2018-09-14 07:25:20
Φωτογραφία για Η Τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσθέσει $13 τρις στο παγκόσμιο ΑΕΠ
Μία ολόκληρη αγορά, η οποία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αναπτύσσεται πέριξ της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI). Το οικοσύστημα της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να εξελιχθεί σε καταλύτη για τη διεθνή οικονομία, καθώς εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσθέσει περί τα $13 τρις στο παγκόσμιο ΑΕΠ, τείνοντας μια ισχυρότατη “χείρα φιλίας” στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις. Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική έρευνα της McKinsey Global Institute (MGI), η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί ένα παγκόσμιο στοίχημα σε επίπεδο ανάπτυξης, καθώς το οικονομικό της αποτύπωμα αναμένεται να είναι πολύ δυσανάλογο στις διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Η έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης και η αντικατάσταση του ανθρώπου από τις μηχανές, αποτελεί ακόμη ένα πεδίο διερεύνησης, η ύπαρξη του οποίου έχει δημιουργήσει, ταυτόχρονα με την ευφορία, και μια πολύ σοβαρή τεχνοφοβία. “Τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της τεχνολογίας μπορεί να αποφέρουν οφέλη, αν και η πραγματική τύχη της θα κριθεί προς το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Οι επιχειρήσεις, που θέλουν να εμπλακούν με τη νέα τεχνολογία, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να απορροφήσουν ένα σημαντικό κόστος του πειραματισμού, καθώς και τις συνέπειες μιας πιθανής αποτυχίας”, σχολιάζουν οι αναλυτές.


Και προσθέτουν: “Ως αποτέλεσμα, η συμβολή της AI στην παγκόσμια ανάπτυξη έως το 2030 μπορεί να είναι τρεις ή και περισσότερες φορές υψηλότερη από ότι τα επόμενα πέντε χρόνια”.

Διάδοση

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η ευρεία διάδοση της νέας τεχνολογίας κάθε άλλο παρά ανώδυνη θα είναι: “οι αρχικές επενδύσεις, η συνεχής βελτίωση των τεχνικών και εφαρμογών και το σημαντικό κόστος μετάβασης στην εποχή της ΑΙ, θα κρίνουν και ενδεχομένως θα περιορίσουν την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας από τις μικρότερες επιχειρήσεις”.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, που βλέπουν ήδη τα οφέλη της AI, μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερα κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, για τις μικρότερες επιχειρήσεις η ΑΙ αποτελεί κυριολεκτικά μια πρόκληση. “Η AI προσφέρει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να μην είναι ορατό τα πρώτα δύο χρόνια, αλλά τα κέρδη θα γίνουν πιο ορατά καθώς θα πλησιάσουμε το 2030”, αναφέρουν οι αναλυτές. Υπογραμμίζουν δε ότι, μέχρι το 2030, όσοι έχουν υιοθετήσει λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης θα δουν την οικονομική αξία των επιχειρήσεών τους να διευρύνεται κατά τουλάχιστον 120%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η έρευνα εκτιμά ότι οι οικονομίες, που ενστερνίζονται την AI και καθιερώνονται ως πρωτοπόροι στον τομέα αυτό, θα μπορούσαν να αποκομίσουν πρόσθετα οφέλη της τάξης των 20%-25% σε σχέση με σήμερα. Σε αυτήν την κατηγορία των κρατών, η έρευνα κατατάσσει ως πρωτοπόρους την Κίνα και τις ΗΠΑ, που μέχρι στιγμής έχουν προβάδισμα στην υιοθέτηση της ΑΙ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ