2017-11-24 00:02:32
Φωτογραφία για Ξάνθη: Αντιεξουσιαστές βανδάλισαν το αυτοκίνητο καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
«Μέλη ΔΕΠ στοχοποιούνται ως δήθεν, κακοί δάσκαλοι, αυταρχικοί, φασίστες, χρυσαυγίτες».

«Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου»

Στην εικόνα βλέπετε το αυτοκίνητο του αναπληρωτή καθηγητή Γεωργίου Παύλου της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Παναπιστημίου.

Oι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, ενώ με μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

Το βανδάλισαν κομμουνιστές επειδή ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγείλει περιστατικά βίας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Σε μια άλλη χώρα, οι δράστες θα συλλαμβάνονταν, θα δικάζονταν για πρόκληση δολιοφθοράς κατά της ιδιωτικής περιουσίας και για εκφοβισμό, θα φυλακίζονταν και θα διαγράφονταν από τη Σχολή.

Στην Ελλάδα, δρουν ανεξέλεγκτα υπό τας ευλογίας του κάθε Τόσκα.


Το χρονικό

Θύμα επίθεσης έπεσε χθες ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος. Σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών αρχών της Ξάνθης, οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του καθηγητή που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

Που αποδίδει ο ίδιος το περιστατικό

Ο κ. Παύλος συνδέει την επίθεση με το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχε καταγγείλει πράξεις βίας και ξυλοδαρμών μέσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής της Αρχιτεκτονικής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. 

Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ιμια» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Παύλος. 

«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν δυνατόν να μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους», πρόσθεσε.

Επίσης, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατήγγειλαν ότι εκλήθησαν στον ανακριτή, εξαιτίας των αναφορών του κ. Παύλου στην Πρυτανεία και στην Εισαγγελία Ξάνθης και Ροδόπης πως ομάδες φοιτητών ασκούσαν βία και τρομοκρατούσαν εντός του ΑΕΙ.

Ο καθηγητής διέψευσε ότι οι δικές του αναφορές προκάλεσαν την ανακριτική κλήση, διότι η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη. Επίσης, ο κ. Παύλος δηλώνει ότι εκτός από τον ίδιο, έχουν στοχοποιηθεί και φοιτητές που τον υποστήριξαν.

Στην άλλη πλευρά, είχαν γίνει καταγγελίες από φοιτητές κατά του κ. Παύλου για τον τρόπο διδασκαλίας του –διδάσκει Φυσικές Επιστήμες και Φιλοσοφία–, για τις εξετάσεις (π.χ. ότι είναι πολύ αυστηρός στη βαθμολόγηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας σε μάθημά του) και για τα συγγράμματά του. Για τις καταγγελίες διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά σχετική απόφαση της Πρυτανείας του Ιδρύματος.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα αυτά αποτελούν εκ των υστέρων σενάρια με σκοπό να στοχοποιηθεί, καθώς έχει επικριτική στάση κατά των βίαιων γεγονότων από φοιτητές αλλά και όσων διοικήσεων του Δημοκρίτειου τα ανέχονται. «Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου» αναφέρει.

Το ιστορικό της κόντρας

Η ιστορία, όπως την περιγράφει ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Σωτήρης, και έχει δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών έχει ως εξής:

Στις 13 Απριλίου 2016 πραγματοποιείται στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης, στην Ξάνθη, διαμαρτυρία φοιτητών με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Αφορμή, η εμφάνιση φασιστικών συνθημάτων και ναζιστικών συμβόλων στον χώρο του πανεπιστημίου αλλά και η αντιπαράθεση, το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στους φοιτητές και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Γεώργιο Παύλο.

Οι φοιτητές κατηγορούσαν τον καθηγητή Παύλο για τον τρόπο που έκανε το μάθημά του (του απέδιδαν υπερβολικά ποσοστά αποτυχίας, ακαθόριστο περίγραμμα ύλης, πίεση να προμηθευτούν το σύγγραμμά του κ.ά.), ενώ τον κατηγορούσαν και για ακροδεξιά ρητορική μέσα στο μάθημα, αλλά και σε διάφορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έστελνε στους φοιτητές για ιδεολογική κατήχηση στα σεμινάρια που οργάνωνε, για προσβλητική στάση.

Όταν τελειώνει η διαμαρτυρία, δέχονται επίθεση, σύμφωνα με καταγγελία των ιδίων, δύο φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων είχε κατηγορηθεί από τους φοιτητές ως ακροδεξιός.

Υποβάλλεται μήνυση εναντίον τριών φοιτητών για βαριά αδικήματα.

Οι φοιτητές που δέχτηκαν τη μήνυση αρνούνται κάθε κατηγορία και αποδεικνύουν (με φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.) ότι δεν είχαν καμιά σχέση με την επίθεση, αλλά αντίθετα έσπευσαν να κατευνάσουν την ένταση/όξυνση που είχε δημιουργηθεί.

Αναμένεται η εξέλιξη της δίωξής τους.

Ο φοιτητικός σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών και εξαρχής συσχετίζει την υπόθεση με τη δράση του αναπληρωτή καθηγητή Γ. Παύλου και τις στενές σχέσεις που διατηρούσε με τον μηνυτή.

Φοιτητές με τους οποίους μιλήσαμε υποστήριξαν ότι ο Γ. Παύλος απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ουσιαστικά καλούσε τους μηνυόμενους φοιτητές σε συμμόρφωση και παύση της συνδικαλιστικής τους δράσης, ώστε να αποσυρθεί η μήνυση και να παρέμβει στους εισαγγελείς.

Η ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου καταγγέλλει «φασιστικές προκλήσεις από μεριάς του καθηγητή Γ. Παύλου όσο και ενός φασίστα υποστηρικτή του», αναφέρεται σε «φασιστική ρητορεία» του καθηγητή, και τον κατηγορούν ότι «στοχοποίησε τους 3 διωκόμενους φοιτητές ήδη από την έναρξη των κινητοποιήσεων, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης».

Στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών τοποθετούνται πλήθος φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και πανεπιστημιακοί.

Στις 19 Μαΐου εμφανίζεται κείμενο με υπογραφές διαφόρων Ελλήνων επιστημόνων του εσωτερικού και του εξωτερικού που στοχοποιεί ευθέως σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης.

Αναφέρουν ότι ο «Αν. Καθ. Γιώργος Παύλος απειλήθηκε δημοσίως σε αφίσες του EAAK», ενώ κατηγορούν το σχήμα ότι «ξυλοκόπησε φοιτητή της Αρχιτεκτονικής επειδή ανέβασε στο facebook εικόνες με εθνικά σύμβολα».

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούν την «παραδειγματική τιμωρία των δραστών» αλλά και κηρυχθούν «παράνομες στον χώρο φοιτητικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή βίας».

Στις υπογραφές ξεχωρίζουν διάφορες φιγούρες που συναγωνίζονται στην εθνικοφροσύνη, αλλά και η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη που έχει συχνά εκπροσωπήσει ακροδεξιούς, όπως τη Θ. Σκορδέλη, έχει συμμετάσχει σε προσφυγές κατά του Νόμου Ραγκούση, στην υπεράσπιση αυτών που είχαν επιτεθεί στον Αλέκο Αλαβάνο στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ ήταν και για ένα διάστημα δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Το κείμενο αυτό αναπαράγεται σε πλήθος ιστοσελίδων, ιδίως αυτών με ακροδεξιό προσανατολισμό.

Μία εβδομάδα μετά την υπόθεση σηκώνει και η ίδια η Χρυσή Αυγή το ζήτημα.

Με ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα με τίτλο «Εγκληματική οργάνωση ακροαριστερών φοιτητών προβαίνει σε τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» καταγγέλλει και αυτή το περιστατικό στοχοποιώντας το σχήμα της ΕΑΑΚ, για το οποίο αναφέρει «ότι προβαίνει σε παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα πραγματοποιώντας δολοφονικές επιθέσεις εναντίων καθηγητών και φοιτητών».

Ερωτάται μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο εάν «έχει την πρόθεση [...] να δημιουργήσει το σχετικό νομικό πλαίσιο προκειμένου να οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αρχών και να κηρύσσονται παράνομες φοιτητικές οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή βίας και τρομοκρατίας».

Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Στις 21 Ιουνίου του 2016 ο αναπληρωτής καθηγητής Παύλος υποβάλλει προς τα όργανα του ΔΠΘ και στην Εισαγγελία Ξάνθης «Έκθεση σχετικά με την πανεπιστημιακή βία (Μπούλινγκ), εγκληματικές ενέργειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο ΔΠΘ».

Σε αυτή αναφέρεται σε 20-30 φοιτητές που «τρέχουν ως φάλαγκα [sic] πολέμου», καταγγέλλει «μικρή φοιτητική ομάδα» που «ασκεί έναν ιδιότυπο πολιτικό έλεγχο» και έναν «πρωτόγνωρο εκφοβισμό μέσω προπυλακισμών και βιαιοπραγιών».

Περιγράφει την ύπαρξη «"φοιτητικών ΜΑΤ" που στεγάζονται στο αυτόνομο στέκι των ΠΡΟΚΑΤ», μιλάει για ξυλοδαρμούς «από μέλη ορισμένων συνδικαλιστικών φοιτητικών ομάδων», αναφέρει ότι «μέλη ΔΕΠ στοχοποιούνται ως δήθεν, κακοί δάσκαλοι, αυταρχικοί, φασίστες, χρυσαυγίτες».

Υποστηρίζει ότι οι «ομάδες φοιτητών που είναι υπεύθυνες για την οργάνωση των ξυλοδαρμών και των απειλών προς συμφοιτητές των, ασκούν τρομοκρατία, αστυνόμευση, λογοκρισία και Μπούλινγκ» και αναφέρει ότι «ασκούν συστηματική αστυνόμευση αλλά και τρομοκράτηση».

Η έκθεση καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις που ξεκινούν από τη «βράβευση και ηθική αποκατάσταση εκ μέρους της διοίκησης του ΔΠΘ των φοιτητών θυμάτων του πανεπιστημιακού Μπούλινγκ» έως την «απόφαση απόσυρσης των συνδικαλιστικών ομάδων και όλου του διαφημιστικού υλικού των από τους χώρους διδασκαλίας».

Στις 13 Οκτωβρίου 2016, ο Παύλος επανέρχεται και υποβάλλει αναφορά-καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σε αυτήν ζητά τη συνδρομή της Πολιτείας, στρεφόμενος και κατά συναδέλφου του αλλά και κατονομάζοντας φοιτητές του ΔΠΘ υποστηρίζοντας ότι «εμμέσως ή αμέσως ευθύνονται για όλα τα γεγονότα τρομοκράτησης, απειλών λεκτικών, για πράξεις σωματικής βίας, στοχοποίησης, συκοφάντησης, ψευδών ειδήσεων και εν γένει για το κλίμα βίας εναντίον φοιτητών ή μελών ΔΕΠ στην Πολυτεχνική Σχολή».

Στις 14 Νοεμβρίου 2016, καταθέτει «Συμπληρωματική Έκθεση για τα γεγονότα ξυλοδαρμών στο ΔΠΘ», προς τον Πρύτανη του ΔΠΘ, που την κοινοποιεί στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ και την Εισαγγελία Ξάνθης.

Σε αυτή επαναλαμβάνει τα περί «ξυλοδαρμών», αναφέρεται σε «διωγμό της ελληνικότητας στο ΔΠΘ υπό την ανοχή της Διοίκησης του ΔΠΘ», υποστηρίζει ότι «η Διοίκηση του ΔΠΘ ανέχεται και διακριτικά στηρίζει εδώ και χρόνια την παρουσία στα κτήρια των ΠΡΟΚΑΤ μιας ακραίας ομάδας φοιτητών και μη που σαφώς προειδοποιούν πως στο ΔΠΘ δεν χωρούν Έλληνες».

Διατυπώνει μάλιστα τη γνώμη πως στο ΔΠΘ υπάρχει «ένα είδος φοιτητικού ISIS που δεν ανέχεται τίποτε πέραν των δογμάτων και φιλοσοφικών αυτών των ομάδων».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 9 φοιτητές, προερχόμενοι από αριστερές οργανώσεις (ΕΑΑΚ, Αγωνιστικές Κινήσεις) και αναρχικές συλλογικότητες, να καλούνται για κατάθεση από την Πταισματοδίκη Ξάνθης στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Πηγή: Καθημερινή,
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ