2012-05-24 17:19:04
Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταργήσουν τους μνημονιακούς νόμους
Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι οι μισθοί θα συμπιεστούν ακόμα πιο κάτω, σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, καθώς η ανταγωνιστικότητα (της ΕΕ) συγκρίνεται με εκείνη των Ινδιών, της Κίνας και της Βραζιλίας δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ ενώ είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση στο να διεξάγονται δημοψηφίσματα.

«Αποκαλύφθηκε η αυταπάτη που έσπερναν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, για τον «νέο αέρα» που οδηγεί στην επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, και επισήμανε: «όλοι τους υπέγραψαν να δούμε την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά ο προκαταβολικός όρος είναι να τηρήσετε όλες τις δεσμεύσεις».

«Η επαναδιαπραγμάτευση, αν γίνει, θα γίνει με νέους όρους σφαγής του λαού», υπογράμμισε.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι οι μισθοί θα συμπιεστούν ακόμα πιο κάτω, σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, καθώς η ανταγωνιστικότητα (της ΕΕ) συγκρίνεται με εκείνη των Ινδιών, της Κίνας και της Βραζιλίας, όπου οι μισθοί «είναι κάτω κι από το κατώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο».


Αναφερόμενη στο ευρωομόλογο, είπε ότι είναι μια μορφή δανεισμού και -επισημαίνοντας ότι η Γερμανία αρνείται γιατί αυτή θα είναι ο εγγυητής- πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που περάσει, η Γερμανία θα πάρει μεγάλο μερίδιο διείσδυσης των γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα δημοψηφίσματα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση στο να διεξάγονται. «Ξεκαθαρίζουμε, όμως, ότι τα δημοψηφίσματα που γίνονται στην Ευρώπη τα «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια», υπάρχουν τρόποι να τα παρακάμψουν -και πολύ περισσότερο τα διλήμματα που θέτουν στα δημοψηφίσματα είναι τέτοια που επιτρέπουν εν πάση περιπτώσει να περάσει η τρομοκρατία», σημείωσε η γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε:

«Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό, όταν έρθει η ώρα για δημοψηφίσματα, να κάνει σημαία του στις σημερινές συνθήκες -που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα όροι ανατροπής- την απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ και να τα μεταφράσει αυτά σε στόχους πάλης. Διαφορετικά αυτά τα δημοψηφίσματα μετατρέπονται σε νομιμοποίηση αυτής της άγριας και βάρβαρης κατάστασης».

Η κ. Παπαρήγα είπε πως οι επικείμενες εκλογές αποκτούν ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα, «με την έννοια του ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής στην ΕΕ», και υπογράμμισε ότι «αυτός που μπορεί να διαπραγματεύεται είναι ο αγωνιζόμενος λαός και αυτοί που έχουν καταλήξει ότι μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση και φιλολαϊκή ανάπτυξη».

Χαρακτήρισε δε «κάλπικο» αυτό τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών «γιατί είναι εκβιαστικός».

«Μόνο όταν έχεις ξεφύγει από το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και έχεις στη συνείδησή σου ότι πρέπει σε κάποια φάση να νικήσεις στην αποδέσμευση με τους όρους που βάζει το ΚΚΕ- γιατί αποδεσμευμένη Ελλάδα χωρίς ο λαός να είναι το αφεντικό της, θα είναι ακόμα δεσμευμένη και στην ΕΕ και στο ΔΝΤ», επισήμανε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ με το πρόγραμμά του δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στις αποφάσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά η απειθαρχία πρέπει να γίνει λαϊκό κίνημα στους τόπους δουλειάς».

Ερωτηθείσα αν στο σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, στο οποίο έχει αναφερθεί, είναι «μέσα» ο ΣΕΒ ή άλλα κόμματα ή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ ή οι ΗΠΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι κατ' αρχήν το ΚΚΕ δεν μιλά για «πρόσωπα», «συναντήσεις» ή «επιτελεία», προσθέτοντας πως «αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι η καπιταλιστική εργοδοσία θέλει να αποδυναμώσει το ΚΚΕ γιατί δεν θέλουν να αναπτύσσονται αγώνες στους τόπους δουλειάς». Ανέφερε, επίσης, ότι υφίσταται ακόμα ένας λόγος, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό λαϊκό ρεύμα που δεν αντέχει άλλο, αλλά ακόμα δεν έχει φθάσει στο επίπεδο της ρήξης και της ανατροπής- «και αυτό το ρεύμα τραβιέται σε εκείνους τους πολιτικούς χώρους που ευαγγελίζονται ανατροπή χωρίς ανατροπές».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε αυτό το λαϊκό ρεύμα «να μην παρασύρεται από αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, γιατί τον αντιμετωπίζουν για τις αντιφάσεις του μέσα στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής», σημειώνοντας ότι «κριτική και πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει το ΚΚΕ», και προσέθεσε ότι η ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και για λόγους ψηφοθηρικούς, αλλά και γιατί η αστική τάξη δεν θέλει «ιμιτασιόν» κόμματα.

Ανέφερε, επίσης, ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά ούτε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη συντηρητική στροφή μετεκλογικά» και τόνισε ότι το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ μπορούν να χτυπήσουν κάθε μορφή συντηρητισμού.

Ερωτηθείσα για την πολιτική Ομπάμα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης είτε με «νεοφιλελεύθερες», είτε με «σοσιαλδημοκρατικές» πολιτικές και κάλεσε σε λαϊκή αντεπίθεση και όχι υποταγή στη «γαλλική», «αγγλική» κλπ διέξοδο. Ο εργάτης πρέπει να καταλάβει ότι φιλελευθερισμός ίσον καπιταλισμός, διαφορετικά «θα ακούει τις «μπαρούφες» του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Ερωτηθείσα για την «στροφή» στην Ευρώπη, σημείωσε ότι αυτή δυνάμωσε όχι γιατί εξελέγη ο Ολάντ, αλλά γιατί η μια χώρα μετά την άλλη μπαίνει σε κρίση. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν αιφνιδιάστηκε, καθώς ήδη από το 2010 είχε διαβλέψει ότι θα υπάρξει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα -με χρονικές περιόδους χωρίς σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές μπορεί να υπάρξουν νέα κόμματα ή και νέοι αρχηγοί.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αισθάνεται περήφανη για τις πολιτικές προβλέψεις του ΚΚΕ, λέγοντας «γιατί να αλλάξουμε, οι άλλοι να αλλάξουν και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τη στάση τους».

Τέλος, στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται για το λαϊκό κίνημα, ανέφερε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι κινούμενη άμμος, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση τετραετίας και τόνισε ότι το λαϊκό κίνημα μαζί με μια ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μπορεί να παρεμποδίσει ή να κερδίσει κάτι, καθώς η ισχυροποίηση του ΚΚΕ δεν είναι χαμένη, αλλά αξιοποιήσιμη δύναμη.

«Oι εργαζόμενοι πρέπει να τους καταργήσουν στην πράξη», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κυκλώνας ανοιχτά του Μεξικού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κυκλώνας ανοιχτά του Μεξικού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ