2012-06-07 21:10:04
Γράφει ο Ελεύθερος Πολίτης
Βία [vía] Ο25α : 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κάποιον άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση Xρησιμοποιώ / ασκώ ~. H αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Tο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα πήρε σοβαρές διαστάσεις. H κτηνώδης, σωματική ~ εκτόπισε κάθε λογική.(νομ.) σωματική / ψυχολογική / παράνομη ~. (έκφρ.) ανωτέρα ~, για γεγονότα εξαιρετικά και απρόβλεπτα, που επιφέρουν αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας υποχρέωσης: Λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την υπηρεσία του. (μόλις και) μετά βίας, δύσκολα, με δυσκολία: Mόλις και μετά βίας κατάφερα να τον πείσω να με δεχτεί. με τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με το στανιό: Tον υποχρέωσαν διά της βίας να τους ακολουθήσει. (ως επίρρ.) για να δηλωθεί ανώτατο ποσοτικό, χρονικό κτλ. όριο: Tο γκαράζ χωράει πέντε, ~ εφτά αυτοκίνητα, το πολύ εφτά. 2. η βιασύνη, η σπουδή: Δεν υπάρχει ~.Πάνω στη ~ μου έκαψα το φαΐ. Γιατί τόση ~
Φυσικά και είναι καταδικαστέο το επεισόδιο Κασιδιάρη-Κανέλη-Δούρου για όλες όμως τις αντιτιθέμενες πλευρές. Αν παρατηρήσουμε τον παραπάνω ορισμό καταλαβαίνουμε ότι η χρήση βίας δεν είναι μόνο η προφανής σωματική αλλά και η λεκτική, η ψυχολογική, η άσκηση κάθε μορφής πίεσης. Θα ήθελα λοιπόν να θέσω κάποιους προβληματισμούς.
- Καταδικαστέα τα χαστούκια αλλά καταδικαστέοι και οι χαρακτηρισμοί «φασισταριά», «παλιοκουμούνια» εκατέρωθεν. Αυτά μας γυρνούν 500 χρόνια πίσω, όπως και η ξύλινη γλώσσα της κ. Δούρου και οι προσωπικές επιθέσεις της εκπροσώπου ενός κόμματος που θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτικό. Άλλωστε πρόσφατες και αντίστοιχες είναι οι συμπεριφορές του συντρόφου της κ. Τατσόπουλου σε 2-3 πάνελ που ήταν καλεσμένος (χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, σπρωξίματα, βρίσιμο συνομιλητή, αποχώρηση σε έξαλλη κατάσταση). Με τη μόνη διαφορά ότι τότε το γεγονός έγινε σε μικρότερο κανάλι, δεν έπεσαν «μπουκέτα» σε γυναίκα, ο «δράστης» ήταν «προοδευτικός» και ο αποδέκτης Δεξιός και όχι «αγωνίστρια». Δείτε και τα σχετικά βίντεο:
- Βία δεν είναι τόσα χρόνια οι πρακτικές του «φιλολαϊκού» ΠΑΜΕ και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών; Απεργίες στα λιμάνια, κλείσιμο του κέντρου, απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι και αν την πληρώνει ο πολίτης που χάνει τις προγραμματισμένες του διακοπές, πληρώνει ταξί να πάει τη δουλειά του για να μην απολυθεί, δεν μπορούν να δουλέψουν τα μαγαζιά του κέντρου (όσα δεν έχουν κλείσει ακόμα!)
- Βία δεν είναι το «χάιδεμα» των λαθρομεταναστών (π.χ. Υπατία) και η δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε βάρος άλλων π.χ. άνεργων Ελλήνων; Μήπως πίσω από αυτές τις πρακτικές κρύβονται άλλα συμφέροντα, όπως π.χ. φτηνά εργατικά χέρια, προς όφελος τελικά του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων;
- Βία δεν είναι ο αποκλεισμός κομμάτων από τα προεκλογικά πάνελ; ΟΠΟΙΑ κόμματα και αν είναι αυτά (σε αυτά βάζω ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν αποκτήσει εκλογική δύναμη). Αντιθέτως δεν υπάρχει καμιά συζήτηση που να μην έχουν αυξημένο τηλεοπτικό χρόνο τα αντίστοιχα φιλομνημονιακά κόμματα.
- Ψυχολογική βία δεν είναι να προβάλλονται σωρηδόν από την πλειοψηφία των καναλιών τρομολαγνικές απόψεις περί εξόδου από το Ευρώ, μη πληρωμής μισθών και συντάξεων και πτώχευσης της χώρας;
- Βία δεν είναι η επιβολή του Μνημονίου και η υποθήκευση της χώρας από ένα μέρος της Βουλής, το οποίο όμως δεν είχε εκλεγεί με αυτές τις προγραμματικές θέσεις;
- Οικονομική βία δεν είναι τα παράλογα χαράτσια και η απαράδεκτη φορολογία των πολιτών για να καλυφθεί το έλλειμμα των ποσών που υπεξαίρεσαν κάποιοι βιαίως, αλλά με τη βία κυκλοφορούν ελεύθεροι;
- Λεκτική βία δεν είναι οι ευχές ορισμένων (π.χ. Μποφίλιου) για θάνατο μελών και ψηφοφόρων ενός κόμματος; Επίσης υπάρχουν διάφορα blogs που εκφράζουν ακροαριστερές και ακροδεξιές αποχρώσεις με προτροπές όπως «Θάνατο στους Φασίστες» ή και από την άλλη «Θάνατο στα Κουμούνια»! Για τέτοιες μορφές βίας γιατί δεν επεμβαίνει η Εισαγγελία; Πρέπει να πέσει ξύλο ή να έχουμε νεκρούς; Η ηθική αυτουργία δεν είναι αδίκημα;
- Βία δεν είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η πλύση εγκεφάλου από τα περισσότερα ΜΜΕ και κυρίως από συγκεκριμένους δημοσιογράφους;
- Βία δεν είναι που η ΕΣΗΕΑ και όλα τα πολιτικά κόμματα δεν προέβησαν σε «ομόθυμη καταδίκη» για κάποια άλλα γεγονότα ή αν το έκαναν, το έκαναν με μηδαμινή προβολή; Μερικά ενδεικτικά:
Βρισιές Πάγκαλου σε δημοσιογράφο
Ξυλοδαρμός Μπογδάνου
Ξυλοδαρμός βουλευτή Χρυσής Αυγής στην Πάτρα
Ξυλοδαρμός Χατζηδάκη
Προσβολές Πάγκαλου για ελληνικό λαό
Συνθήματα «Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»
Βέβαια αν κάποιος δει όλη την εκπομπή, θα παρατηρήσει ότι μετά το περιστατικό η Δούρου «κράζει» τους δημοσιογράφους για διάφορα θέματα και η Κανέλη συγκεκριμένα τον ΑΝΤ1 επειδή δεν την ενημέρωσαν ότι ήταν στον αέρα την ώρα που έβριζε τους Χρυσαυγίτες. Και στις 2 περιπτώσεις επενέβη ο Παπαδάκης και υπερασπίστηκε το κανάλι και τους συναδέλφους του.
Τα συμπεράσματα, αποτελέσματα και οφέλη από το σημερινό περιστατικό είναι κατά τη γνώμη μου τα εξής:
1. Η πολιτική δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε lifestyle. Βρήκαν θέμα τα κουτσομπολίστικα και οι τηλεπερσόνες εκφράζουν πολιτικό λόγο από τα tablets και τα iphones, ευρισκόμενες σε καναπέδες, ξαπλώστρες και κομμωτήρια.
2. Αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και την φτώχια των προεκλογικών θέσεων των κομμάτων.
3. Τα κανάλια βρήκαν λόγο να τονώσουν την τηλεθέασή τους που είχε πέσει από τα βαρετά και ανούσια πάνελ με τα ίδια πρόσωπα.
4. Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι απέκτησαν το «άλλοθι» να εκφράσουν εμπαθείς απόψεις και την «ελευθερία» να ξεστομίζουν χαρακτηρισμούς. Παράδειγμα ο κ. Καψής, που σε σημερινό έκτακτο του MEGA για το γεγονός είπε τη λέξη Φασίστες και τα παράγωγά της τουλάχιστον 20-30 φορές σε ένα πεντάλεπτο. Πρόσφατο βέβαια το γεγονός που ο κ. Κασιδιάρης ήταν καλεσμένος του και του την «είπε» για πράγματα που δεν τον βόλευαν. Τότε βέβαια δεν τον είπε Φασίστα.
Άραγε αν είχε χαρακτηρίσει «Κουμούνια» κάποιους δεν θα διαμαρτύρονταν και δεν θα ζητούσαν την παρέμβαση του ΕΣΡ;
5. Τίθενται σε νέες βάσεις χαρακτηρισμοί πολιτικών. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ακόμα κάποιοι αποκαλούν Φασίστες, πολιτικούς όπως τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, των οποίων οι απόψεις και οι πολιτικές καταβολές δε νομίζω ότι διαφέρουν και τρομερά από τις θέσεις της ΧΑ. Βέβαια και οι 3 τώρα βρίσκονται κάτω από τον μανδύα της ΝΔ, ενός κόμματος εξουσίας, οπότε δεν επιτρέπεται να τους αποκαλούμε έτσι δημόσια αλλά μόνο σε «πηγαδάκια». Ο κ. Βορίδης μπορεί να διαδέχτηκε τον κ. Μιχαλολιάκο στη Νεολαία ΕΠΕΝ αλλά μετά υπουργοποιήθηκε. Το να δηλώνουν σοκαρισμένοι, ενώ πάντοτε είχαν ομηρικούς καβγάδες με την κ. Κανέλη είναι λίγο άτοπο. Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά, κανείς αριστερός που έχει εκφράσει ξεκάθαρες ανθελληνικές θέσεις δε δικαιούται να μιλάει για «μαθήματα εθνικοφροσύνης».
5. Το γεγονός βολεύει τα κανάλια και τα κόμματα, που ήδη δεν επιθυμούσαν εκπροσώπους της ΧΑ στα πάνελ, γιατί ίσως βρίσκονταν σε άβολη θέση.
6. Θα επιχειρηθεί περαιτέρω πόλωση, νέος «εμφύλιος» μεταξύ Δεξιών-Αριστερών με ΝΔ, ΛΑΟΣ και Αν.Ελ. να θέλουν να πάρουν τις ψήφους του «πατριωτικού χώρου», ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ των αριστερών. Για μικροπολιτικά οφέλη, μέσα σε λίγες ώρες ακούσαμε τις λέξεις Φασισμός και Ναζισμός, από όλα τα κόμματα, πιο πολύ και από ότι τις επετείους του ’40. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα προβάλει το γνωστό «κεντρώο», «δημοκρατικό» και «προοδευτικό» τροπάριο.
7. Ίσως ωφεληθεί ή μείνει ανεπηρέαστη και η ΧΑ που πλέον δεν θα προκαλείται και δεν θα προκαλεί. Σίγουρα πάντως θα έχει για 1-2 μέρες προβολή έστω και αρνητική. Το κατά πόσο θα φανεί η αρνητικά ή θετικά η επίδραση στο εκλογικό της ποσοστό εξαρτάται από τους ψηφοφόρους.
Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι δεν έχω σκοπό να αγιοποιήσω κανέναν και κάθε πράξη βίας είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. Μη φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο με το να φορτώσουμε όλα τα πάνδεινα σε συγκεκριμένους χώρους. «Για όλα φταίει η ΧΑ», ή «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επικρατεί πολλές φορές. Αυτοί που πραγματικά ευθύνονται είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα οποία μπορεί να μην σου έριξαν κυριολεκτικά μπουνιά στη μούρη, ωστόσο δημιούργησαν αγιάτρευτα τραύματα στην ψυχή, την καρδιά, την αξιοπρέπεια, την τιμή, το μυαλό και την τσέπη των Ελλήνων. Όταν κάποιος υποψήφιος έχει ένα ατυχές, κατακριτέο συμβάν, δεν πρέπει να «τσουβαλιάζονται» συλλήβδην όλοι οι συνυποψήφιοι του, το κόμμα του και το ιδεολογικό του υπόβαθρο.
Οι πολίτες πρέπει να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα, να ενημερώνονται κυρίως μέσω του Internet και όχι από την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ. Η ψήφος σε όλες τις εκλογές δεν είναι παιχνίδι, είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να δοθεί σε καμία περίπτωση εν θερμώ. Μην πέσουμε στην παγίδα της τεχνητής πόλωσης Δεξιοί-Αριστεροί, Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί, Πατριώτες-Προδότες κτλ. Ο καθένας καλείται να κρίνει και να δημιουργήσει ολοκληρωμένη άποψη διαβάζοντας προγραμματικές θέσεις και ακούγοντας πολιτικές απόψεις επί της ουσίας. Δεν είμαστε πρόβατα, δεν ψηφίζουμε κάποιον για να μην βγει ο άλλος, επειδή έχει ρεύμα ή επειδή θα συνεργαστεί. Δεν έχει νόημα να μην ψηφίσει κάποιος κάποιον επειδή δεν θα γίνει κυβέρνηση. Μπορεί να θέλει να είναι στη Βουλή ως φωνή αντίδρασης στο Σύστημα.
Πρέπει ο καθένας να ψηφίσει ότι τον εκφράζει πραγματικά, με προσωπική γνώμη, ανεπηρέαστος από φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Το μεγαλείο της Δημοκρατίας στηρίζεται στο να σέβομαι οποιαδήποτε άποψη και ψήφο, να διαλέγομαι με λεκτικά πάντοτε επιχειρήματα, σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο. Ακραίοι χαρακτηρισμοί και πράξεις, από πάσα κατεύθυνση, δεν οδηγούν πουθενά. Η φίμωση και η άκρατη αντιπαλότητα δείχνει Ολοκληρωτισμό και δημιουργεί Εθνικό διχασμό, αποδυναμώνει το φρόνημα των Ελλήνων και καταντά τη χώρα έρμαιο στις επιβουλές ημετέρων ή αλλότριων κινδύνων.
Tromaktiko
Βία [vía] Ο25α : 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κάποιον άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση Xρησιμοποιώ / ασκώ ~. H αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Tο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα πήρε σοβαρές διαστάσεις. H κτηνώδης, σωματική ~ εκτόπισε κάθε λογική.(νομ.) σωματική / ψυχολογική / παράνομη ~. (έκφρ.) ανωτέρα ~, για γεγονότα εξαιρετικά και απρόβλεπτα, που επιφέρουν αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας υποχρέωσης: Λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την υπηρεσία του. (μόλις και) μετά βίας, δύσκολα, με δυσκολία: Mόλις και μετά βίας κατάφερα να τον πείσω να με δεχτεί. με τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με το στανιό: Tον υποχρέωσαν διά της βίας να τους ακολουθήσει. (ως επίρρ.) για να δηλωθεί ανώτατο ποσοτικό, χρονικό κτλ. όριο: Tο γκαράζ χωράει πέντε, ~ εφτά αυτοκίνητα, το πολύ εφτά. 2. η βιασύνη, η σπουδή: Δεν υπάρχει ~.Πάνω στη ~ μου έκαψα το φαΐ. Γιατί τόση ~
Φυσικά και είναι καταδικαστέο το επεισόδιο Κασιδιάρη-Κανέλη-Δούρου για όλες όμως τις αντιτιθέμενες πλευρές. Αν παρατηρήσουμε τον παραπάνω ορισμό καταλαβαίνουμε ότι η χρήση βίας δεν είναι μόνο η προφανής σωματική αλλά και η λεκτική, η ψυχολογική, η άσκηση κάθε μορφής πίεσης. Θα ήθελα λοιπόν να θέσω κάποιους προβληματισμούς.
- Καταδικαστέα τα χαστούκια αλλά καταδικαστέοι και οι χαρακτηρισμοί «φασισταριά», «παλιοκουμούνια» εκατέρωθεν. Αυτά μας γυρνούν 500 χρόνια πίσω, όπως και η ξύλινη γλώσσα της κ. Δούρου και οι προσωπικές επιθέσεις της εκπροσώπου ενός κόμματος που θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτικό. Άλλωστε πρόσφατες και αντίστοιχες είναι οι συμπεριφορές του συντρόφου της κ. Τατσόπουλου σε 2-3 πάνελ που ήταν καλεσμένος (χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, σπρωξίματα, βρίσιμο συνομιλητή, αποχώρηση σε έξαλλη κατάσταση). Με τη μόνη διαφορά ότι τότε το γεγονός έγινε σε μικρότερο κανάλι, δεν έπεσαν «μπουκέτα» σε γυναίκα, ο «δράστης» ήταν «προοδευτικός» και ο αποδέκτης Δεξιός και όχι «αγωνίστρια». Δείτε και τα σχετικά βίντεο:
- Βία δεν είναι τόσα χρόνια οι πρακτικές του «φιλολαϊκού» ΠΑΜΕ και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών; Απεργίες στα λιμάνια, κλείσιμο του κέντρου, απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι και αν την πληρώνει ο πολίτης που χάνει τις προγραμματισμένες του διακοπές, πληρώνει ταξί να πάει τη δουλειά του για να μην απολυθεί, δεν μπορούν να δουλέψουν τα μαγαζιά του κέντρου (όσα δεν έχουν κλείσει ακόμα!)
- Βία δεν είναι το «χάιδεμα» των λαθρομεταναστών (π.χ. Υπατία) και η δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε βάρος άλλων π.χ. άνεργων Ελλήνων; Μήπως πίσω από αυτές τις πρακτικές κρύβονται άλλα συμφέροντα, όπως π.χ. φτηνά εργατικά χέρια, προς όφελος τελικά του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων;
- Βία δεν είναι ο αποκλεισμός κομμάτων από τα προεκλογικά πάνελ; ΟΠΟΙΑ κόμματα και αν είναι αυτά (σε αυτά βάζω ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν αποκτήσει εκλογική δύναμη). Αντιθέτως δεν υπάρχει καμιά συζήτηση που να μην έχουν αυξημένο τηλεοπτικό χρόνο τα αντίστοιχα φιλομνημονιακά κόμματα.
- Ψυχολογική βία δεν είναι να προβάλλονται σωρηδόν από την πλειοψηφία των καναλιών τρομολαγνικές απόψεις περί εξόδου από το Ευρώ, μη πληρωμής μισθών και συντάξεων και πτώχευσης της χώρας;
- Βία δεν είναι η επιβολή του Μνημονίου και η υποθήκευση της χώρας από ένα μέρος της Βουλής, το οποίο όμως δεν είχε εκλεγεί με αυτές τις προγραμματικές θέσεις;
- Οικονομική βία δεν είναι τα παράλογα χαράτσια και η απαράδεκτη φορολογία των πολιτών για να καλυφθεί το έλλειμμα των ποσών που υπεξαίρεσαν κάποιοι βιαίως, αλλά με τη βία κυκλοφορούν ελεύθεροι;
- Λεκτική βία δεν είναι οι ευχές ορισμένων (π.χ. Μποφίλιου) για θάνατο μελών και ψηφοφόρων ενός κόμματος; Επίσης υπάρχουν διάφορα blogs που εκφράζουν ακροαριστερές και ακροδεξιές αποχρώσεις με προτροπές όπως «Θάνατο στους Φασίστες» ή και από την άλλη «Θάνατο στα Κουμούνια»! Για τέτοιες μορφές βίας γιατί δεν επεμβαίνει η Εισαγγελία; Πρέπει να πέσει ξύλο ή να έχουμε νεκρούς; Η ηθική αυτουργία δεν είναι αδίκημα;
- Βία δεν είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η πλύση εγκεφάλου από τα περισσότερα ΜΜΕ και κυρίως από συγκεκριμένους δημοσιογράφους;
- Βία δεν είναι που η ΕΣΗΕΑ και όλα τα πολιτικά κόμματα δεν προέβησαν σε «ομόθυμη καταδίκη» για κάποια άλλα γεγονότα ή αν το έκαναν, το έκαναν με μηδαμινή προβολή; Μερικά ενδεικτικά:
Βρισιές Πάγκαλου σε δημοσιογράφο
Ξυλοδαρμός Μπογδάνου
Ξυλοδαρμός βουλευτή Χρυσής Αυγής στην Πάτρα
Ξυλοδαρμός Χατζηδάκη
Προσβολές Πάγκαλου για ελληνικό λαό
Συνθήματα «Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»
Βέβαια αν κάποιος δει όλη την εκπομπή, θα παρατηρήσει ότι μετά το περιστατικό η Δούρου «κράζει» τους δημοσιογράφους για διάφορα θέματα και η Κανέλη συγκεκριμένα τον ΑΝΤ1 επειδή δεν την ενημέρωσαν ότι ήταν στον αέρα την ώρα που έβριζε τους Χρυσαυγίτες. Και στις 2 περιπτώσεις επενέβη ο Παπαδάκης και υπερασπίστηκε το κανάλι και τους συναδέλφους του.
Τα συμπεράσματα, αποτελέσματα και οφέλη από το σημερινό περιστατικό είναι κατά τη γνώμη μου τα εξής:
1. Η πολιτική δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε lifestyle. Βρήκαν θέμα τα κουτσομπολίστικα και οι τηλεπερσόνες εκφράζουν πολιτικό λόγο από τα tablets και τα iphones, ευρισκόμενες σε καναπέδες, ξαπλώστρες και κομμωτήρια.
2. Αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και την φτώχια των προεκλογικών θέσεων των κομμάτων.
3. Τα κανάλια βρήκαν λόγο να τονώσουν την τηλεθέασή τους που είχε πέσει από τα βαρετά και ανούσια πάνελ με τα ίδια πρόσωπα.
4. Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι απέκτησαν το «άλλοθι» να εκφράσουν εμπαθείς απόψεις και την «ελευθερία» να ξεστομίζουν χαρακτηρισμούς. Παράδειγμα ο κ. Καψής, που σε σημερινό έκτακτο του MEGA για το γεγονός είπε τη λέξη Φασίστες και τα παράγωγά της τουλάχιστον 20-30 φορές σε ένα πεντάλεπτο. Πρόσφατο βέβαια το γεγονός που ο κ. Κασιδιάρης ήταν καλεσμένος του και του την «είπε» για πράγματα που δεν τον βόλευαν. Τότε βέβαια δεν τον είπε Φασίστα.
Άραγε αν είχε χαρακτηρίσει «Κουμούνια» κάποιους δεν θα διαμαρτύρονταν και δεν θα ζητούσαν την παρέμβαση του ΕΣΡ;
5. Τίθενται σε νέες βάσεις χαρακτηρισμοί πολιτικών. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ακόμα κάποιοι αποκαλούν Φασίστες, πολιτικούς όπως τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, των οποίων οι απόψεις και οι πολιτικές καταβολές δε νομίζω ότι διαφέρουν και τρομερά από τις θέσεις της ΧΑ. Βέβαια και οι 3 τώρα βρίσκονται κάτω από τον μανδύα της ΝΔ, ενός κόμματος εξουσίας, οπότε δεν επιτρέπεται να τους αποκαλούμε έτσι δημόσια αλλά μόνο σε «πηγαδάκια». Ο κ. Βορίδης μπορεί να διαδέχτηκε τον κ. Μιχαλολιάκο στη Νεολαία ΕΠΕΝ αλλά μετά υπουργοποιήθηκε. Το να δηλώνουν σοκαρισμένοι, ενώ πάντοτε είχαν ομηρικούς καβγάδες με την κ. Κανέλη είναι λίγο άτοπο. Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά, κανείς αριστερός που έχει εκφράσει ξεκάθαρες ανθελληνικές θέσεις δε δικαιούται να μιλάει για «μαθήματα εθνικοφροσύνης».
5. Το γεγονός βολεύει τα κανάλια και τα κόμματα, που ήδη δεν επιθυμούσαν εκπροσώπους της ΧΑ στα πάνελ, γιατί ίσως βρίσκονταν σε άβολη θέση.
6. Θα επιχειρηθεί περαιτέρω πόλωση, νέος «εμφύλιος» μεταξύ Δεξιών-Αριστερών με ΝΔ, ΛΑΟΣ και Αν.Ελ. να θέλουν να πάρουν τις ψήφους του «πατριωτικού χώρου», ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ των αριστερών. Για μικροπολιτικά οφέλη, μέσα σε λίγες ώρες ακούσαμε τις λέξεις Φασισμός και Ναζισμός, από όλα τα κόμματα, πιο πολύ και από ότι τις επετείους του ’40. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα προβάλει το γνωστό «κεντρώο», «δημοκρατικό» και «προοδευτικό» τροπάριο.
7. Ίσως ωφεληθεί ή μείνει ανεπηρέαστη και η ΧΑ που πλέον δεν θα προκαλείται και δεν θα προκαλεί. Σίγουρα πάντως θα έχει για 1-2 μέρες προβολή έστω και αρνητική. Το κατά πόσο θα φανεί η αρνητικά ή θετικά η επίδραση στο εκλογικό της ποσοστό εξαρτάται από τους ψηφοφόρους.
Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι δεν έχω σκοπό να αγιοποιήσω κανέναν και κάθε πράξη βίας είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. Μη φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο με το να φορτώσουμε όλα τα πάνδεινα σε συγκεκριμένους χώρους. «Για όλα φταίει η ΧΑ», ή «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επικρατεί πολλές φορές. Αυτοί που πραγματικά ευθύνονται είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα οποία μπορεί να μην σου έριξαν κυριολεκτικά μπουνιά στη μούρη, ωστόσο δημιούργησαν αγιάτρευτα τραύματα στην ψυχή, την καρδιά, την αξιοπρέπεια, την τιμή, το μυαλό και την τσέπη των Ελλήνων. Όταν κάποιος υποψήφιος έχει ένα ατυχές, κατακριτέο συμβάν, δεν πρέπει να «τσουβαλιάζονται» συλλήβδην όλοι οι συνυποψήφιοι του, το κόμμα του και το ιδεολογικό του υπόβαθρο.
Οι πολίτες πρέπει να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα, να ενημερώνονται κυρίως μέσω του Internet και όχι από την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ. Η ψήφος σε όλες τις εκλογές δεν είναι παιχνίδι, είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να δοθεί σε καμία περίπτωση εν θερμώ. Μην πέσουμε στην παγίδα της τεχνητής πόλωσης Δεξιοί-Αριστεροί, Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί, Πατριώτες-Προδότες κτλ. Ο καθένας καλείται να κρίνει και να δημιουργήσει ολοκληρωμένη άποψη διαβάζοντας προγραμματικές θέσεις και ακούγοντας πολιτικές απόψεις επί της ουσίας. Δεν είμαστε πρόβατα, δεν ψηφίζουμε κάποιον για να μην βγει ο άλλος, επειδή έχει ρεύμα ή επειδή θα συνεργαστεί. Δεν έχει νόημα να μην ψηφίσει κάποιος κάποιον επειδή δεν θα γίνει κυβέρνηση. Μπορεί να θέλει να είναι στη Βουλή ως φωνή αντίδρασης στο Σύστημα.
Πρέπει ο καθένας να ψηφίσει ότι τον εκφράζει πραγματικά, με προσωπική γνώμη, ανεπηρέαστος από φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Το μεγαλείο της Δημοκρατίας στηρίζεται στο να σέβομαι οποιαδήποτε άποψη και ψήφο, να διαλέγομαι με λεκτικά πάντοτε επιχειρήματα, σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο. Ακραίοι χαρακτηρισμοί και πράξεις, από πάσα κατεύθυνση, δεν οδηγούν πουθενά. Η φίμωση και η άκρατη αντιπαλότητα δείχνει Ολοκληρωτισμό και δημιουργεί Εθνικό διχασμό, αποδυναμώνει το φρόνημα των Ελλήνων και καταντά τη χώρα έρμαιο στις επιβουλές ημετέρων ή αλλότριων κινδύνων.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εικόνες σοκ με μετανάστες και σφαγμένα σκυλιά!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ