2012-06-02 15:38:44
Φωτογραφία για Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ [ΒΙΝΤΕΟ]
-Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του το 2011, ενώ σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Ωστόσο, αθώοι κρίθηκαν έξι πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι για την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις.

Το δικαστήριο αποφάσισε την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ.

Ο δικαστής δεν απήγγειλε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.

Περισσότεροι από 5.000 Αιγύπτιοι αστυνομικοί βρέθηκαν αναπτυγμένοι για λόγους ασφαλείας γύρω από το δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου.

Η ακροαματική διαδικασία μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση.


Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας είχαν ζητήσει την ποινή του θανάτου για τον 84χρονο Μουμπάρακ, τον πρώτο από τους ηγέτες των αραβικών χωρών που ανατράπηκε από το κίνημα της "Αραβικής Ανοιξης".

Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας

Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του 84χρονου έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κατά τη μεταφορά του στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε ισόβια για τη δολοφονία διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, μετέδωσαν τα επίσημα ΜΜΕ.

"Η υγεία του Μουμπάρακ επιδεινώθηκε αιφνιδίως κατά τη μεταφορά του με ελικόπτερο στη φυλακή της Τόρα", στο νότιο Κάιρο, μετέδωσαν η τηλεόραση και το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ σύμφωνα με τα οποία ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου δέχεται ιατρική βοήθεια εντός του ελικοπτέρου.

Mubarak jailed for life από reuters
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ