2018-08-31 17:19:26
Φωτογραφία για «Βαρύς» ο θάνατος για το πορτοφόλι των Κινέζων
Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις κατοικίες «εν τόπω χλοερώ» Ο ρυθμός ανατίμησης των τάφων έχει ξεπεράσει τον ρυθμό ανατίμησης των σπιτιών τα τελευταία τρία χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι δεν ακριβαίνει μόνο η ζωή αλλά και ο θάνατος στον ασιατικό γίγαντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fu Shou Yuan International Group, του μεγαλύτερου διαχειριστή κοιμητηρίων και εγκαταστάσεων κηδειών της Κίνας, το κόστος αγοράς ενός μέσου τάφου (στο μισό μέγεθος από το στρώμα γιόγκα) έχει εκτιναχθεί κατά 41% από το πρώτο εξάμηνο του 2015 και κοστίζει σήμερα 12.500 ευρώ. Το ίδιο διάστημα, ο μέσος όρος των τιμών διαμερισμάτων σε 70 κινεζικές πόλεις αυξήθηκε κατά 23%.

Ανά τετραγωνικό, τα στοιχεία είναι ακόμη πιο σοκαριστικά, αφού ένα διαμέρισμα στη Σενζέν κοστίζει 7.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ ένα τετραγωνικό μέτρο τάφου κοστίζει τη διπλάσια τιμή –14.000 ευρώ περίπου. «Η προσφορά είναι πολύ περιορισμένη», εξηγεί ο Χάο Χονγκ, υπεύθυνος στρατηγικής στην Bocom International Holdings. «Έχουμε ακούσει περιπτώσεις ανθρώπων που αγόρασαν διαμερίσματα στη Σαγκάη για να φυλαχθεί η τέφρα τους όταν πεθάνουν, αντί να αγοράσουν έναν ακριβό τάφο».


Η Fu Shou Yuan, πάντως, κάνει «χρυσές δουλειές»: το πρώτο εξάμηνο του έτους πούλησε 6.124 τάφους σε όλη την Κίνα, με μέση αύξηση 7% στις τιμές σε σύγκριση με πέρυσι. Η αλήθεια είναι ότι τα νεκροταφεία δεν εποπτεύονται από τις αρχές, γεγονός που έχει εκτοξεύει τις τιμές τους, αναφέρει ο Γιαν Γιετζίν, αναλυτής ακινήτων από την China Real Estate Information.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια η κινεζική κυβέρνηση έχει επιβάλλει μια σειρά από φόρους στην ακίνητη περιουσία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την υπερθέρμανση στις αγορές ακινήτων και μια επόμενη βύθιση που θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στην οικονομία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα ακίνητα αναλογούν στο 30% του ΑΕΠ της Κίνας σήμερα.

Ταυτόχρονα, το προσδόκιμο της ζωής αυξάνεται στη χώρα. Το ποσοστό θνησιμότητας έχει μειωθεί κατακόρυφα στο 25% σύμφωνα με στοιχεία του 2016, από 7% το 1960, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ