2018-02-12 20:40:52
Φωτογραφία για Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της «Μακεδονίας»
«Δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια», λέει ο Ζάεφ, τονίζοντας ότι επιθυμεί τη στήριξη της Τουρκίας για τη λύση του προβλήματοςΩς έναν από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους

δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Συνεχίζοντας ο Ζάεφ είπε ότι θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη στήριξη των μεγαλύτερων φίλων του, καθώς: «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια»


Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ακόμα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Επίσης σχολίασε ότι όλοι στα Σκόπια επιθυμούν τη λύση της διένεξης για το όνομα, διασφαλίζοντας όμως ότι η λύση, «θα προστατεύει τη φήμη και την ταυτότητα μας».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Επιπλέον, κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην πΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόρτα της «Μακεδονίας» είναι πάντα ανοιχτή για τις τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επενδύσουν αφορολόγητα για μια δεκαετία. Μάλιστα, για να ενισχύσει τη δοτική του στάση προς τους Τούρκους, ο Ζάεφ τόνισε ότι επιθυμεί να υπερδιπλασιάσει το ποσό που διακινείται στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, από 400 εκατ. δολάρια, σε πάνω από ένα δισ. δολάρια και μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι Τούρκοι μένουν στα Σκόπια μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους γλώσσα και κουλτούρα ελεύθερα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ