2017-12-13 08:45:10
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Αυξάνονται οι γέννες «προσφύγων» γυναικών υπό τον φόβο της απέλασης-Κραυγή αγανάκτησης από τους γιατρούς.Έχουμε μέχρι και 5 γέννες την ημέρα
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να υποστηρίξουν ανάγκες μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προβλεφθεί χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό..

Σημαντική αύξηση των γεννήσεων παρατηρείται στην γυναικολογική – μαιευτική κλινική του «Βοστάνειου» νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι γυναίκες «πρόσφυγες» στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν την απέλασή τους, ζητούν συνεχώς νέες εξετάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σημαντικά οι εγκυμοσύνες. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να υποστηρίξουν ανάγκες μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προβλεφθεί χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

«Από την αρχή του προσφυγικού έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ήρθαν πολλές εγκυμονούσες και ξεγεννάμε συνέχεια. Ήρθαν από μέρη που δεν είχαν πρόσβαση σε εξετάσεις, υπερήχους και τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να φορτωθεί με δουλειά. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει γονατίσει. Η Πολιτεία πρέπει να μας βοηθήσει. Έχουμε μέχρι και 5 γέννες την ημέρα, ενώ οι τέσσερις γυναικολόγοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να κάνουν εφημερίες. Πολλές γυναίκες γεννάνε με καισαρική με αποτέλεσμα να φορτώνονται και τα χειρουργεία», λέει στο protothema.gr η προϊσταμένη του τμήματος Ζωή Πλάνου.

Υπολογίζεται ότι στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο πραγματοποιούνται περισσότερες από 60 γέννες τον μήνα. Από αυτές οι 30 είναι σίγουρα «προσφύγων» γυναικών. «Μένουν έγκυες για να μην απελαθούν, για να δηλωθεί το μωρό εδώ στην Ελλάδα, επιδοτούνται, ενώ έχουν μετά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Οργανώσεις φιλανθρωπικές και ΜΚΟ τους παρέχουν διαμονή σε ξενοδοχεία. Δεν γυρνάνε δηλαδή στα κοντέινερ και στις σκηνές. Και ξαναμένουν έγκυοι», προσθέτει η κυρία Πλάνου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο Διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής Παναγιώτης Προβέτζας" υπάρχει αύξηση των τοκετών, πολλές λαθρομετανάστριες έρχονται εδώ να γεννήσουν, φτάνουν ακόμα και στον ένατο μήνα με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή δουλειά για το προσωπικό. Όταν γεννούν οι διάφορες οργανώσεις και η Ύπατη Αρμοστεία φροντίζουν για την καλύτερη στέγασή τους".

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της στον πρωθυπουργό έθιξε το θέμα της γυναικολογικής κλινικής ενώ αναφέρεται στην κόπωση που έχει υποστεί και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, έχει συχνά δηλώσει ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει 10 και 15 γεννήσεις μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες». 
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ