2018-08-10 10:10:12
Πρόταση Παναγιώτη Στάϊκου στην σύσκεψη για την εύρυθμη Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού
Σε όλο τον Κόσμο υπάρχουν συστήματα υγείας με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
Άλλο το σύστημα υγείας της Αγγλίας, άλλο της Σουηδίας, άλλο της Γαλλίας, άλλο των ΗΠΑ, άλλο της Κούβας, άλλο της Κίνας, άλλο της Βόρειας Κορέας και άλλο της Ελλάδας.
Η πρώτη προσπάθεια για την δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας έγινε το 1978 από τον τότε Υπουργό Υγείας Δοξιάδη, ο οποίος έφερε και το αντίστοιχο Νομοσχέδιο στην Βουλή,το οποίο ποτέ δεν έγινε νόμος του Κράτους, πράγμα το οποίο έγινε το 1983 με Υπουργό Υγείας τον Παρασκευά Αυγερινό, με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΥ Νόμος 1397/1983 - ΦΕΚ 143/Α/7-10-1983, το οποίο προβλέπει την ύπαρξη της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της Ιδιωτικής Υγείας, η οποία δρα και λειτουργεί επικουρικά στην Δημόσια Υγεία, με αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις
. Έτσι Ένα Ιδιωτικό Θεραπευτήριο, δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας, αν δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό Νοσηλευτριών, παραϊατρικού και Επιστημονικού Προσωπικού και όποιες άλλες προϋποθέσεις απαιτούνται από τον Νόμο. Αλλά μια Δημόσια Δομή Υγείας "λειτουργεί" και με ελλείψεις σε προσωπικό ακόμη και του 70%.!!!! Το βάρος της Υγείας του Ελληνικού Λαού όμως καλείται, να σηκώσει η Δημόσια Υγεία, με την Ιδιωτική να λειτουργεί Επικουρικά!!!!
Είναι άλλο πράγμα η άσκηση της Ιατρικής και άλλο η υγεία των πολιτών μιας Χώρας.
Έτσι θα μείνω στον προτελευταίο ορισμό της Υγείας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ), γιατί ο τελευταίος είναι λίγο περίπλοκος και να μη μπορεί ίσως να γίνει απόλυτα κατανοητός από απλούς ανθρώπους, ότι:
Υγεία είναι, όχι απλά η μη ύπαρξη Σωματικής ή Ψυχικής Νόσου, αλλά και η ύπαρξη Κοινωνικής Ευεξίας!!!!
Η άσκηση της Ιατρικής είναι καθαρά Ιατρικό θέμα και στην εποχή μας, η οποία δεν ασκείται πλέον με την λεγόμενη Εμπειρική Ιατρική, αλλά στην Αποδεικτική Ιατρική, η οποία δεν βασίζεται απλά στην Επιστημονική Γνώση του Γιατρού, την Ευσυνειδησία του και την τήρηση του όρκου του Ιπποκράτη, αλλά στην ύπαρξη Επιστημονικών Μελετών μέσα από έγκυρα Επιστημονικά Περιοδικά και τις Κατευθυντήριες Οδηγίες από τις Επιστημονικές Εταιρίες.
Έτσι ο Γιατρός σήμερα δεν μπορεί να ασκεί την Ιατρική, με ότι αυτός θεωρεί σωστό από την επιστημονική του γνώση, αλλά με αυτό που είναι Διεθνώς Αποδεκτό, γιατί διαφορετικά έχει βαρύτατες Πειθαρχικές, Αστικές και Ποινικές συνέπειες!!!!
Στην Δημόσια και την Ιδιωτική Υγεία το Σύστημα δεν μπορεί να είναι Ιατροκεντρικό, διότι αυτό είναι αποτυχημένο και κυρίως στην Δημόσια Υγεία για την αποτελεσματικότητα της έχουν βαρύνουσα θέση οι Νοσηλεύτριες, οι Μαίες, οι Τραυματιοφορείς, οι Χειριστές Ιατρικών Μηχανημάτων και Εργαστηρίων, οι Οδηγοί και τα Πληρώματα Ασθενοφόρων και πολλοί άλλο!!!
Επομένως η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Δομών Υγείας δεν είναι θέμα Ιατρικό αλλά πρωτίστως Πολιτικό και έχει να κάνει με τι πολιτικές εφαρμόζονται!!!
Συμβαίνει όμως αυτό σήμερα;
Και ειδικά το Κέντρο Υγείας Αστακού διαθέτει αυτό το απαραίτητο προσωπικό;
Ασφαλώς όχι.
Υπάρχει Παιδίατρος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος;
Ασφαλώς όχι.
Κάνει πάντα σωστά την δουλειά του όλο το προσωπικό;
Ασφαλώς όχι!!!
Ας αρχίσουμε από τα απλά.
Εφαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Αστακού;
Ασφαλώς όχι!!!
Γιατί τα Ιατρεία ξεκινούν στις 9.:00 π.μ και όχι από 7:00 π.μ μέχρι 2:30 μ.μ,αφού το ωράριο λειτουργίας στο ΕΣΥ είναι 7,5 ώρες ημερησίως.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (αφού σήμερα τα χαρτιά προτεραιότητας να δίνονται επισήμως στις 7,30) να δημιουργούνται ουρές ταλαιπωρίας των ασθενών και όταν τελειώνουν τα νούμερα (εκτός αν είναι επείγον περιστατικό), αλλά μιλάμε για τα χρόνια ή ελαφρά περιστατικά, τα οποία είναι και ο κύριος όγκος των ασθενών που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, να είναι αναγκασμένοι οι ασθενείς να πάνε πάλι την άλλη ημέρα ή να κατευθυνθούν σε Ιδιώτες γιατρούς, αν έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα.
Την εποχή που υπηρετούσα στο Κ.Υ ξεκινούσα Ιατρείο στις 7:00 το πρωί και δεν υπήρχαν χαρτάκια προτεραιότητας, ούτε τελειώσαμε, περάστε αύριο. Έμενα εκεί μέχρι 3 και 4 ή ώρα το απόγευμα μέχρι να τελειώσει και ο τελευταίος ασθενής (γι ‘αυτό υπήρξε και ημέρα όπως είναι καταγεγραμμένη στο Βιβλίο Κινήσεως των Ασθενών του Ιατρείου μου, όπου εξυπηρέτησα 122 ασθενείς).
Το γεγονός ότι εκτός από τις εφημερίες ετοιμότητας την εποχή εκείνη, ακόμη και όταν είχαμε ενεργείς εφημερίες, δεν κοιμόμασταν οι Επιμελητές και οι Διευθυντές στο Κέντρο Υγείας, στο οποίο κοιμόντουσαν οι Αγροτικοί Γιατροί, αυτό δεν ήταν κάτι, το οποίο κάναμε παράνομα, αλλά σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, στα οποία υπαγόντουσαν τα Κ.Υ, αφού την επόμενη ημέρα δεν παίρναμε ρεπό, αλλά ξεκίναγα κανονικά Ιατρείο στις 7:00 το πρωί, ανεξάρτητα από το πόσες φορές με είχαν ξυπνήσει την νύχτα και είχα πάει στο Κ.Υ, αλλά και για τις ημέρες που δεν εφημέρευα και έτσι υπήρχε πιο εύρυθμη λειτουργία του Κέντρο Υγείας Αστακού και να σημειωθεί, ότι τότε δεν υπήρχε κανένας ιδιώτης γιατρός στον Αστακό, ενώ σήμερα είμαστε (5) και απορροφούμε πάνω από το 50% των ασθενών της κάθε ημέρας και επιπλέον ο πληθυσμός της περιοχής έχει μειωθεί σημαντικά!!!!
Το θέμα των οδηγών του ασθενοφόρου ασφαλώς δεν μπορεί να λυθεί όπως είναι σήμερα και να είναι καλυμμένες όλες οι βάρδιες με οδηγό, απαιτούνται (5) οδηγοί για να καλυφτούν ρεπό και κανονικές άδειες, αν δεν παρθεί μια γενναία απόφαση σε συνεργασία και σε συναίνεση με τους οδηγούς, οι οποίοι προτείνω:
Να μην έρχονται στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να κάνουν 8ωρη βάρδια το πρωί και στην συνέχεια μετά από ξεκούραση 8 ωρών και κάνουν την νύχτα 8ωρη βάρδια, όπως οι Νοσηλεύτριες, αλλά να είναι σε ετοιμότητα ένας κάθε ημέρα και όπια ώρα της ημέρας που είναι σε ετοιμότητα,να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας,αν τους χρειαστούν, για να διακομίσουν περιστατικό, βέβαια αυτό μπορεί με την συναίνεση τους.
Διαφορετικά θα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα και θα υπάρχει βάρδια στην οποία δεν θα υπάρχει οδηγός και μέχρι να έρθει Ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι να χαθεί ανθρώπινη ζωή.
Δεν μπορεί να θεωρείται Δημόσια Δομή Υγείας το Κέντρο Υγείας Αστακού και να μην γίνονται εκεί οι εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων και να γίνονται μόνο από εμάς τους Ιδιώτες.!!! Εδώ έλαβα την διαβεβαίωση από τον κύριο Τριανταφυλλάκη πως και σήμερα στο Κ.Υ γίνονται εμβολιασμοί και χάρηκα, αλλά θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό.
Επίσης είναι απαραίτητη η παρουσία Μαιών, όπου από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κ.Υ προβλέπονται (3) τρεις θέσεις και σήμερα δεν υπάρχει καμία, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα test Παπανικολάου, από τα οποία σώζονται ζωές γυναικών από τον Καρκίνο της μήτρας και επειδή το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι είναι αρκετά μακριά, για όποιες δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, κάποιες γυναίκες της περιοχής μας, να έχουν να κάνουν Test –PAP (10 ) δέκα χρόνια,πράγμα που σημαίνει πως κάποιες από αυτές είναι καταδικασμένες, να πεθάνουν δυστυχώς τόσο άδικα από καρκίνο της μήτρας.
Να ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Δημόσια Υγεία.!!!!
Ανταγωνισμοί από εμένα δεν υπάρχουν, γιατί απλά τους θεωρώ ανόητους και ανέντιμους .!!!
Υπάρχει μια μαγική λέξη μόνο!!!!
Συνεργασία, συνεργασία, συνεργασία……….!!!!
Πιστεύω ότι ο κύριος Τριανταφυλλάκης ως Γενικός Γιατρός, που γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα και τις αδυναμίες του Κ.Υ, θα τα καταφέρει καλύτερα από τον προκάτοχό του και να ξέρει πως θα έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μου και όποτε με χρειαστούν στο Κέντρο Υγείας Αστακού ημέρα ή νύχτα με χαρά θα προστρέξω, όπως εξ΄ άλλου είμαι υποχρεωμένος και από τον Νόμο, με τον Υπερηχογράφο μου ή ότι άλλο χρειαστεί και ποτέ δεν θα πάρω γι αυτό αμοιβή από κανέναν!!!!
Αν Ιδιώτης Γιατρός αρνηθεί, να πάει στο Κέντρο Υγείας, όταν τον καλέσει ο Εφημερεύων γιατρός, έχει βαρύτατες συνέπειες, μέχρι αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπως το προβλέπει σαφέστατα ο Νόμος!!!!!
Το ευχάριστο που άκουσα από τον εκπρόσωπο της 6ης ΥΠΕ ήταν πως έχει ψηφιστεί νόμος οι (8) οκτώ γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία από την Παλαιομάνινα, μέχρι ακόμη και την Κατούνα θα εφημερεύουν στο Κέντρο Υγείας Αστακού, όπως ήταν παλιά όταν υπηρετούσα εγώ και απομένει μόνο η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος (περίπου τον Οκτώβριο) και έτσι θα είναι καλυμμένο το Κέντρο Υγείας πάντα με εφημερεύοντα και δεν θα χρειάζεται τότε ο κύριος Τριανταφυλλάκης, η κυρία Γκάτση ή ο κύριος Ηλίας Γκάτσης αν έρθει από το Μεσολόγγι, που ζητάμε μετ‘ επιτάσεως να γίνει η μετάθεσή του από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Κ.Υ Αστακού, να κοιμούνται στο Κ.Υ Αστακού, αλλά να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, όταν χρειαστεί και έχουν εφημερία, να είναι εκεί σε δύο λεπτά, αφού θα είναι τρεις γιατροί μόνιμοι κάτοικοι Αστακού!!!
Απλές και πρακτικές λύσεις, οι οποίες χρειάζονται για την Εύρυθμη Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού, προς όφελος όλων των ασθενών του Ξηρομέρου .!!!
Με την ελπίδα και την ευχή πως όλα θα πάνε καλά.
Καλορίζικος φίλε Γιάννη στην νέα θέση ευθύνης στην οποία θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, για να επιτύχεις, πράγμα το οποίο τώρα πια είναι στα χέρια σου!!!!
Με εκτίμηση .
Αστακός 9/8/2018
Dr. Παναγιώτης Στάικος
ximeronews
Σε όλο τον Κόσμο υπάρχουν συστήματα υγείας με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
Άλλο το σύστημα υγείας της Αγγλίας, άλλο της Σουηδίας, άλλο της Γαλλίας, άλλο των ΗΠΑ, άλλο της Κούβας, άλλο της Κίνας, άλλο της Βόρειας Κορέας και άλλο της Ελλάδας.
Η πρώτη προσπάθεια για την δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας έγινε το 1978 από τον τότε Υπουργό Υγείας Δοξιάδη, ο οποίος έφερε και το αντίστοιχο Νομοσχέδιο στην Βουλή,το οποίο ποτέ δεν έγινε νόμος του Κράτους, πράγμα το οποίο έγινε το 1983 με Υπουργό Υγείας τον Παρασκευά Αυγερινό, με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΥ Νόμος 1397/1983 - ΦΕΚ 143/Α/7-10-1983, το οποίο προβλέπει την ύπαρξη της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της Ιδιωτικής Υγείας, η οποία δρα και λειτουργεί επικουρικά στην Δημόσια Υγεία, με αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις
Είναι άλλο πράγμα η άσκηση της Ιατρικής και άλλο η υγεία των πολιτών μιας Χώρας.
Έτσι θα μείνω στον προτελευταίο ορισμό της Υγείας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ), γιατί ο τελευταίος είναι λίγο περίπλοκος και να μη μπορεί ίσως να γίνει απόλυτα κατανοητός από απλούς ανθρώπους, ότι:
Υγεία είναι, όχι απλά η μη ύπαρξη Σωματικής ή Ψυχικής Νόσου, αλλά και η ύπαρξη Κοινωνικής Ευεξίας!!!!
Η άσκηση της Ιατρικής είναι καθαρά Ιατρικό θέμα και στην εποχή μας, η οποία δεν ασκείται πλέον με την λεγόμενη Εμπειρική Ιατρική, αλλά στην Αποδεικτική Ιατρική, η οποία δεν βασίζεται απλά στην Επιστημονική Γνώση του Γιατρού, την Ευσυνειδησία του και την τήρηση του όρκου του Ιπποκράτη, αλλά στην ύπαρξη Επιστημονικών Μελετών μέσα από έγκυρα Επιστημονικά Περιοδικά και τις Κατευθυντήριες Οδηγίες από τις Επιστημονικές Εταιρίες.
Έτσι ο Γιατρός σήμερα δεν μπορεί να ασκεί την Ιατρική, με ότι αυτός θεωρεί σωστό από την επιστημονική του γνώση, αλλά με αυτό που είναι Διεθνώς Αποδεκτό, γιατί διαφορετικά έχει βαρύτατες Πειθαρχικές, Αστικές και Ποινικές συνέπειες!!!!
Στην Δημόσια και την Ιδιωτική Υγεία το Σύστημα δεν μπορεί να είναι Ιατροκεντρικό, διότι αυτό είναι αποτυχημένο και κυρίως στην Δημόσια Υγεία για την αποτελεσματικότητα της έχουν βαρύνουσα θέση οι Νοσηλεύτριες, οι Μαίες, οι Τραυματιοφορείς, οι Χειριστές Ιατρικών Μηχανημάτων και Εργαστηρίων, οι Οδηγοί και τα Πληρώματα Ασθενοφόρων και πολλοί άλλο!!!
Επομένως η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Δομών Υγείας δεν είναι θέμα Ιατρικό αλλά πρωτίστως Πολιτικό και έχει να κάνει με τι πολιτικές εφαρμόζονται!!!
Συμβαίνει όμως αυτό σήμερα;
Και ειδικά το Κέντρο Υγείας Αστακού διαθέτει αυτό το απαραίτητο προσωπικό;
Ασφαλώς όχι.
Υπάρχει Παιδίατρος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος;
Ασφαλώς όχι.
Κάνει πάντα σωστά την δουλειά του όλο το προσωπικό;
Ασφαλώς όχι!!!
Ας αρχίσουμε από τα απλά.
Εφαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Αστακού;
Ασφαλώς όχι!!!
Γιατί τα Ιατρεία ξεκινούν στις 9.:00 π.μ και όχι από 7:00 π.μ μέχρι 2:30 μ.μ,αφού το ωράριο λειτουργίας στο ΕΣΥ είναι 7,5 ώρες ημερησίως.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (αφού σήμερα τα χαρτιά προτεραιότητας να δίνονται επισήμως στις 7,30) να δημιουργούνται ουρές ταλαιπωρίας των ασθενών και όταν τελειώνουν τα νούμερα (εκτός αν είναι επείγον περιστατικό), αλλά μιλάμε για τα χρόνια ή ελαφρά περιστατικά, τα οποία είναι και ο κύριος όγκος των ασθενών που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, να είναι αναγκασμένοι οι ασθενείς να πάνε πάλι την άλλη ημέρα ή να κατευθυνθούν σε Ιδιώτες γιατρούς, αν έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα.
Την εποχή που υπηρετούσα στο Κ.Υ ξεκινούσα Ιατρείο στις 7:00 το πρωί και δεν υπήρχαν χαρτάκια προτεραιότητας, ούτε τελειώσαμε, περάστε αύριο. Έμενα εκεί μέχρι 3 και 4 ή ώρα το απόγευμα μέχρι να τελειώσει και ο τελευταίος ασθενής (γι ‘αυτό υπήρξε και ημέρα όπως είναι καταγεγραμμένη στο Βιβλίο Κινήσεως των Ασθενών του Ιατρείου μου, όπου εξυπηρέτησα 122 ασθενείς).
Το γεγονός ότι εκτός από τις εφημερίες ετοιμότητας την εποχή εκείνη, ακόμη και όταν είχαμε ενεργείς εφημερίες, δεν κοιμόμασταν οι Επιμελητές και οι Διευθυντές στο Κέντρο Υγείας, στο οποίο κοιμόντουσαν οι Αγροτικοί Γιατροί, αυτό δεν ήταν κάτι, το οποίο κάναμε παράνομα, αλλά σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, στα οποία υπαγόντουσαν τα Κ.Υ, αφού την επόμενη ημέρα δεν παίρναμε ρεπό, αλλά ξεκίναγα κανονικά Ιατρείο στις 7:00 το πρωί, ανεξάρτητα από το πόσες φορές με είχαν ξυπνήσει την νύχτα και είχα πάει στο Κ.Υ, αλλά και για τις ημέρες που δεν εφημέρευα και έτσι υπήρχε πιο εύρυθμη λειτουργία του Κέντρο Υγείας Αστακού και να σημειωθεί, ότι τότε δεν υπήρχε κανένας ιδιώτης γιατρός στον Αστακό, ενώ σήμερα είμαστε (5) και απορροφούμε πάνω από το 50% των ασθενών της κάθε ημέρας και επιπλέον ο πληθυσμός της περιοχής έχει μειωθεί σημαντικά!!!!
Το θέμα των οδηγών του ασθενοφόρου ασφαλώς δεν μπορεί να λυθεί όπως είναι σήμερα και να είναι καλυμμένες όλες οι βάρδιες με οδηγό, απαιτούνται (5) οδηγοί για να καλυφτούν ρεπό και κανονικές άδειες, αν δεν παρθεί μια γενναία απόφαση σε συνεργασία και σε συναίνεση με τους οδηγούς, οι οποίοι προτείνω:
Να μην έρχονται στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να κάνουν 8ωρη βάρδια το πρωί και στην συνέχεια μετά από ξεκούραση 8 ωρών και κάνουν την νύχτα 8ωρη βάρδια, όπως οι Νοσηλεύτριες, αλλά να είναι σε ετοιμότητα ένας κάθε ημέρα και όπια ώρα της ημέρας που είναι σε ετοιμότητα,να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας,αν τους χρειαστούν, για να διακομίσουν περιστατικό, βέβαια αυτό μπορεί με την συναίνεση τους.
Διαφορετικά θα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα και θα υπάρχει βάρδια στην οποία δεν θα υπάρχει οδηγός και μέχρι να έρθει Ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι να χαθεί ανθρώπινη ζωή.
Δεν μπορεί να θεωρείται Δημόσια Δομή Υγείας το Κέντρο Υγείας Αστακού και να μην γίνονται εκεί οι εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων και να γίνονται μόνο από εμάς τους Ιδιώτες.!!! Εδώ έλαβα την διαβεβαίωση από τον κύριο Τριανταφυλλάκη πως και σήμερα στο Κ.Υ γίνονται εμβολιασμοί και χάρηκα, αλλά θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό.
Επίσης είναι απαραίτητη η παρουσία Μαιών, όπου από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κ.Υ προβλέπονται (3) τρεις θέσεις και σήμερα δεν υπάρχει καμία, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα test Παπανικολάου, από τα οποία σώζονται ζωές γυναικών από τον Καρκίνο της μήτρας και επειδή το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι είναι αρκετά μακριά, για όποιες δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, κάποιες γυναίκες της περιοχής μας, να έχουν να κάνουν Test –PAP (10 ) δέκα χρόνια,πράγμα που σημαίνει πως κάποιες από αυτές είναι καταδικασμένες, να πεθάνουν δυστυχώς τόσο άδικα από καρκίνο της μήτρας.
Να ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Δημόσια Υγεία.!!!!
Ανταγωνισμοί από εμένα δεν υπάρχουν, γιατί απλά τους θεωρώ ανόητους και ανέντιμους .!!!
Υπάρχει μια μαγική λέξη μόνο!!!!
Συνεργασία, συνεργασία, συνεργασία……….!!!!
Πιστεύω ότι ο κύριος Τριανταφυλλάκης ως Γενικός Γιατρός, που γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα και τις αδυναμίες του Κ.Υ, θα τα καταφέρει καλύτερα από τον προκάτοχό του και να ξέρει πως θα έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μου και όποτε με χρειαστούν στο Κέντρο Υγείας Αστακού ημέρα ή νύχτα με χαρά θα προστρέξω, όπως εξ΄ άλλου είμαι υποχρεωμένος και από τον Νόμο, με τον Υπερηχογράφο μου ή ότι άλλο χρειαστεί και ποτέ δεν θα πάρω γι αυτό αμοιβή από κανέναν!!!!
Αν Ιδιώτης Γιατρός αρνηθεί, να πάει στο Κέντρο Υγείας, όταν τον καλέσει ο Εφημερεύων γιατρός, έχει βαρύτατες συνέπειες, μέχρι αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπως το προβλέπει σαφέστατα ο Νόμος!!!!!
Το ευχάριστο που άκουσα από τον εκπρόσωπο της 6ης ΥΠΕ ήταν πως έχει ψηφιστεί νόμος οι (8) οκτώ γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία από την Παλαιομάνινα, μέχρι ακόμη και την Κατούνα θα εφημερεύουν στο Κέντρο Υγείας Αστακού, όπως ήταν παλιά όταν υπηρετούσα εγώ και απομένει μόνο η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος (περίπου τον Οκτώβριο) και έτσι θα είναι καλυμμένο το Κέντρο Υγείας πάντα με εφημερεύοντα και δεν θα χρειάζεται τότε ο κύριος Τριανταφυλλάκης, η κυρία Γκάτση ή ο κύριος Ηλίας Γκάτσης αν έρθει από το Μεσολόγγι, που ζητάμε μετ‘ επιτάσεως να γίνει η μετάθεσή του από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Κ.Υ Αστακού, να κοιμούνται στο Κ.Υ Αστακού, αλλά να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, όταν χρειαστεί και έχουν εφημερία, να είναι εκεί σε δύο λεπτά, αφού θα είναι τρεις γιατροί μόνιμοι κάτοικοι Αστακού!!!
Απλές και πρακτικές λύσεις, οι οποίες χρειάζονται για την Εύρυθμη Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού, προς όφελος όλων των ασθενών του Ξηρομέρου .!!!
Με την ελπίδα και την ευχή πως όλα θα πάνε καλά.
Καλορίζικος φίλε Γιάννη στην νέα θέση ευθύνης στην οποία θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, για να επιτύχεις, πράγμα το οποίο τώρα πια είναι στα χέρια σου!!!!
Με εκτίμηση .
Αστακός 9/8/2018
Dr. Παναγιώτης Στάικος
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κύπρος: Κρίση στην παιδεία και στα κατεχόμενα - Διαμάχες για θρησκευτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ