2012-05-29 07:47:28
Φωτογραφία για H Shell απειλεί την Greenpeace
Μυστηριώδης φάκελος με αποστολέα τη Shell, έφθασε πριν από ημέρες στο γραφείο της Greenpeace . Όπως αναφέρει η ΜΚΟ «όταν τον ανοίξαμε συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι κάνουμε καλά ειδικότερα, όταν πρόκειται για τον αγώνα μας ενάντια στις ανεξέλεγκτες εξορύξεις πετρελαίου σε επικίνδυνα και ευαίσθητα μέρη, όπως η Αρκτική». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης δεν εξηγείται αλλιώς η σπασμωδική – και πρωτοφανής – κίνηση της Shell να κοινοποιήσει σε γραφεία της οργάνωσης ανά τον κόσμο, όπως σε Ελλάδα , Μεξικό, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Βέλγιο, Καναδά, ακόμα και στο… τμήμα επιστημονικής έρευνας της οργάνωσης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του αμερικανικού γραφείου.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Shell θέλει κάθε γραφείο της Greenpeace ανά τον κόσμο να γνωρίζει: α) τα ασφαλιστικά μέτρα που έλαβε εναντίον του αμερικανικού γραφείου και β) ότι αν κάποιο γραφείο της Greenpeace τολμήσει να συμμετάσχει σε κάποια ειρηνική, ακτιβιστική δράση ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική ή να πλησιάσει κάποιο από τα πλοία της, η Shell θα χρησιμοποιήσει τα μεγάλα νομικά «όπλα» εναντίον του.

«Με άλλα λόγια η Shell ένιωσε την ανάγκη να μας στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα του τύπου: σταματήστε να κάνετε αυτό που κάνετε εδώ και 40-κάτι χρόνια, γιατί έχουμε θυμώσει τόσο πολύ με τις τελευταίες σας ακτιβιστικές δράσεις που σας απειλούμε με ολοκληρωτική εξόντωση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ