2019-04-03 21:30:44
Φωτογραφία για Μια 14χρονη έφηβη έσωσε την δεκάχρονη αδερφούλα της από πνιγμό!
Η 14χρονη Νεφέλη από την Αθήνα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζει μια ανθρώπινη ζωή.Τα δύο αδέλφια, η 14χρονη Νεφέλη και η

10χρονη Δανάη έπαιζαν στην πισίνα. Ξαφνικά η Νεφέλη είδε την μικρότερη αδελφή της να πνίγεται.

Η 14χρονη ήξερε καλά ότι αν τα ελάχιστα επόμενα λεπτά δεν βρισκόταν κάποιος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην 10χρονη αδελφή της Δανάη, δεν θα την ξαναέβλεπε ζωντανή, το νήμα της ζωής της θα είχε κοπεί. Όμως τα δύο παιδιά εκείνη την στιγμή ήταν μόνα τους στο σπίτι...

Η Νεφέλη χωρίς να χάσει άλλα πολύτιμα δευτερόλεπτα άρχισε να εφαρμόζει τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπως την διδάχθηκε στο σχολείο της ένα μήνα πριν, κατά την εκπαίδευση από 10 εθελοντές διασώστες του ΕΚΑΒ και του ανθρωπιστικού οργανισμού «Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές», σε ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας.


Το αδελφικό φιλί της ζωής

Αφού ασφάλισε την 10χρονη αδελφή της, έγειρε από επάνω της για να ακούσει, να δει και να αισθανθεί αν ανέπνεε. Η 10χρονη δεν έδινε σημάδια ζωής... Η Νεφέλη ένωσε τα χέρια της όπως είχε μάθει κι αμέσως άρχιζε να εφαρμόζει ρυθμικές πιέσεις στο στήθος της μικρής της αδερφής και να της δίνει το φιλί της ζωής για να οξυγονώσει τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες της.

Με ατσάλινη ψυχραιμία και εφαρμογή των τεχνικών διάσωσης που είχε διδαχθεί, η 14χρονη ένωσε ξανά το νήμα της ζωής για την 10χρονη αδερφούλα της.

Όταν η 10χρονη Δανάη επανήλθε και άρχισε να αναπνέει με δικές της δυνάμεις, κατέφθασε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο οποίο εκείνη την ημέρα ήταν σε υπηρεσία και ένας εκ των εκπαιδευτών της που είχαν εκπαιδεύσει το σχολείο της Νεφέλης ένα μήνα πριν.

Συγκλονισμένοι ο ιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο για το γεγονός ότι η 14χρονη κατάφερε να επαναφέρει στην ζωή την μικρότερη αδελφή της, μετέφεραν την 10χρονη στο Νοσοκομείο Παίδων όπου έμεινε στην Εντατική για λίγες ημέρες μέχρι να διαφύγει εντελώς τον κίδυνο.

Η 10χρονη Δανάη είναι το 14ο θύμα καρδιακής ανακοπής που επέστρεψε στη ζωή στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη σε πολίτες οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Kids Save Lives - Τα παιδιά σώσουν ζωές”μέχρι σήμερα έχει μπει σε περισσότερα από 300 σχολεία όλης της χώρας, έχει εκπαιδεύσει περίπου 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και Λυκείου και 12.000 φοιτητές.

Η Νεφέλη μιλά πρώτη φορά δημόσια

Για όλα βίωσε την ημέρα που έσωσε την μικρή της αδερφή, η 14χρονη Νεφέλη θα μιλήσει πρώτη φορά δημόσια με την έγκριση των γονιών της στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 στο συνέδριο του Kids Save Lives στην Αθήνα. Μάλιστα, με την ομιλία της 14χρονης το συνέδριο θα ανοίξει τις εργασίες του, ενώ λίγη ώρα αργότερα περίπου 200 παιδιά από όλη την χώρα θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Kids Save Lives Championship υπό την αιγίδα του ΕΚΑΒ με έπαθλο απινιδωτές για το σχολείο τους.

Το KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη από κοινού με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες από το 2010. Προσφέρει πάντοτε δωρεάν τις υπηρεσίες του, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Χώρας.

Ο στόχος είναι η εξασφάλιση ενός μεγάλου δικτύου ενηλίκων και ανηλίκων εκπαιδευμένων διασωστών στην Χώρα μας και η παράλληλη διάδοση των Αυτόματων ξωτερικών Απινιδωτών σε κάθε δημόσιο χώρο , για την έγκαιρη ανάνηψη θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Στην Ελλάδα ελάχιστοι πολίτες του γενικού πληθυσμού είναι εκπαιδευμένοι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με αποτέλεσμα να μην αρχίζει έγκαιρα η αναζωογόνηση του θύματος από τους πρώτους παρευρισκόμενους και τα θύματα πνιγμού να βρίσκουν τον θάνατο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ