2012-06-10 11:14:31
Φωτογραφία για Βροχή οι τραπεζικές αναλήψεις εν όψει εκλογών!
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι καταθέτες, και λόγω των επικείμενων εκλογών, σπεύδουν να πάρουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρατηρούνται συνεχείς αναλήψεις, ενώ όπως λένε οι αρμόδιοι όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, τόσο θα ενταθεί το φαινόμενο, λόγω του φόβου που έχει ο κόσμος για τυχόν έξοδο της χώρας από το ευρώ. Μετά και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι θα "μπαίνει χέρι" στους οφειλέτες άνω των 3.000 ευρώ μέσω των τραπεζικών λογαριασμών, η κινητοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τις τράπεζες σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή μπορούν να εξυπηρετούν καθημερινά για ποσά μικρότερα των 30.000 ή 40.000 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των 80.000-100.000 ευρώ δεν είναι εύκολη η άμεση εξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα να ζητούν από τους καταθέτες ενημέρωση για την συναλλαγή που επιθυμούν λίγες μέρες νωρίτερα.

Τις τελευταίες 15 ημέρες εκτιμάται ότι έχουν αποσυρθεί από το τραπεζικό σύστημα 6-7 δισ. ευρώ καταθέσεων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των εκροών σε πάνω από 80 δισ. την τελευταία διετία.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ