2018-02-13 18:07:13
Φωτογραφία για Τρούφες με σοκολάτα και φράουλες
Τα  σημερινά τρουφάκια που θα φτιάξουμε είναι υγιεινά και vegan Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, με συστατικά τα οποία μπορούμε να βρούμε εύκολα.

Συστατικά

2 φλιτζάνια (325g) κατεψυγμένες ή φρέσκες φράουλες

1 φλιτζάνι (20 g) αποξηραμένες φράουλες

3/4 φλιτζάνι (90g) αλεύρι καρύδας

1 φλιτζάνι (180g) σοκολάτα της επιλογής σας (σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα, λευκή)

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιείς κατεψυγμένες φράουλες, απόψυξε τις (2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων).

Ανακάτεψε τις φράουλες στο μπλέντερ σου.

Πρόσθεσε τις αποξηραμένες φράουλες και ανακάτεψε πάλι στο μπλέντερ.

Σε ένα μπολ, πρόσθεσε τον πουρέ από φράουλες που φτιάξατε παραπάνω και το αλεύρι καρύδας. Ανακάτεψε για να σχηματιστεί μια χοντρή ζύμη.

Τύλιξε σε 12 μπάλες.

Βάλε τις στο ψυγείο ή την κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα έως ότου η υφή τους σταθεροποιηθεί.


Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας για ευκολότερη επικάλυψη.

Βύθισε κάθε σφαίρα στη λιωμένη σοκολάτα. Μετέφερε σε ένα ταψάκι που έχεις καλύψει με χαρτί λαδόκολλας και καταψυξε τα τρουφάκια σου μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

TIP: Άμα θέλεις την πιο υγιεινή εκδοχή για αυτά τα τρουφάκια χρησιμοποίησε αποξηραμένες φράουλες που δεν έχουν καθόλου προσθήκη ζάχαρης και για επικάλυψη κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο.

Κύριο συστατικό τους είναι η φράουλα η οποία είναι γνωστό για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά της ,τις λίγες θερμίδες που έχει ,τα 100γρ έχουν 32 θερμίδες.

Γενικότερα η φράουλα έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες (με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.

Καρδιαγγειακά οφέλη: Μεταξύ όλων των φρούτων, οι φράουλες βγαίνουν ως η καλύτερη πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί από διάφορες χώρες. Μετά από τα βατόμουρα και τα σταφύλια, οι φράουλες κατατάσσονται επίσης μεταξύ των καλύτερων πηγών μαγγανίου.

Πολλά από τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις φράουλες λειτουργούν όχι μόνο ως αντιοξειδωτικά, αλλά επίσης και ως αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά. Μερικά από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι φρέσκες, ώριμες φράουλες είναι:

Οι ανθοκυανίνες (cyanidins, pelargonidins)

Οι φλαβονόλες (procyanidins, κατεχίνες, γαλλοκατεχίνες, επικατεχίνες, καμπφερόλη, κερκετίνη)

Υδροξυ-βενζοϊκό οξύ (ελλαγικό οξύ, γαλλικό οξύ, βανιλλικού οξύ, σαλικυλικό οξύ)

Υδροξυ-κινναμωμικού οξέα (κινναμωμικού οξέος, κουμαρικό οξύ, καφεϊκό οξύ, φερουλικό οξύ

Οι τανίνες (ελλαγιταννίνες, gallotannins)

Στιλβένια (ρεσβερατρόλη)

Αρκετές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά της φράουλας πράγματι «συνεργάζονται» με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν καρδιαγγειακά οφέλη.

Οφέλη στο σάκχαρο του αίματος: Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση φράουλας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα είναι η σχέση που καταγράφηκε πρόσφατα από ερευνητές μεταξύ της κατανάλωσης φράουλας και ζάχαρης στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης (5-6 κουταλάκια του γλυκού) είναι ικανή να αυξήσει απότομα το σάκχαρο στο αίμα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έρευνα η κατανάλωση 150 γραμμάριων φράουλες (1 φλιτζάνι) με ταυτόχρονη κατανάλωση 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης, είχε σαν αποτέλεσμα να μην αυξηθεί απότομα το σάκχαρο στο αίμα.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στις φράουλες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Ένας ιδιαίτερο είδος πολυφαινόλης στις φράουλες, η ελλαγιταννίνη, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για αυτήν τη ρύθμιση του σακχάρου. Οι ελλαγιταννίνες είναι πολυφαινόλες γνωστές για την αναστολή της δραστικότητα ενός ενζύμου που ονομάζεται άλφα-αμυλάσης (ένζυμο υπεύθυνο για τη διάσπαση των αμύλων αμυλόζης σε απλά σάκχαρα).

Αντικαρκινικά οφέλη: Τα αντικαρκινικά οφέλη από τη κατανάλωση φράουλας είναι τεκμηριωμένα από μελέτες στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του οισοφάγου. Οι περισσότερες από τις μελέτες αναστολής όγκου έχουν επικεντρωθεί στα φυτοθρεπτικά συστατικά της φράουλας.

Μεταξύ αυτών των συστατικών, σπουδαίο ρόλο παίζουν το ελλαγικό οξύ και οι ελλαγιταννίνες της φράουλας, που έχουν αποδειχθεί ως αντικαρκινικές ουσίες. Το ελλαγικό οξύ έχει βρεθεί ότι επάγει την αποτοξίκωση καρκινογόνων παραγόντων που διεγείρουν την ενέργεια διαφόρων ισόμορφων του ενζύμου τρανσφεράση της S-γλουταθειόνης σε περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος. Επιπλέον, το ελλαγικό οξύ αναφέρεται ότι καθυστερεί την ανάπτυξη των μη φυσιολογικών ανθρώπινων κυττάρων του παχέος εντέρου και επάγει την απόπτωση των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη.

Άλλα οφέλη για την υγεία: Οι φράουλες σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση των φλεγμονωδών προβλημάτων όπως ελκώδους κολίτιδας, νόσου του Crohn, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ