοκαιριού εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, όμως ακόμα και αυτή η ψηφοφορία έκρυβε εκπλήξεις για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Η πλέον «ηχηρή» ήταν η απουσία του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την πικρία του – αν όχι δυσαρέσκεια – καθώς οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το προηγούμενο διάστημα ασκούσε έντονες πιέσεις στην ηγεσία του κόμματος προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Καμμένος δε δείχνει να έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους του, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σχετική ψηφοφορία άλλωστε για την αντιπροεδρία του κοινοβουλίου, «παρών» είχαν δηλώσει οι Μάριος Κάτσης, Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης και Γιώργος Ψυχογιός, ενώ απουσίαζαν συνολικά οι βουλευτές: Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης , Ολγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιανίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.

Το να ψηφίζει λοιπόν «ΟΧΙ» ο Δημήτρης Καμμένος στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βγαίνοντας απέναντι στο κυβερνών κόμμα δεν είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να το περάσουμε «στο ντούκου».

Ενδιαφέρον θα είχε για παράδειγμα να γνωρίζαμε εάν η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αριθμούσε περισσότερους από 153 βουλευτές, ποια θα ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου στην επιλογή του βουλευτή του κόμματός του, να διαφοροποιηθεί.

Παρότι λοιπόν πρακτικά η επιλογή του Δημήτρη Καμμένου να μην ακολουθήσει την κομματική γραμμή δεν δείχνει από μόνη της ικανή να προκαλέσει εξελίξεις, όμως κάποιος κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι αποτελεί μία ακόμα ένδειξη συσσωρευμένης έντασης, η οποία μελλοντικά ίσως κάνει εκ νέου την παρουσία της.

Ορισμένοι μάλιστα στους διαδρόμους της Βουλής ψιθυρίζουν ότι ο κ.Καμμένος δε θα έλεγε όχι σε ένα ενδεχόμενο «μεταγραφής» του σε άλλο κομματικό φορέα, φημολογία που σέρνεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς κρατάμε το «ΟΧΙ» του κ. Καμμένου στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που προέχει τώρα είναι τα… μπάνια του λαού!

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ