2012-06-12 19:37:40
Φωτογραφία για Τσίπρας:Δεν λέμε το plan B για να μην το μάθει ο αντίπαλος!
“Ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης…Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα…Στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτυ της διαφθοράς και της διαπλοκής…Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή…Και την Δευτέρα 18 Ιουνίου συγκροτούμε κυβέρνηση με ένα ολιγομελές και ευέλικτο σχήμα…”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

“Ο λαός μας την Κυριακή θα γράψει ιστορία. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ περνάνε στη λήθη της ιστορίας. Αφήνουν πίσω τους έναν τόπο ερημωμένο. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανοικοδομήσουμε τη χώρα…Θα αναζητήσουμε και θα αποδώσουμε ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα της προηγούμενης περιόδου…Θα αποδώσουμε ευθύνες για τη μετατροπή μιας κρίσης χρέους σε εθνική τραγωδία…Όσοι νομίζουν ότι κουκούλωσαν τις βρωμιές τους είναι γελασμένοι…Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργία στα 461 ευρώ…Θα αντικαταστήσουμε τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών…θα περικοπούν τα προνόμια των βουλευτών, όπως τα κινητά και τα δωρεάν αυτοκίνητα και οι αποσπάσεις…Θα περικοπούν οι αποζημιώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου στο μισό”.


Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το τί θα γίνει εάν η χώρα δεν πάρει τη δόση από τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός. Και ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σχέδιο, σε περίπτωση άρνησης των εταίρων να δεχθούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “αντίθετα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν σχέδιο, εμείς έχουμε. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε, όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης”.

Ερωτηθείς ως προς το εάν εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε περίπτωση παγκόσμιων εξελίξεων, ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, τόνισε ότι σε μία τέτοια κρίση οι πρώτες που θα διασωθούν θα είναι τράπεζες. Σε σχέση με αυτές, τόνισε ότι θα επιδιώξει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση και με δημόσιο έλεγχο, καθώς θα εκδοθούν για αυτές κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου , ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες τα 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα σπίτια των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν ισχυρά περιθώρια διαπραγμάτευσης με φόντο και τις εξελίξεις στην Ισπανία και τόνισε ότι το κλίμα και εντός της χώρας και εστην Ευρώπη άλλαξε μετά τις 6 Μαϊου. Τόνισε δε ότι η χώρα πρέπει να έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, προκειμένου να προετοιμαστεί για την κρίσιμη Σύνοδο στις 28 και 29 του μήνα.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη διακαναλική συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ