2018-01-26 20:06:17
Φωτογραφία για Δολοφονία ενεχυροδανειστή: «Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήταν η κακιά η ώρα», λένε συγγενείς των κατηγορουμένων
Δίκη για τη «δολοφονία μέσω Facebook» Μοίραζαν συγνώμες στην οικογένεια του θύματος - Ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων να αποδίδει την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία στην.. κακιά στιγμήΚαμία απάντηση για το πως ο 30χρονος ενεχυροδανειστής

Γιώργος Κοτσιλίδης, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στη Δαφνη, δεν μπόρεσαν να δώσουν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, συγγενείς κατηγορουμένων για το αποτρόπαιο έγκλημα που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Αντίθετα, οι μάρτυρες ζητούσαν συνεχώς συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού άνδρα, που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, δείχνοντας μάλιστα ως «εγκέφαλο» της αποτρόπαιας δολοφονίας τον τρίτο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων Κ. Αραπάκη.

Τραγική φιγούρα μέσα στη δικαστική αίθουσα η μητέρα του θύματος,η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της ζώντας ξανά τα όσα εφιαλτικά έζησε μετά το χαμό του γιου της και την σύλληψη των κατηγορουμένων.


Η δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη που έχει χαρακτηριστεί ως «δολοφονία μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν τον Απρίλιο του 2014, οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Κεντρικό πρόσωπο στην όλη υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται να ...ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Μαζί της, το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «μοιράζονται» τρεις ακόμη κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

«Δεν γνωρίζω, δεν ρώτησα»

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων που όμως δεν είχαν τίποτα να εισφέρουν σχετικά με το πως έγινε το έγκλημα. Σχεδόν κανείς τους, αν και γονείς των φερομένων ως «πρωταγωνιστών» της δολοφονίας δεν ρώτησαν, όπως κατέθεσαν, επισταμένα τους κατηγορούμενους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία.

Όλοι ωστόσο μοίραζαν αφειδώς ...συγνώμες στην οικογένεια του θύματος με τον πατέρα μάλιστα ενός εκ των κατηγορουμένων να αποδίδει την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή στην . ..κακιά στιγμή!

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ο γιος μου πήγε να κλέψει και όχι να δολοφονήσει, ήταν μικρός παρασύρθηκε. Έχω χάσει και εγώ την κόρη μου, είμαι καμμένη και εγώ. Τους καταλαβαίνω...», κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορουμένου Γ. Μάρκου.

Πρόεδρος: Πως ενεπλάκη ο γιος σας στην υπόθεση;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Τότε τι ήρθατε σήμερα να μας πείτε εδώ;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πολλά πράγματα.

«Χίλια συγγνώμη από την οικογένεια. Ο γιος μου δεν πήγε να σκοτώσει πήγε να κλέψει. Έχει τρία παιδιά, κοίταγε την οικογένειά του. Να βγει η αλήθεια, αν έχει σκοτώσει να πάει ισόβια αλλά δεν το έκανε», κατέθεσε από την πλευρά του ο πατέρας του έτερου κατηγορουμένου Δ. Θεοδώρου.

Πρόεδρος: Αφού πήγαν να κλέψουν γιατί ο άνθρωπος βρέθηκε δολοφονημένος;

Μάρτυρας: Ο γιος μου αφού τον κλέψανε τους φώναζε αφήστε τον...Έχει τρία παιδιά και οικογένεια.

Πρόεδρος: Ας τα σκέφτονταν πριν πάει στο σπίτι του θύματος.

Μάρτυρας: Ο γιος μου δεν τον ακούμπησε ....έψαχνε το σπίτι. Τον Κοτσιλίδη, ο Αραπάκης τον σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα ....όχι με την μονωτική ταινία Πρόεδρος: Ποιος έβαλε την ταινία στο στόμα του θύματος;

Μάρτυρας: Όχι ο γιος μου. Οι υπόλοιποι τρεις για να τον δέσουν, όχι για να τον σκοτώσουν. Σας παρακαλώ να βγει η αλήθεια.

Πρόεδρος: Πως θα βγει η αλήθεια όταν ο ένας το ρίχνει στον άλλο;

Μάρτυρας: Ο γιος μου απλά έκλεψε ...

Πρόεδρος: Προκύπτει ότι την μονωτική ταινία την είχε προμηθευτεί ο γιος σας Μάρτυρας: Δεν ξέρω, εμένα μου είπε: «Μπαμπά τον σκοτώσανε»

Εισαγγελέας: Σας είπε ο γιος σας ότι πριν το κεφαλοκλείδωμα είχαν κάνει το θύμα μαύρο στο ξύλο;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έφυγε ο γιος σας από το σπίτι;

Μάρτυρας: Μα πως να τους άφηνε; Θα τους πιάνανε. Ο γιος μου δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα...

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά περίμενε αυτούς που βάψανε τα χέρια τους με αίμα...

«Τον σκότωσε ο Αραπάκης»

Η σύζυγος του Δ. Θεοδώρου έδειξε και εκείνη προς την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Αραπάκη, υποστηρίζοντας πως «όπως όλα δείχνουν» εκείνος δολοφόνησε τον 30χρονο ενεχυροδανειστή. «Ο σύζυγός μου μέσα από τη φυλακή μου είπε τα πάντα. Μου είπε ότι δεν τον ακούμπησε τον άνθρωπο, ότι πήγανε να κλέψουνε», ανέφερε η μάρτυρας.

Η ίδια είπε ακόμη στην κατάθεσή της: «Οι άλλοι του είπαν που πήγαιναν όταν πια ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο σύζυγος μου μπήκε στο διαμέρισμα και αμέσως κατέβηκε κάτω με τα λεφτά. Οι άλλοι δυο έμειναν στο διαμέρισμα. Η Σταματάκη περίμενε κάτω. Ο σύζυγος μου μου είπε ότι πήγε να βγάλει την ταινία από το στόμα του ανθρώπου αλλά δεν τον άφησε ο Αραπάκης».

Τι κατέθεσε ο εξομολόγος της Σταματάκη

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας εξομολόγος της Α. Σταματάκη, ο οποίος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έκανε το λάθος και πήγε για να κλέψουν αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία». Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η κατηγορούμενη δεν ήταν στο διαμέρισμα αλλά περίμενε έξω. «Έχει περάσει πολλά ...έχει μετανιώσει πικρά ...», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τέλος, ο πατριός του κατηγορούμενου Κ. Αραπάκη κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν «αυτή τη δουλειά». Ο μάρτυρας ανέφερε: «Πιστεύω ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός». Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πιο σχολιασμένα άρθρα

138

Ελλάς, η γραφειοκρατία σου: Μετά από 10.000 εγχειρήσεις ήθελαν αποδείξεις πως είναι καρδιοχειρουργόςΗ απίστευτη περιπέτεια γιατρού

130

Νέο κόμμα ανακοινώνει στις 26 Μαρτίου ο Γιάνης Βαρουφάκης Το προανήγγειλε με μηνύματα σε ελληνικά και αγγλικά στο Twitter

115

Τζορτζ Σόρος σε Google και Facebook: «Οι μέρες σας είναι μετρημένες»Μια ομιλία «καταπέλτης»

PROTOTHEMA Best of Network

Η εξομολόγηση της Μενεγάκη: «Προσπαθώ να μην το δείχνω, αλλά…»

Κουίζ: Ποια είναι φρούτα και ποια λαχανικά; Αποκλείεται να πιάσεις πάνω από 9/12

Ιδού τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ...

Αυτά γίνονται μόνο στην Τουρκία!

Οι τέσσερις αιτίες κούρασης: Εσύ γιατί είσαι κουρασμένος;

Ποιο καινούργιο αυτοκίνητο αγοράζω με 8.500€;

Έκανε διάρρηξη για να πιάσει «στα πράσα» τη γυναίκα του και κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακή (pics)

Σχόλια 3Προσθήκη σχολίου

Ειναιαργά26/01/201818:54Αφού σε λίγο έξω θα ναι. Τι το κουράζετε; ΔΕΝ υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Απάντηση

Ακου εκεί26/01/201818:35Τα παιδια να κλεψουν ήθελαν οχι να δολοφονησουν λέει. Κρέμασμα στην πλατεία θέλουν, οχι ισόβια. Και μπροστα στα παιδια του οποίος έχει.

Απάντηση

ελλαδαρα26/01/201818:18λες κ αν απλα μπουκαραν σε ξενο σπιτι να κλεψουν με την απειλη βιας ολα καλα... ειναι χρησιμοι στην κοινωνια οι κλεφτες λες?? τον χρειαζομαστε ελευθερο να κυκλοφορει?

Απάντηση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Όνομα *

Ε-mail

Σχόλιο *

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία

Η απίστευτη περιπέτεια γιατρού

Ελλάς, η γραφειοκρατία σου: Μετά από 10.000 εγχειρήσεις ήθελαν αποδείξεις πως είναι καρδιοχειρουργός

Παναγιώτα Καρλατήρα26/01/201807:58139

Εκτύπωση

Ο καρδιοχειρουργός Ανδρέας Μπαϊρακτάρης

Στη Γερμανία ο Ανδρέας Μπαϊρακτάρης ήταν επικεφαλής ομάδας 90 επιστημόνων - Στην Ελλάδα τον υπέβαλαν σε εξετάσεις για ειδικότητα στα 60 του χρόνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. Στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» που έχει ορισθεί ως εξεταστικό κέντρο για τους ειδικευόμενους καρδιοχειρουργούς προσέρχονται δύο υποψήφιοι προκειμένου να κριθούν για την απόκτηση του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας. Η ηλικιακή απόσταση των δύο γιατρών - ο ένας είναι περίπου στο μέσο της τρίτης δεκαετίας της ζωής του και ο άλλος στις αρχές της έβδομης!- δύσκολα περνά απαρατήρητη. Η γραπτή και στη συνέχεια η προφορική εξέταση κυλά ομαλά, με τους τρεις εξεταστές, καρδιοχειρουργούς του ΕΣΥ, να ελέγχουν τη διαδικασία. Ικανοποιημένοι φαίνονται από την προσπάθειά τους και οι δύο υποψήφιοι, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να μην κρύβει την αυτοπεποίθησή του για την άριστη επίδοσή του – το απέδειξαν και τα αποτελέσματα λίγο καιρό αργότερα.

Και πιθανότατα δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς: Διότι ο εξετασθείς για την ειδικότητα της καρδιοχειρουργικής ήταν ο κ. Ανδρέας Μπαϊρακτάρης, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του καρδιοχειρουργικού κέντρου Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Βad Oeynlausen Universitatsklinik Bochum, ενός από τα μεγαλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης. Ο γιατρός έχει πάνω από 10.000  εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς στο ενεργητικό του, όντας επικεφαλής ομάδας 90 χειρουργών. Στο δε κέντρο, στο οποίο εργαζόταν μέχρι το 2010, πραγματοποιούνται περί τις  4.500 επεμβάσεις και πάνω από 100 μεταμοσχεύσεις καρδιάς ετησίως. Από το 2010 μέχρι το 2015 ο κ. Μπαϊρακτάρης απασχολούνταν στο Ωνάσειο, ως διευθυντής της Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής – στη λήξη της σύμβασής του είχε διενεργήσει 1.461 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Ωστόσο, για τον καταξιωμένο αυτόν επιστήμονα η συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικότητας του υπουργείου Υγείας ήταν μονόδρομος. Εγκλωβισμένος σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο, εν μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Αττικής, των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Βεστφαλίας- Λίππε, με πλήθος εγγράφων να διακινούνται επί μήνες με θέμα την

αναγνώριση της ειδικότητάς του στη Γερμανία, ο κ. Μπαϊρακτάρης δίνοντας εξετάσεις ολοκλήρωσε μια δαιδαλώδη, με πλήθος εμποδίων διαδρομή, που δοκίμασε τα όριά του, επαγγελματικά και προσωπικά.

Το σήμα «εκκίνησης» για αυτή τη διαδρομή δόθηκε με μία καταγγελία εις βάρος του την άνοιξη του 2015 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ), σύμφωνα με την οποία ο κ. Μπαϊρακτάρης δεν διαθέτει την ειδικότητα του καρδιοχειρουργού. Ο ΙΣΑ καλεί τον γιατρό να απέχει από την εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης που εμπίπτει στη Χειρουργική Θώρακος μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Ο ίδιος διαπιστώνει -εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος- πως κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η καταγγελία τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Τον Δεκέμβριο του 2015 επρόκειτο να ανανεωθεί η θητεία μου στο Ωνάσειο, κάτι που δεν έγινε καθώς λόγω της καταγγελίας εισήλθα σε μια απίστευτα χρονοβόρα περιπέτεια, με εμπλεκόμενες πολλές υπηρεσίες που ελάχιστα εξέταζαν  την ουσία και επέρριπταν η μία στην άλλη την ευθύνη για την απόφαση» λέει στο ΘΕΜΑ ο κ. Μπαϊρακτάρης. Όπως εξηγεί «η καταγγελία βασίστηκε στην αλλαγή της σχετικής κοινοτικής οδηγίας περί αυτόματης αναγνώρισης της ειδικότητας των γιατρών μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ξεχωριστή ειδικότητα καρδιοχειρουργικής. Οι επεμβάσεις καρδιάς γίνονται από  θωρακοχειρουργούς.  Στη Γερμανία οι δύο ειδικότητες είναι ξεχωριστές. Με την ευρωπαϊκή Οδηγία του 2001 η καρδιοχειρουργική της Γερμανίας αντιστοιχούσε στη θωρακοχειρουργική της Ελλάδας και η αναγνώρισή της γινόταν αυτομάτως. Μετά την ανανέωση όμως της κοινοτικής Οδηγίας το 2005 η θωρακοχειρουργική της Ελλάδας αντιστοιχεί πλέον μόνον στη θωρακοχειρουργική της Γερμανίας. Και η αναγνώριση γίνεται αυτομάτως μόνον μεταξύ αυτών των δύο ειδικοτήτων. Η καρδιοχειρουργική, σύμφωνα με τη νέα Οδηγία, μπορεί να αναγνωρισθεί μόνον κατόπιν αξιολόγησης των τυπικών προσόντων του γιατρού». Μόνο που στην Ελλάδα, όπως διαπίστωσε με πικρία και ο ίδιος, ουδείς ήθελε να ασχοληθεί με την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων και τελικά με την αναγνώριση της καρδιοχειρουργικής ειδικότητας του γιατρού.

Η δαιδαλώδης διαδρομή στις ελληνικές υπηρεσίες Ο κ. Μπαϊρακτάρης τον Μάιο του 2015 με αίτησή του προς την Περιφέρεια Αττικής, συγκεκριμένα προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ζήτησε να αναγνωριστεί η ειδικότητα της Καρδιοχειρουργικής δυνάμει των διατάξεων της οδηγίας 2001/19/ΕΚ και του ΠΔ 38/2004, οι οποίες ρητώς αντιστοιχούν την ειδικότητα της καρδιοχειρουργικής στη Γερμανία με την ειδικότητα της χειρουργικής θώρακος στην Ελλάδα. Στο τέλος Ιουνίου 2015 η Περιφέρεια ζητεί από τον γιατρό να προσκομίσει «βεβαίωση αρμοδίου φορέα της Γερμανίας επισήμως μεταφρασμένο όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας 2005/36/ΕΚ προκειμένου να σας χορηγήσουμε τίτλο ειδικότητας χειρουργικής θώρακος».

Πράγματι, ο γιατρός προσκόμισε βεβαίωση του Ιατρικού Συλλόγου Βεστφαλίας - Λίππε σύμφωνα με την οποία η οδηγία ενσωματώθηκε στο εθνικό γερμανικό δίκαιο το 2012. Η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας με δύο γνωμοδοτήσεις της, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, υιοθέτησε τη θέση ότι η διοίκηση ήταν υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την ειδικότητα που εκείνος είχε αποκτήσει στη Γερμανία.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας δεν δέχεται τις γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας. Τον Δεκέμβριο του 2015 αποφαίνεται πως δεν μπορεί να αναγνωριστεί αυτόματα η ειδικότητα του γιατρού. Παραπέμπει μάλιστα τον 60χρονο καρδιοχειρουργό στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας. Μικρή λεπτομέρεια: το ΣΑΕΠ έχει καταργηθεί όταν γίνεται η παραπομπή από την Περιφέρεια Από την πλευρά του, το ΚΕΣΥ όπου έχει απευθυνθεί ο γιατρός, απαντά μεν αλλά «πετώντας» και πάλι το μπαλάκι της ευθύνης στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, το ΚΕΣΥ απαντά πως το ίδιο είναι μόνο γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου και πως η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για την αναγνώριση τίτλου ειδικότητας.

Μετά από ένα μπαράζ αλληλογραφίας με υπηρεσίες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Περιφέρεια τον Νοέμβριο του 2015 απαντά ότι «η υπηρεσία μας θεωρεί, ότι κατά τον παρόντα χρόνο και στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της, δεν είναι δυνατή η αυτόματη αναγνώριση της γερμανικής ειδικότητας της Καρδιοχειρουργικής ως η ελληνική ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος».

Ο κ. Μπαϊρακτάρης απογοητεύεται αλλά δεν το βάζει κάτω. Έχει ήδη αποφασίσει το επόμενο βήμα του: Θα δώσει εξετάσεις για ιατρική ειδικότητα. Είναι ένα ακόμη βήμα σε μια νέα πορεία που έχει χαράξει από το 2009, όταν έπειτα από 36 χρόνια σπουδών και εργασίας στη Γερμανία επιστρέφει με την οικογένειά του στην Ελλάδα. «Μου έλειψε η Ελλάδα, ακόμα πιο πολύ στην κρίση της, ήθελα να γυρίσω και, με το λίγο που μπορώ να βοηθήσω, να ξαναδώ το φως της πατρίδας μου» είχε πει το 2011 σε συνέντευξή του.

Το βέβαιον είναι πως δεν είδε μόνο το…φως της πατρίδας του. Σπεύδει να υποβάλλει συμμετοχή στην εξεταστική του Δεκεμβρίου, αλλά πάλι εμπόδια υψώνονται εμπρός του. Η Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας του υπουργείου Υγείας ζητεί από τον κ. Μπαϊρακτάρη  βεβαίωση ότι το νοσοκομείο Bad Oeynhausen είναι αναγνωρισμένο να χορηγεί ειδικότητα, βεβαίωση για τον χρόνο ειδίκευσής του από 1/5/1992 έως 30/9/1994 στο Κέντρο Herz und Diabetenzentrum Nordhein – Westfalen και βεβαίωση ότι το Κέντρο αυτό μπορεί να δίνει ειδικότητα. Και στα τρία αιτήματα της υπηρεσίας είναι διαθέσιμα τα έγγραφα που αφορούν τον κ. Μπαϊρακτάρη, με θετικές απαντήσεις.

Δεν προλαβαίνει τις εξετάσεις του 2015. Με τα έγγραφα που πιστοποιούν πως ο κ. Μπαϊρακτάρης έχει ολοκληρώσει στη Γερμανία 3 έτη άσκησης στη Γενική Χειρουργική και 4 έτη άσκησης στη Θωρακοχειρουργική, εκ των οποίων δύο στη Χειρουργική Θώρακος και δύο στη Χειρουργική Καρδιάς και Αγγείων, ο γιατρός υποβάλλει το αίτημά του για συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικότητας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2016. Δύο μήνες αργότερα αποκτά την ειδικότητα του καρδιοχειρουργού στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει «χάσει» την ανανέωση της θητείας του στο Ωνάσειο. Του αρκεί όμως ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στέλνει τους, προς διευθυντοποίηση, επιμελητές του στο Βad Oeynlausen Universitatsklinik Bochum για μετεκπαίδευση…

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

PROTOTHEMA Ροή Ειδήσεων

19:52Μία εικονική αερομαχία και 35 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά

19:51Μάκης Δημάκης - Βασίλης Δήμας: Τα «σπάνε» μαζί και ξεσηκώνουν το κοινό!

19:50Καμμένος: Όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την άλλη στιγμή

19:48Αγνοείται ψαράς στο Θερμαϊκό Κόλπο

19:39Ρωσία: Ο Πούτιν βάζει στο στόχαστρό του τα καρτέλ

19:33Παιδόφιλος που δήλωσε ότι βίασε 4χρονη διότι την πέρασε για... 18, αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά!

19:28Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου: Μέτρα για όσους βρίσκονται στις πίστες εκτός ωραρίου

Όλες οι ειδήσεις

PROTOTHEMA Best of Network

Η εξομολόγηση της Μενεγάκη: «Προσπαθώ να μην το δείχνω, αλλά…»

Κουίζ: Ποια είναι φρούτα και ποια λαχανικά; Αποκλείεται να πιάσεις πάνω από 9/12

Ιδού τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ...

Αυτά γίνονται μόνο στην Τουρκία!

Οι τέσσερις αιτίες κούρασης: Εσύ γιατί είσαι κουρασμένος;

Ποιο καινούργιο αυτοκίνητο αγοράζω με 8.500€;

Έκανε διάρρηξη για να πιάσει «στα πράσα» τη γυναίκα του και κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακή (pics)

Σχόλια 139Προσθήκη σχολίου

Θα διαφωνήσω μαζί σας26/01/201819:37Σε κάθε σοβαρή χώρα γίνεται έλεγχος, ισοτιμία και αναγνώριση των πτυχίων αλλοδαπής. Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Κι εγώ παρόλο που έχω βασικό πτυχίο από Ελλάδα πέρασα από τον ΔΟΑΤΑΠ το διδακτορικό που απέκτησα στο εξωτερικό και από την αντίστοιχη επιτροπή σε 3η χώρα της Ε.Ε. όπου πλέον εργάζομαι ασχέτως της πρότερης επαγγελματικής μου καριέρας, των δημοσιεύσεων, βραβείων και των έργων που είχα ήδη πραγματοποιήσει. Δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς στις συνθήκες και τους κανονισμούς που επικρατούν σε κάθε χώρα, τότε κάτσε στα αυγά σου.

Απάντηση

ΜΙΚ26/01/201819:10Συγγνώμη βρε παιδιά, τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω και ελπίζω να μην χρειαστεί να τον μάθω, αλλά όταν γράφετε για 10000 εγχειρήσεις καρδιάς, τι ακριβώς εννοείτε; Μια εγχείρηση την ημέρα να κάνει θέλει 27 χρόνια, χωρίς Κυριακές, διακοπές και χωρίς συνέδρια. Μπορεί χειρουργός να κάνει περισσότερες από μία εγχείρηση καρδιάς την ημέρα;

Απάντηση

???26/01/201819:00Εγώ κρατάω ότι ήταν διευθυντής καρδιολογικής κλινικής στο Ωνάσειο για πέντε χρόνια χωρίς να έχει τυπικά αναγνωρισμένη ειδικότητα. Αν το σύστημα αναγνώρισης έχει θέματα να το διορθώσουμε, αλλά όσο είναι έτσι έχει υποχρέωση να ακολουθήσει τις διαδικασίες. Επίσης προτιμώ ένα σύστημα που δίνει ζόρικα τις ισοτιμίες πτυχίων από αυτο που ο κάθε ένας θα λέει εγώ έκανα 10000 εγχειρήσεις και θα του στέλνουμε την αναγνώριση κορνιζαρισμένη στο σπίτι. Άλλο 10000 εγχειρήσεις άλλο 10000 πετυχημένες εγχειρήσεις. Γενικά το λέω όχι για τον κύριο....

Απάντηση

.26/01/201818:35Μήπως στην εξεταστική επιτροπή ήταν ο ....πολάκης; Γέλιο θα είχε...

Απάντηση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων(69)

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Όνομα *

Ε-mail

Σχόλιο *

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ