2019-04-12 19:16:30
Φωτογραφία για Πομπηία: Αρχαίο θερμοπωλείο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη
Ένα θερμοπωλείο, το ταχυφαγείο της αρχαίας Πομπηίας, μαζί με την άριστα διατηρημένη τοιχογραφία του, έφερε πρόσφατα στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη. Τα περίπου 150 θερμοπωλεία ήταν διάσπαρτα στην πόλη και οι πελάτες τους ήταν κυρίως οι φτωχότεροι πολίτες της Πομπηίας, οι οποίοι δεν είχαν τις κατάλληλες υποδομές για να μαγειρέψουν στα σπίτια τους.

Το τυπικό μενού ενός θερμοπωλείου περιλάμβανε ψωμί με αλατισμένο ψάρι, τυρί, φακές και κρασί. Μια φωτογραφία των υπολειμμάτων ενός τέτοιου θερμοπωλείου δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω Instagram από τον Μάσιμο Οσάνα, επιστάτη των ανασκαφών. «Ένα θερμοπωλείο ήρθε ξανά στο φως μαζί με τις όμορφες τοιχογραφίες του γκισέ του», έγραψε.

Μάσιμο Οσάνα

Ο Οσάνα ολοκλήρωσε την πενταετή του θητεία στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά αναμένεται να προσληφθεί εκ νέου. Ο ίδιος είναι ανάμεσα στους δέκα υποψηφίους που θα δώσουν συνέντευξη στον υπουργό Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι. Ο νέος επιστάτης αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το Πάσχα.


Δεκάδες θερμοπωλεία έχουν βρεθεί σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο. Η Περιοχή 5 (Regio V) που βρέθηκε το συγκεκριμένο θερμοπωλείο, δεν έχει ανοίξει ακόμα για το κοινό. Στην Περιοχή 5 πραγματοποιούνται οι πιο εντατικές ανασκαφές από τη δεκαετία του 1960.

Οι ανασκαφές έχουν αποφέρει δεκάδες ανακαλύψεις. Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια εκπληκτική τοιχογραφία που απεικονίζει τον Νάρκισσο να θαυμάζει την αντανάκλασή του. Λίγους μήνες πριν, έγινε γνωστό πως οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τα απολιθωμένα υπολείμματα ενός αλόγου, στο κάστρο μιας αρχαίας βίλας σε προάστιο της αρχαίας Πομπηίας.

Η Πομπηία καταστράφηκε το 79 μ.Χ. μετά από έκρηξη του Βεζούβιου. Σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα. Η πόλη εντοπίστηκε τον 16ο αιώνα και οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1748. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως.

 
via
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ