2017-10-19 09:07:18
Φωτογραφία για 7 πράγματα που αλλάζουν στα μαλλιά σου καθώς μεγαλώνεις
Όταν μιλάμε για το πέρασμα του χρόνου στα beauty θέματα συνήθως μιλάμε για τη γήρανση ή πρόωρη γήρανση του δέρματος, για τα σημάδια και τις ρυτίδες που κάνουν την εμφάνιση τους όσο μεγαλώνουμε. Μιλάμε για τις αντιρυτιδικές κρέμες και προιόντα που μπορούν ή υπόσχονται να επιβραδύνουν αυτές τις αλλαγές.

Αυτό που δεν συνηθίζουμε να ακούμε ωστόσο είναι για τη γήρανση που υφίστανται τα μαλλιά μας όσο τα χρόνια περνούν (πέρα από την εμφάνιση γκρίζων τριχών). Όπως και το δέρμα μας αλλάζει σταδιακά όσο περνάει ο χρόνος, παρόμοιες αλλαγές συμβαίνουν και στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Για να δούμε λοιπόν 7 πράγματα που συμβαίνουν στα μαλλιά μας:

1- Αρχίζουν και γκριζάρουν. Αυτή είναι η πιο προφανής αλλαγή που συμβαίνει στα μαλλιά μας λόγω χρόνου. Όταν πάλι αυτό συμβαίνει πρόωρα είναι λόγω γενετικών και κληρονομικών παραγόντων, ενώ άλλοι λόγοι θεωρούνται το στρες, η μη υγιεινή διατροφή,  η έλλειψη ύπνου ή κάποια σοβαρή ασθένεια. Τα μαλλιά γκριζάρουν λόγω έλλειψης μελανίνης έπειτα από κάποια ηλικία. Όταν δηλαδή τα μαλλιά μας έχουν γκριζάρει σημαίνει ότι έχουν μείνει χωρίς μελανίνη και χωρίς πρωτεΐνη, δηλαδή ουσιαστικά δεν είναι γκρι μαλλιά, αλλά μαλλιά χωρίς χρώμα.


2- Λεπταίνει η τρίχα. Άλλη μία πολύ συχνή αλλαγή που παρατηρούμε ή θα παρατηρήσουμε στα μαλλιά μας είναι στην ποιότητα της τρίχας. Αρχικά, μειώνεται η πυκνότητα των μαλλιών και σε δεύτερο στάδιο οι τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές συγκριτικά με πριν. Έρευνες έχουν δείξει ότι κοντά στην ηλικία των 40 οι τρίχες στα μαλλιά της γυναίκας αρχίζουν και φυτρώνουν πιο λεπτές κάτι που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται και να είναι λεπτότερα χωρίς απαραίτητα να επηρεάζεται η πυκνότητα τους.

3- Χάνουν "ένταση". Αυτό το φαινόμενο σχετίζεται άμεσα με το ό,τι η τρίχα λεπταίνει, όταν δηλαδή η μείωση της πυκνότητας εμφανιστεί σχετικά άμεσα θα παρατηρήσουμε και μείωση του όγκου των μαλλιών μας τόσο κατά μήκος των μαλλιών μας όσο και στο κεφάλι.

4- Σπάνε ευκολότερα. Η έλλειψη πρωτεΐνης δεν επηρεάζει μόνο το χρώμα των μαλλιών μας αλλά και το πόσο δυνατή ή όχι είναι η τρίχα. Η έλλειψη αυτή κάνει τα μαλλιά αδύναμα και λιγότερο ελαστικά κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στο σπάσιμο της τρίχας, τη γνωστή "ψαλίδα".

5- Δεν μακραίνουν τόσο γρήγορα. Τα μαλλιά μας όσο περνούν τα χρόνια ξεπερνούν τη "φάση" της ανάπτυξης και περνούν περισσότερο σε μία φάση χαλάρωσης έχοντας ως αποτέλεσμα να μην μακραίνουν τόσο γρήγορα όσο μάκραιναν παλαιότερα. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται περισσότερο στο κρανίο παρά στη ρίζα της τρίχας.

6- Είναι πιο αφυδατωμένα. Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά μπορούν να δείχνουν αφυδατωμένα και λιγότερο ζωντανά κάτι που οφείλεται στο ό,τι λεπταίνει η τρίχα. Οι συσκευές που μας βοηθούν να φτιάξουμε τα μαλλιά μας με τη χρήση θερμότητας επιδεινώνουν το φαινόμενο, αφήνοντας την τρίχα πολύ περισσότερο αφυδατωμένη αλλά και σπασμένη κάτι που μπορεί επίσης να προκληθεί και από τα συχνά λουσίματα τα οποία απομακρύνουν τα έλαια του κεφαλιού τα οποία υπάρχουν για να προσφέρουν ενυδάτωση.

7- Αλλάζει η δομή τους. Η αλλαγή στη δομή των μαλλιών οφείλεται επίσης στο ό,τι τα μαλλιά λεπταίνουν. Εάν λοιπόν τα μαλλιά σας παλαιότερα ήταν ίσια ενώ πλέον είναι σπαστά ή το αντίστροφο συνέβη λόγω έλλειψης πρωτεΐνης. Σύμφωνα πάντως με ειδικούς δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να επαναφέρουμε την παλαιά δομή των μαλλιών μας, όμως σίγουρα θα είναι ευκολότερο να τα "κουμαντάρουμε" εάν είναι υγιή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ