2012-05-29 09:29:47
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑ ΠΟΤΕ!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι μπροστά με 2-1 στις νίκες και παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στο "sentragoal.gr", κρατάει χαμηλούς τόνους.

«Τι σημαίνει η αυτοπεποίθηση ε;. Λοιπόν, αυτοπεποίθηση είναι αυτό που δεν είχε ο Ολυμπιακός όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η πίεση να πετύχει οπωσδήποτε και την οποία δεν έχει φέτος. Είναι το αίσθημα της επιβεβλημένης κατάκτησης του πρωταθλήματος, που πλέον δεν υπάρχει μίας και ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε, δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου.

Αυτοπεποίθηση είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να εγκαθιστάς μέσα σου αυτό το συναίσθημα σε βάθος χρόνου. Κι όχι σαν πυροτέχνημα» είπε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης, ένας από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού.

Ο άνθρωπος, που μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Κώστα Καϊμακόγλου, αποτελούν τα φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση στη φετινή σεζόν. Όχι γιατί σκοράρουν.. Όχι γιατί είναι βασικοί παίκτες στις ομάδες τους, μα κυρίως γιατί δείχνουν ότι έχουν την προσωπικότητα και την αξία να κουμαντάρουν καράβια σε μεγάλες φουρτούνες.


«Η αυτοπεποίθηση είναι το 51% για κάθε αθλητή. Κάποιες στιγμές οι φάσεις του βγαίνουν, κάποιες άλλες όχι. Το ζητούμενο είναι να έχεις την ψυχολογία, να προχωράει και να πιστεύει ότι το επόμενο σουτ θα βρει το στόχο. Βεβαίως, για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα, προσωπικά είμαι της λογικής που λέει ότι όταν δουλεύεις, αυτή η δουλειά θα σου βγει. Αν όχι τον πρώτο μήνα, σίγουρα αργότερα. Αποκλείεται να μείνει η δουλειά κρυμμένη μέσα σου».

Ο άνθρωπος που πίστευε στις δυνάμεις των ερυθρόλευκων από πολύ νωρίς, όταν μετά την εντός έδρας νίκη με τη Νανσί, μίλησε για την εκπληκτική δουλειά που κάνει η ομάδα, ανεξάρτητα των παικτών που ήρθαν μεσούσης της σεζόν και άλλαξαν (κι αυτοί) την ιστορία του φετινού Θρύλου. «Γενικώς είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά και όντως θυμάμαι που το λέγαμε και τότε. Η ομάδα δούλευε. Και μάλιστα πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια έλειπαν οι μεγάλες νίκες. Το μόνο που ελπίζουμε πια είναι να συνεχίσουμε».

Μετά από τόσα αφιερώματα που έχουν γίνει, είναι πολύ γνωστή πια η διαδρομή του «Πριντ» από τη μεταγραφή στη Μάλαγα, τον σοβαρό τραυματισμό, την αλλαγή της κοσμοθεωρίας του μέχρι την εκπληκτική χρονιά που κάνει φέτος. Γιατί όντως κάνει τεράστια χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα διατηρούσε διψήφιο αριθμό πόντων κι όσο για το περίφημο σουτ, που κάποιοι έσπευσαν να το βαφτίσουν ως «ενδιαμεσο» είναι η πλέον χαρακτηριστική κίνηση και τρόπος εκτέλεσης.

«Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σίγουρα και η δική μου πλέον βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο. Από την άλλη πλευρά όμως, πίστεψέ με έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο φέτος.. Και ο κάθε παίκτης έχει ένα δυνατό σημείο. Ε αυτό το ταλέντο σε εμένα είναι η ικανότητα στα συγκεκριμένα σουτ. Αλλά πλην της ψυχολογίας σημαντικό ρόλο παίζει η δουλειά. Αυτή ήταν η κίνησή μου ανέκαθεν... Με βολεύει... Ο Θεός σου δίνει το ταλέντο κι εσύ είσαι υποχρεωμένος να το καλλιεργείς...».

Ο Πρίντεζης πάντως δεν έχει ξεγράψει τον ΠΑΟ. «Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα και πάρα πολύ δυνατή. Στον τρίτο τελικό δεν βγήκε η πραγματική εικόνα του. Η πραγματική εικόνα του μεγάλου αντιπάλου μας είναι ο ημιτελικός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο Φάιναλ Φορ της Πόλης.. Τον σεβόμαστε απεριόριστα.. Εμείς όμως, μέχρι στιγμής παίζουμε καλύτερο μπάσκετ Για να τελειώσει μετά από σχετική ερώτηση. «Ναι είναι η καλύτερη ομάδα που έχω παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό η φετινή. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις προηγούμενες ομάδες. Σαν σύνολο, ως κλίμα, ως μπάσκετ και δουλειά, είμαστε καλύτεροι. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι τόσο μεγάλη ομάδα, που μπορεί να επιστρέψει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ