2018-03-03 09:40:53
Φωτογραφία για Vivο Apex: ένα concept απο το μέλλον!
Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής CES και παραλήπτης του βραβείου Best in Show, ήταν ένα πρωτότυπο τηλέφωνο από τη Vivo που παρουσίασε τον πρώτο στον κόσμο ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων επι της οθόνης. 

Πρόκειται για μια μέθοδο βιομετρικής πιστοποίησης που θα μπορούσε να αποδειχθεί η καλύτερη καθώς δεν χρειάζονται ογκώδη bezel, οπίσθιο αισθητήρα ή πολύπλοκες τεχνολογίες ανίχνευσης προσώπου. Το πρωτότυπο μεταφέρθηκε στην Κίνα ως Vivο X20 Plus UD. Η εταιρία έφερε ένα μοντέλο στην MWC που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη αυτής της ιδέας. Το Concept ονομάζεται Apex και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι αυτό που η Vivo περιγράφει ως «Τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων εν μέρει στην οθόνη». Η ιδέα εδώ είναι ότι αντί να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας πάνω σε ένα μικρό μέρος της οθόνης για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο, θα μπορέσετε να το κάνετε σε μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή αυτής. Στο Apex, η χρηστικότητα της περιοχής σάρωσης φτάνει λίγο περισσότερο απο το ένα τρίτο. 


Η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη για να αποδείξει το πλεονέκτημα της τεχνολογίας και με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ξεκλειδώσετε το κινητό χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε που θα αγγίξτε. Μπορείτε επίσης να απαιτήσετε ταυτόχρονη εισαγωγή από δύο διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα για επιπλέον ασφάλεια ή για όταν θέλετε να προστατεύσετε δεδομένα που μοιράζονται δύο άτομα. Η Vivo δεν λέει αν ο σαρωτής είναι κατασκευής της Synaptics, όπως συμβαίνει με το X20 Plus UD.Apex Όλα αυτά γίνονται εδώ και δύο χρόνια με σκοπό να απαλειφθούν τα bezels. 

Το Apex, ως συσκευή, είναι μια από τις πιο επιθετικές εκφράσεις αυτής της ιδέας με σχεδόν ανεπαίσθητες γραμμές γύρω από τις τρεις πλευρές του τηλεφώνου και ένα μεγαλύτερο – αλλά ακόμα πολύ λεπτό – ένα στο κάτω άκρο. Λόγω των bezels – ή μάλλον λόγω της έλλειψης αυτών – η Vivo χρειάστηκε να βρει λύσεις για την τοποθέτηση των αισθητήρων και της κάμερας που μπαίνουν συνήθως εκεί. Η πιο προφανής λύση είναι αυτής της κάμερας selfie. Μερικοί κατασκευαστές τηλεφώνων χρησιμοποιούν εγκοπές, άλλοι βάζουν την φωτογραφική κάτω από την οθόνη. Αλλά η απάντηση του Apex είναι να κρύψει τη φωτογραφική μηχανή των 8-megapixel πίσω από την οθόνη και να βγαίνει σαν περισκόπιο όταν χρειάζεται. Παίρνει 0,8 δευτερόλεπτα για να βγει και κάνει ένα μικρό ήχο ταυτόχρονα – ο μηχανισμός δε είναι συμπαγής για να μην σπάει αν ξεχαστεί ανοιχτή.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ