2012-05-24 17:03:34
Φωτογραφία για «Ζαγοράκης ο τελευταίος Έλληνας πολεμιστής»
Λίγες ημέρες απομένουν για τη σέντρα του EURO 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας και οι Ισπανοί θυμήθηκαν τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας οκτώ χρόνια νωρίτερα. Η ιστοσελίδα «ecodiario.eleconomista.es», λοιπόν, γράφει ότι κανείς δεν περίμενε την επιτυχία των Ελλήνων το 2004 και χαρακτηρίζει ως βασικό πρωταγωνιστή της τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Το σχετικό άρθρο έχει τίτλο «Ζαγοράκης: Ο τελευταίος Έλληνας πολεμιστής», ενώ στο ξεκίνημά του αναφέρεται στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τα προκριματικά ως τον τελικό, τονίζοντας:

«Κανένας δεν περίμενε την επιτυχία της Ελλάδας στο Euro 2004. Αφού έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια στους προκριματικούς αγώνες, η ιδέα του η Ελλάδα να κατακτήσει την κορυφή στην Πορτογαλία φαινόταν παράλογη. Από τότε κέρδισε έξι συνεχόμενα παιχνίδια για να φτάσει τελικά στο τουρνουά. Εκεί νίκησε τους γηπεδούχους στο πρώτο παιχνίδι και πάλι σε έναν αξέχαστο τελικό».


Κάπου εκεί ξεκινάει η αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θεωρείται από την ισπανική ιστοσελίδα ως ο παίκτης «κλειδί» της Ελλάδας.

«Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αρχηγός της ομάδας του Οτο Ρεχάγκελ ονομάστηκε καλύτερος παίκτης του τουρνουά για τις μεγάλες επιδόσεις του στην μεσαία γραμμή και την διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι του στην άμυνα και η προστασία που προσέφερε ήταν το μεγάλο κλειδί για την συγκεκριμένη επιτυχία», αναφέρει η «ecodiario.eleconomista.es» και προσθέτει:

«Ο Ζαγοράκης δεν ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους πιο έξυπνους ποδοσφαιριστές ο οποίος ήταν σε θέση να μεταδώσει το πνεύμα νικητή σε ολόκληρη την ελληνική ομάδα».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ