2018-01-01 07:45:16
Φωτογραφία για Τι μπορεί να σε γιατρέψει όταν σου λείπει αγάπη;
Σου λείπει στοργή, σου λείπει μια ζεστή αγκαλιά, σου λείπει εκείνος. Η καρδιά σου είναι αδύναμη, σπασμένη σε χίλια κομμάτια αλλά δεν θες να τα μαζέψεις. Το μόνο που θέλεις είναι να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και όλα όσα συνέβησαν να σβηστούν, να μην υπάρχουν πια.

Η καρδιά σου πονάει και αυτό οι ειδικοί το ονομάζουν συναισθηματικό πόνο.

Το πρώτο σύμπτωμά του, ένα σφίξιμο, πονοκέφαλος, στομαχόπονος. 

Γιατί, ναι, σώμα και ψυχή είναι ένα. Πονάει το ένα, πονάει και το άλλο. Αλληλένδετα.

Το έχει αποδείξει και η επιστήμη ότι ο μηχανισμός του πόνου είναι ίδιος για την ψυχή και για το σώμα. Απόρριψη, θλίψη, θυμός, έλλειψη αγάπης, φόβος είναι ορισμένα από τα συναισθήματα που «πονάνε». Όταν αυτά δεν εκτονώνονται και δεν εκφράζονται, συσσωρεύονται στον οργανισμό και μπορούν εκτός από τον ίδιο το ψυχικό πόνο να δημιουργήσουν σωματικά προβλήματα και να γίνουν η αρχή διαφόρων ασθενειών. Αυτά που ονομάζουμε «ψυχοσωματικά».


Το θέμα είναι τι κάνεις, πώς το ξεπερνάς και πώς συνεχίζεις παρακάτω.

Αν παρά τον πόνο σου νιώθεις ακόμα δυνατή να υπερασπιστείς τον εαυτό σου (και είμαι σίγουρη ότι μπορείς):

1. Άφησε τον χρόνο να λειτουργήσει θεραπευτικά πάνω σου. Δεν θα σου λύσει το πρόβλημα αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα και να δεις πιο ξεκάθαρα την αλήθεια. Τότε θα έχεις κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

2. Εντόπισε το πρόβλημα. Τι είναι αυτό που σε πληγώνει; Ο χωρισμός, μια σχέση που σε ρίχνει αντί να σε ανεβάζει, η έλλειψη αγάπης από πρόσωπα όπως οι γονείς σου, ή μήπως η έλλειψη αυτοεκτίμησης, που τόσο άμεσα συνδέεται με την έλλειψη αγάπης;

3. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ανάτρεψε τα γεγονότα, μάθε από τα λάθη σου και πάρε διδάγματα από τις πληγές σου. Γίνε εσύ ο γιατρός του εαυτού σου.

4. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Η μεγαλύτερη έλλειψη αγάπης είναι η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Εσύ είσαι ό,τι σημαντικότερο έχεις! Κατάλαβέ το και γίνε γενναιόδωρη μαζί σου.

Εάν δεν νιώθεις αρκετά δυνατή, ίσως η βοήθεια ενός ειδικού μπορεί να σου φανεί σωτήρια και απελευθερωτική:

- Κλείσε ραντεβού με έναν ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή και εκείνος θα σε πάρει από το χέρι και θα σου δείξει τον τρόπο να βαδίζεις μόνη σου.

- Δοκίμασε να κάνεις βελονισμό, που, εκτός των άλλων, μπορεί να αντιμετωπίσει τον συναισθηματικό πόνο. Ο βελονισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τα κέντρα του εγκεφάλου που αφορούν τον πόνο, τόσο τον σωματικό όσο και τον ψυχικό. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει βελονισμό γνωρίζουν πολύ καλά την ηρεμιστική επίδραση που έχει ο βελονισμός στο σώμα τους και πόσο μπορεί να απαλύνει την συναισθηματική φόρτιση στα κέντρα του εγκεφάλου. Ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις συμβατικές θεραπείες ή να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία.

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Ο πόνος είναι αβάσταχτος τώρα. Σύντομα όμως θα δεις πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατή.

*Ευχαριστώ για τις συμβουλές της την Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, Γενική Ιατρό ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρο του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ