2018-08-25 20:08:17
Φωτογραφία για Αυτοκινούμενα συστήματα κατά drones για τη Βρετανία από την RAFAEL
Έξι συστήματα αντιμετώπισης drones αγόρασε από την εταιρεία RAFAEL οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις καθιστώντας αυτές τον πρώτο εξαγωγικό πελάτη του ισραηλινού συστήματος Drone Dome.

Η συνολική αξία της παραγγελίας είναι 20 εκατ. δολάρια και τα έξι συστήματα θα παραδοθούν το 2018. Το σύστημα Drone Dome σχεδιάστηκε για τον εντοπισμό, παρακολούθηση και εξουδετέρωση drones βάρους 2-22 κιλά σε απόσταση 500 μέτρων. Η Βρετανική παραγγελία είναι επείγουσα και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία ευαίσθητων στόχων και εγκαταστάσεων καθώς και την προστασία αερομεταφερόμενων δυνάμεων που αναπτύσσονται σε εχθρική περιοχή.

Το ισραηλινό σύστημα Drone Dome τοποθετείται επί ελαφρού οχήματος Tomcar και περιλαμβάνει ένα ηλεκτροοπτικό αισθητήρα ημέρας/νύκτας MEOS εξοπλισμένο με θερμική κάμερα της εταιρείας Controp, τέσσερα ραντάρ τύπου RPS-42 pMHR που λειτουργεί σε συχνότητα S τα οποία καλύπτουν τόξο 360 μοιρών και εμβέλεια 5 μέτρα έως 3 χλμ της εταιρείας RADA.

Επίσης, ένα σύστημα εντοπισμού ευρυζωνικής ραδιοζεύξης NetSense της εταιρείας Netline για τον εντοπισμό των drones και τέλος τον παρεμβολέα ραδιοζεύξης C-Guard RD για την εξουδετέρωση του ελέγχου των drones και την τελική αναχαίτιση τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ