2018-08-22 20:52:21
Φωτογραφία για 4.000 εφαρμογές gaming καταργήθηκαν από το κινεζικό App Store
Στην κατάργηση 4.000 και πλέον εφαρμογών τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα προχώρησε η Apple Inc. από το διαδικτυακό της «κατάστημα» αφότου ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας κατηγόρησε τον κολοσσό του Κουπερτίνο ότι φιλοξενεί παράνομες βάσει της κινεζικής νομοθεσίας εφαρμογές.

Αναλυτικότερα, τα κυβερνητικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Τηλεόρασης της Κίνας, επιτέθηκαν στην Apple ισχυριζόμενα ότι φιλοξενεί ψεύτικες και παράνομες εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών οι οποίες οδήγησαν μάλιστα σε τεράστιες απώλειες για τους χρήστες. Την Κυριακή, το CCTV ανέφερε ότι η Apple αφαίρεσε  τουλάχιστον 4.000 εφαρμογές στην κατηγορία «τυχερά παιχνίδια» στις 9 Αυγούστου.

Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε την διαγραφή εφαρμογών που δεν ακολουθούσαν τους κανονισμούς της χώρας υπογραμμίζοντας ωστόσο την αναζωπύρωση του ελέγχου του Πεκίνου σε όλες τις μορφές διαδικτυακού περιεχομένου από τα παιχνίδια μέχρι τα κοινωνικά δίκτυα καθώς καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρείες που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.


«Οι εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών κρίνονται παράνομες και δεν επιτρέπονται στο App Store μας στην Κίνα», ανέφερε η Apple σε μια ηλεκτρονική δήλωσή της. «Έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλές εφαρμογές και προγραμματιστές και ελέγχουμε διεξοδικά όλες τις υπόλοιπες για να εντοπίσουμε και να αφαιρέσουμε όποιες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά μιας και η κινεζική αγορά αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη της μετά τις ΗΠΑ αλλά και την έδρα για την παραγωγή των iPhone και iPads παγκοσμίως. Ειδικά αυτή την περίοδο που βλέπει την κυριαρχία της να απειλείται από εγχώριους κατασκευαστές, όπως η Huawei και η Xiaomi, οι οποίοι κερδίζουν σε δημοφιλία και προσφέρουν στους κινέζους χρήστες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της χώρας και των καταναλωτών.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο αυξημένος έλεγχος από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές συμπίπτει χρονικά με τον συνεχώς κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Να υπενθυμίσουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά αγαθά σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την υπεροχή της ασιατικής χώρας εντός αμερικανικών συνόρων. Μετά την επιβολή δασμών μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι οι κινέζοι καταναλωτές μπορεί να μποϊκοτάρουν αμερικανικά αγαθά.

Μπορει λοιπόν οι χιλιάδες εφαρμογές που αφαίρεσε η Apple από το διαδικτυακό της κατάστημα να αποτελούν μια σταγόνα στον ωκεανό η άμεση συμμόρφωσή της όμως σκιαγραφεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς επιχειρήσεις όταν λειτουργούν σε μια ελεγχόμενη χώρα, σαν την Κίνα. Το συμβάν μάλιστα μεταφράστηκε από πολλούς ειδικούς της βιομηχανίας ως μια υπενθύμιση και προς την Google της Alphabet Inc., η οποία τον τελευταίο καιρό σκέφτεται να επαναδραστηριοποιηθεί στην κινεζική αγορά, παρά τον έλεγχο που η κινεζική κυβέρνηση ασκεί στα αποτελέσματα της αναζήτησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ