2017-10-05 12:34:21
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο Έλληνας που διαχειρίζεται την «τύχη» των Windows
Ο Μπιλ Καραγκούνης θεωρείται καταξιωμένο στέλεχος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας Ήταν Νοέμβριος του 1985 όταν τα Windows, μια σειρά από λειτουργικά συστήματα για προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές, μπήκαν στη ζωή μας, ανακηρύσσοντας την Microsoft στην εταιρεία που έφερνε την «επανάσταση» στον χώρο του διαδικτύου.

Βασικός αντίπαλος εκείνη την εποχή ήταν τα Macintosh της Apple τα οποία, μολονότι χρησιμοποιούσαν ένα πιο γραφικό περιβάλλον, δεν κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν. Έπειτα από τρεις δεκαετίες τα Windows είναι πλέον διαθέσιμα σε 137 χώρες κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά με ένα ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Το ποια είναι η Microsoft και ποια τα επιτεύγματα της λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι. Αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι η διεύθυνση διαχείρισης του Προγράμματος για τα λειτουργικά συστήματα Windows στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Corporation βρίσκεται στα χέρια ενός Έλληνα.


Το όνομα του Μπιλ Καραγκούνη είναι γνωστό στους κύκλους όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα υψηλής τεχνολογίας και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Microsoft.

Ο ίδιος είναι επιφορτισμένος στην Αυστραλία για οτιδήποτε αφορά τα Windows, από την ομάδα του Insider, το Feedback Hub, μέχρι την απόδοση των λειτουργικών συστημάτων, επιτρέποντας σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να μπορούν να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους, χωρίς να συντρέχει κίνδυνος απώλειας των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Μπιλ Καραγκούνης είναι γόνος Ελλήνων μεταναστών που μετακόμισαν στο Σύδνεϋ, με σπουδές πάνω στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Είναι ιδιοκτήτης προϊόντος του προγράμματος Windows Insider και έχει μακροχρόνια εμπειρία ως Διευθυντής Πωλήσεων στις επιχειρήσεις Visual Studio Tools στην Αυστραλία.

Ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι η τελειομανία και αυτό φαίνεται στη δουλειά του. Εξάλλου όταν εκπροσωπείς έναν παγκόσμιο κολοσσό δεν υπάρχει η πιθανότητα λάθους. Μάλιστα ο κ. Καραγκούνης θέλοντας να προσφέρει τη μέγιστη εμπειρία στους χρήστες των windows, όταν λάνσαρε το 2014 τα windows 10, η έκδοση ήταν σκόπιμα ημιτελής, για το λόγο ότι ήθελε να λάβει σχόλια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις. Το «crash test» του Windows Insider, όπως ονομάστηκε, διήρκησε περίπου 1,5 χρόνο μέχρι το νέο λειτουργικό σύστημα να πάρει τη θέση του στα ράφια των καταστημάτων.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια Windows Insiders, μέσα από τους υπολογιστές, tablets, και smartphones με Windows 10. Σύμφωνα δε με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Statcounter για τον μήνα Σεπτέμβριο, το μερίδιο αγοράς των Windows 10 συνεχίζει να αυξάνεται, με ρυθμό μάλιστα που υποδεικνύει ότι θα ξεπεράσει αυτό των Windows 7 πριν από το τέλος του 2017. Ειδικότερα, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 39,3% των συστημάτων που τρέχουν κάποιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ενώ τα Windows 7 στο 44%.

Τέλος μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της Microsoft ήταν η ανακοίνωση της πλατφόρμας Unified Update Platform (UUP), από τα μεγαλύτερα οφέλη της οποίας είναι η μείωση του όγκου των μελλοντικών αναβαθμίσεων, απαλλάσσοντας τους χρήστες από το «μπελά» του να κατεβάζουν από την αρχή το λειτουργικό σύστημα. Στην ουσία ελέγχονται τα αρχεία που υπάρχουν ήδη στο σύστημα και επαναχρησιμοποιούνται στη νέα έκδοση του OS.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ