2018-04-29 09:23:57
Φωτογραφία για ΕΡΧΕΤΑΙ...κολοσσιαία σύγκρουση γαλαξιών
Μία σύγκρουση η οποία μπορεί να αλλάξει την κατανόησή μας για το σύμπαν, εντόπισαν ερευνητές. Η κολοσσιαία σύγκρουση 14 διαφορετικών γαλαξιών άφησε άφωνους τους επιστήμονες, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο σε τέτοια διάσταση. Ο συνδυασμός αυτών των γαλαξιών σε έναν υπεργαλαξία, με το χρόνο θα γίνει το μεγαλύτερο φαινόμενο σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν. 

Οι επιπτώσεις αυτής της παρατήρησης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την κατανόηση του σύμπαντος μιας και ουσιαστικά κοιτάμε πίσω στο χρόνο και γνωρίζοντας πως ξεκίνησε η σύγκρουση θα εξάγουμε σημαντικά πορίσματα για τη δημιουργία νέων γαλαξιών. Έχοντας “συλλάβει” μία τεράστια συστάδα γαλαξιών στην αρχή του σχηματισμού τους, είναι από μόνο του εντυπωσιακό.

Αλλά το γεγονός πως συμβαίνει τόσο σύντομα στην ιστορία του σύμπαντος, θέτει μία αξιόλογη πρόκληση στην σημερινή κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται σώματα στο σύμπαν
. – Scott Chapman, αστροφυσικός του Dalhousie Univeristy του Καναδά Η περιοχή του σύμπαντος που έλαβε χώρα το συμβάν είναι από τις πιο δραστήριες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, με χιλιάδες άστρα να παράγονται κάθε χρόνο. Αυτή η δραστηριότητα καταναλώνει αέρια εξαιρετικά γρήγορα, αφήνοντας τους επιστήμονες να απορούν πως κατάφεραν να είναι όλα στο ίδιο σημείο και να λάμπουν τόσο έντονα. 

Η διάρκεια ζωής τους είναι σχετικά μικρή επειδή καταναλώνουν τα αέρια τους με εκπληκτικούς ρυθμούς. Ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά του σύμπαντος, αυτοί οι γαλαξίες συνήθως είναι η μειονότητα. Οπότε το να βρούμε πολυάριθμους τέτοιους να λάμπουν την ίδια στιγμή έτσι, μας προβληματίζει πολύ και είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει. Υπάρχει κάποια ειδική πτυχή αυτού του περιβάλλοντος που κάνει τους γαλαξίες να δημιουργούν άστρα πολύ πιο γρήγορα από ξεχωριστούς γαλαξίες που δε βρίσκονται σε αυτή την ειδική θέση. – Ivan Oteo, University of Edinburgh Ο πρώτος εντοπισμός της σύγκρουσης έγινε από το South Pole Telescope και το Herschel Space Telescope και έπειτα στράφηκε προς αυτή τη θέση το τεράστιο ALMA (Atacama Large Millimeter Array). Η τοποθεσία της σύγκρουσης είναι στο πρώιμο σύμπαν, μόλις 1.5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ