2012-05-29 14:20:02
Φωτογραφία για ΣΕΞ και υπογονιμότητα: Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο
Η συμβουλή των γιατρών στα υπογόνιμα ζευγάρια ήταν σαφής: περιορίστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα και έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες για ένα παιδί. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν αφού νέες επιστημονικές έρευνες ανατρέπουν τα δεδομένα και συμβουλεύουν: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Εντυπωσιακή μελέτη που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες συνιστά στα ζευγάρια να έρχονται σε συχνότερη επαφή την περίοδο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αυστραλό ειδικό Δόκτωρ Γκίρινγκ, η συνεχόμενη σεξουαλική δραστηριότητα για 7 ημέρες -καθημερινά δηλαδή - είναι δυνατόν να επηρεάσει θετικά τις παραμέτρους τους σπέρματος με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Στη μελέτη συμμετείχαν 118 άνδρες που αντιμετώπιζαν είτε πρόβλημα υπογονιμότητας, είτε είχαν στον παρελθόν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ή οι σύντροφοι τους είχαν επανειλημμένες αποβολές. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αφορούσαν στη βελτίωση της γρήγορης προωθητικής κίνησης των σπερματοζωαρίων σε 8 στους 10 από αυτούς. Μέχρι τώρα αυτό πουν ίσχυε ήταν πως ένα ζευγάρι δεν πρέπει να έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές ειδικά όταν ξεκινά μια προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Το σημαντικό είναι ότι ενώ οι άνδρες αυτοί εμφάνιζαν στα σπερματοζωάρια τους σε μεγάλο ποσοστό κατακερματισμό (σπάσιμο) του DNA τους, μετά από καθημερινή εκσπερμάτιση μιας εβδομάδας, φάνηκε πως το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει ότι ένα ζευγάρι δεν πρέπει να έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές ειδικά όταν ξεκινούσαν μια προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ίσως πολλοί έχουμε ακούσει και τον όρο αδύναμο σπέρμα;. Προφανώς όλα αυτά ανατρέπονται με τακτικές εκσπερματίσεις που βοηθούν στο να βελτιωθούν οι παράμετροι του σπέρματος και εκτός από την ευτυχία που μπορεί να φέρουν στο ζευγάρι μπορούν να δώσουν πολύτιμο υλικό στους εμβρυολογους, ώστε να είναι πιο εφικτή η δημιουργία υγειών εμβρύων τόσο στο εργαστήριο άλλα και στη φυσική σύλληψη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ