2018-08-13 23:38:11
Φωτογραφία για Louis Vuitton: Από τις μαϊμού τσάντες στα... μαϊμού POS
Μετά τους ελέγχους στη Μύκονο, οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο και στην εμβληματική μπουτίκ της Βουκουρεστίου -

Κατασχέθηκαν άλλα δύο POS με αποδέκτες λογαριασμούς στην Ελβετία, ενώ τα λογισμικά των τεσσάρων φορολογικών μηχανισμών έδιναν μόνο ονόματα και αντικείμενα αλλά όχι λογαριασμούς

Εκείνο το Σάββατο στις 16 Ιουνίου του 2012, το «Nammos» έμοιαζε να έχει μεταμορφωθεί σε μια υπαίθρια μπουτίκ Louis Vuitton. Οι ξαπλώστρες του είχαν ντυθεί με υφάσματα και πετσέτες του εμβληματικού γαλλικού οίκου, ο οποίος είχε την τιμητική του.

Τα εγκαίνια της μπουτίκ στα Ματογιάννια το 2012

Επρόκειτο για τα εγκαίνια του pop up store στα Ματογιάννια, στο σημείο όπου στεγαζόταν μέχρι το 2011 το μυθικό εστιατόριο «Coo» και η Louis Vuitton είχε προσκαλέσει πάνω από 130 δημοσιογράφους, διάσημες fashion bloggers και λαμπερά ονόματα για το event. Οι καλεσμένοι -το «παρών» είχε δώσει και ο τότε πρόεδρος του οίκου Υβ Καρσέλ- έζησαν ένα αξέχαστο τριήμερο, παρά το γεγονός ότι η χώρα στην οποία είχαν έρθει τελούσε υπό βαθιά κρίση, η οποία όμως ήταν απούσα στο..
. ανεξάρτητο κρατίδιο του Νησιού των Ανέμων. Εξι χρόνια μετά, την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη έλαβε χώρα ένα τελείως διαφορετικό «πάρτι», πολύ πιο κλειστό, ανάμεσα στους υπεύθυνους των δύο μπουτίκ της διάσημης φίρμας (η δεύτερη λειτουργεί από φέτος στο «Nammos Village») και στα κλιμάκια των «Ράμπο» της ΑΑΔΕ. Οι τελευταίοι κατέσχεσαν τρία POS που ήταν συνδεμένα με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, κάτι που είναι παράνομο λόγω της νομοθεσίας για τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Οι τρεις συσκευές ελέγχονται εξονυχιστικά ώστε να διαπιστωθεί πόση ήταν η ροή του χρήματος στους ελβετικούς λογαριασμούς, ενώ, όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές, στις δύο μπουτίκ της Μυκόνου απασχολούνται Ισπανοί εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ Ισπανίας, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν αυτό αποτελεί παράβαση.

Η ΑΑΔΕ όμως δεν έμεινε μόνο στη Μύκονο σε ό,τι αφορά το διάσημο brand. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, κλιμάκιο ελεγκτών πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο την Τετάρτη που πέρασε στην μπουτίκ της Louis Vuitton επί της οδού Βουκουρεστίου.

Εκεί εντόπισαν POS συνδεμένο με λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα, ενώ όταν ζήτησαν να ελέγξουν τα στοιχεία τεσσάρων φορολογικών μηχανισμών, όλα εμφάνισαν στοιχεία πελατών και αντικειμένων, όχι όμως ποσά. Οι ελεγκτές δεν πείστηκαν όταν οι υπάλληλοι αρνήθηκαν αρχικά την ύπαρξη POS συνδεμένων με ελβετικούς λογαριασμούς και συνέχισαν τον έλεγχο ακόμη και όταν το κατάστημα έκλεισε.

Τελικά εντοπίστηκαν δύο POS με αποδέκτες ελβετικούς λογαριασμούς τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω έλεγχο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές θα ξεσκονίσουν τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας σε βάθος, αφού κάλεσαν τους υπεύθυνους να προσκομίσουν τα πάντα στην ΑΑΔΕ. Το νέο περιστατικό τσαλακώνει για άλλη μία φορά το προφίλ της Louis Vuitton στην Ελλάδα, εφτά χρόνια μετά την περίφημη ιστορία με τις «μαϊμού» τσάντες και παπούτσια που είχαν διατεθεί σε πελάτες από την μπουτίκ της Κηφισιάς, η οποία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013. Μια ιστορία που παραπέμπει σε αστικό μύθο. Η Louis Vuitton της Ελλάδας δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για τα συμβάντα της Μυκόνου και της Αθήνας, ενώ άνθρωποι της εταιρείας λένε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, παρουσιάζοντας όλα τα δικαιολογητικά και έγγραφα αύριο στην ΑΑΔΕ.

Σάλος με τις «μαϊμούδες» της Κηφισιάς

Το κατάστημα της Κηφισιάς, το οποίο κατηγορήθηκε για πώληση προϊόντων-μαϊμού

Οι ίδιες πηγές μετέφεραν την έκπληξη του οίκου για την αντιμετώπιση που έχει στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά μετά την περίφημη ιστορία της Κηφισιάς, με λίγο άρωμα από την Avenue Montaigne στο Παρίσι και φερόμενη ως πρωταγωνίστρια πολύ γνωστή κοσμική κυρία της Αθήνας. Η φράση «όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή» ταιριάζει γάντι στην ιστορία που ταρακούνησε για τα καλά την παρουσία της Louis Vuitton στην Ελλάδα, η πρώτη μπουτίκ της οποίας άνοιξε εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Πρωταγωνίστρια γνωστότατη κυρία της κοσμικής Αθήνας η οποία είχε ταξιδέψει στο Παρίσι τα Χριστούγεννα του 2010 και είχε μια ατυχία με την τσάντα της, η οποία έφερε το περίφημο λογότυπο του διάσημου γαλλικού οίκου και της είχε κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Θέλοντας να την επιδιορθώσει επισκέφθηκε, σύμφωνα με το παρασκήνιο της εποχής, την μπουτίκ της Louis Vuitton στο νούμερο 22 της Avenue Montaigne. Εκεί φέρεται να πληροφορήθηκε ότι η τσάντα της ήταν «μαϊμού», γεγονός που την έκανε έξαλλη και όταν επέστρεψε στην Αθήνα ζήτησε εξηγήσεις. Η ιστορία εξαπλώθηκε αμέσως σε ΜΜΕ και social media σε τέτοιον βαθμό που η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί σε διάψευση για το συμβάν, όμως το κακό είχε ήδη γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου το 2011. Αναγκάστηκε μάλιστα να εκδώσει ανακοίνωση όταν κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε ευρέως σε ιστοσελίδες ότι το ΣΔΟΕ σφράγισε την μπουτίκ της Κηφισιάς στην οποία ανέφερε: «Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε μέσο επικοινωνίας ότι το ΣΔΟΕ έκλεισε για 4 ημέρες το κατάστημα Louis Vuitton στην Κηφισιά διότι, υποτίθεται, διέθετε πλαστά προϊόντα, είναι απολύτως ανυπόστατη και δυσφημιστική.

Ο αγώνας εναντίον των απομιμήσεων είναι μακροπρόθεσμη δέσμευση της στρατηγικής του οίκου Louis Vuitton παγκοσμίως. Η εταιρεία πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προασπίσει την ιστορική τεχνογνωσία του Οίκου καθώς και το έργο του ανθρωπίνου δυναμικού της, διώκοντας τα παράνομα δίκτυα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περιβαλλοντολογική συνείδηση και την παγκόσμια οικονομία. Η πώληση πλαστών προϊόντων αποτελεί σοβαρό αδίκημα του οποίου τα οικονομικά οφέλη χρηματοδοτούν εγκληματικές οργανώσεις σε βάρος των καταναλωτών, εταιρειών και δημοσίων φορέων. Κατά συνέπεια απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους τους παράγοντες της οικονομίας. Η εταιρεία Louis Vuitton είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να προστατεύσει και να προασπίσει την αξία του Οίκου και το συμφέρον των πελατών του. Η εταιρεία Louis Vuitton εγγυάται την αυθεντικότητα των προϊόντων της μέσω του αποκλειστικού δικτύου διανομής της. Τα προϊόντα Louis Vuitton πωλούνται μόνο στα καταστήματα Louis Vuitton και μέσω της ιστοσελίδας louisvuitton.com. Ο από κοινού αγώνας εναντίον των απομιμήσεων αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Η εταιρεία Louis Vuitton επιδεικνύει μηδενική ανοχή στο καθεστώς απομιμήσεων».

Η «σιδηρά κυρία» που άραξε στην Ψαρού

Η Μαρία Ζουμπέρ, που συνταξιοδοτήθηκε από τον οίκο πριν από κάποια χρόνια, είναι σήμερα διευθύντρια του εμπορικού «Nammos Village» στην Ψαρού

Πίσω από την ανακοίνωση κρυβόταν η τότε γενική διευθύντρια του οίκου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και το Ισραήλ Μαρία Ζουμπέρ. Η κυρία Ζουμπέρ που συνταξιοδοτήθηκε από τον οίκο πριν από κάποια χρόνια είναι σήμερα η διευθύντρια του εμπορικού «Nammos Village» στην Ψαρού. Έχοντας πλήρη επίγνωση του brand name που διαχειριζόταν στη χώρα μας αντιμετώπισε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που ενέσκηψαν στην ελληνική αγορά λόγω της κρίσης. Ωστόσο, γνώριζε πώς να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Με αστική καταγωγή, η κυρία Ζουμπέρ φέρει το όνομα του συζύγου της και εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι μια ακριβοθώρητη παρουσία με πολύ επιλεκτικές διαδρομές στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τα δύο τελευταία χρόνια ανέλαβε τη διεύθυνση του «Nammos Village» με επιτυχία, αφού διαθέτει πολύ δυνατή ατζέντα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, όμως, βίωσε και αυτή τη μετάλλαξη της Μυκόνου, όταν άγνωστοι μπήκαν στην κατοικία της την ώρα που έλειπε και έκλεψαν πολλές πανάκριβες τσάντες Louis Vuitton από την προσωπική της συλλογή. Τον χειμώνα ζει στα βόρεια προάστια όπου κινείται ινκόγκνιτο, ενώ το καλοκαίρι ζει στη βίλα της στη Μύκονο, όπου πλέον δουλεύει κιόλας. Η κυρία Ζουμπέρ δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που έχει σχέσεις με τη Louis Vuitton. Η κόρη της εργάζεται σε πολύ υψηλή θέση στη μητρική εταιρεία στο Παρίσι.

Πτώση πωλήσεων και το λουκέτο του 2013

Το λουκέτο στην μπουτίκ της Κηφισιάς το 2013 αποτέλεσε ένα διπλό ράπισμα. Τόσο για την εταιρεία ειδών πολυτελείας όσο και για την πόλη της Κηφισιάς. Σε ό,τι αφορά τον διάσημο γαλλικό οίκο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τα οικονομικά στοιχεία της Louis Vuitton τα προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρεία από το 2010 μέχρι το 2012 απώλεσε περίπου το 1/3 των πωλήσεων της φτάνοντας μόλις στα 15 εκατ. ευρώ από 24,3 εκατ. ευρώ το 2010, με τη μεγαλύτερη κάμψη να συντελείται το 2011, όταν οι πωλήσεις έφτασαν στα 15,9 εκατ. ευρώ. Περίπου 9 εκατ. ευρώ δηλαδή χάθηκαν μέσα σε έναν χρόνο σε ένα απίστευτο ντόμινο καταστροφής, αφού οι Ελληνες δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό κραχ. Το χειρότερο όλων είναι ότι η τότε γενική διευθύντρια κυρία Ζουμπέρ έβλεπε ότι η καταστροφική αυτή τάση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με τη θυγατρική να καταγράφει ζημίες, άρα το κλείσιμο ενός κομβικού σημείου πώλησης ήταν επιβεβλημένο. Ωστόσο, το πιο άσχημο ήταν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που έφτασαν το 2011 τα 5,8 εκατ. ευρώ σε μια σχέση 1 προς 3 με τους τζίρους. Ολα αυτά ενώ το 2011 η πολυεθνική παρουσίασε κέρδη μόλις 164.000 ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ (2010) και το 2012 ήταν ακόμα χειρότερο με ζημίες 1,11 εκατ. ευρώ. Εκτοτε τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα πάρτυ στην μπουτίκ της Βουκουρεστίου, όπου έδιναν το «παρών» καλές πελάτισσες του οίκου συνεχίστηκαν, χωρίς όμως προβολή στα media, ενώ φέτος η μπουτίκ στο «Nammos» γνώρισε μεγάλες δόξες την ημέρα των εγκαινίων. Και ύστερα ήρθαν οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ και ανακάλυψαν τα POS που έστελναν τις εισπράξεις στην Ελβετία μετά από ένα πάρτυ ελέγχων που μόλις άρχισε για τον διάσημο οίκο και κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει.

Οι ξαπλώστρες του «Nammos» ντυμένες στα Louis Vuitton

protothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ