2019-06-30 11:20:00
H F-Type είναι ένα οπτικό τρολάρισμα, ένα «πλάκα μου κάνεις τώρα…», σε μια εποχή που το μπλαζέ ύφος «τα έχω δει όλα» ή το γνήσια αδιάφορο «δεν μ’ ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα,
μόνο τα κινητά» γίνεται ένα ρεύμα ολοένα και πιο ορμητικό. Αλλά η F-Type θα σε χαστουκίσει στο πρόσωπο για να συνέλθεις.
Το σχήμα της, τόσο κλασικά βρετανικό αλλά και τόσο μοντέρνο συνάμα, θυμίζει την μακρινή της πρόγονο, την E-Type, αλλά φέρνει στο νου και μια εσάνς από Aston Martin Vanquish. Μέχρι τώρα έβγαινε μόνο με V6 και V8 κινητήρες. Πράγμα λογικό για τους περισσότερους. Η είδηση λοιπόν ότι πλέον θα υπάρχει και δίλιτρη 4κύλινδρη έκδοση πιθανόν να κάνει μερικά βρετανικά φρύδια να ανασηκώνονται με αποδοκιμασία, αλλά εμάς μας προξένησε το ενδιαφέρον. Πρώτον διότι (εντάξει, με μια δόση σαρκασμού) αναθερμαίνει ένα κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον και δεύτερον επειδή εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση στο κλισέ αλλά και τόσο εύστοχο ερώτημα «και πώς πάει;»
Για να απαντήσουμε σε αυτό είχαμε στη διάθεσή μας μια P300 R-Dynamic για κάμποσες μέρες. Οπου P300 σηματοδοτεί την ιπποδύναμή της και R-Dynamic το πιο σπορ και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Τον Ingenium δίλιτρο αλουμινένιο βενζινοκινητήρα με την υπερτροφοδότηση τον είχαμε γνωρίσει και στο Range Rover Velar. Οι 300 PS ξεδιπλώνονται στο σύνολό τους σχετικά χαμηλά, στις 5.500 rpm αλλά η ροπή θεωρητικά βγάζει τη μέγιστη απόδοση σε αρκετά μεγάλο εύρος στροφών, από τις 1.500 έως και τις 4.500 rpm. Η διαφορά από τον μικρό V6 των 340 PS, που ήταν μέχρι τώρα ο «βασικός» της γκάμας δεν είναι και χαώδης, ειδικά αν αναλογιστείς ότι οι δύο κύλινδροι λιγότεροι μεταφράζονται και σε χαμηλότερο κατά 52 kg βάρος. Η Jaguar ανακοινώνει 0-100 km/h σε 5,7” και τελική που αγγίζει τα 250 km/h, τιμές καθ’ όλα αξιοπρεπείς για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η F-Type P300 είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και με μία μόνο επιλογή κιβωτίου, αυτή του αυτόματου των οκτώ σχέσεων. Επίσης, η ανάρτηση είναι η βασική, χωρίς δηλαδή αυτόματα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, και δεν υπάρχει ούτε ως επιλογή η τοποθέτηση μπλοκέ πίσω διαφορικού. Επειδή το εμπρός μέρος είναι εκ των πραγμάτων ελαφρύτερο οι μηχανικοί της Jaguar επέλεξαν να μαλακώσουν τα εμπρός ελατήρια κατά 4% και τα πίσω κατά 3% σε σχέση με τα αντίστοιχα της V6 έκδοσης.
Η έκδοση R-Dynamic που είχαμε στα χέρια μας είναι ασφαλώς και η πιο εντυπωσιακή εμφανισιακά. Οι στάνταρ ζάντες είναι 19άρες με ελαστικά 245/40 εμπρός και 275/35 πίσω. Οι πλαϊνές ποδιές είναι πιο τονισμένες ενώ οι μπροστινοί κάθετοι προβολείς είναι τεχνολογίας LED. Αυτό, ωστόσο, που διαφοροποιεί κυρίως την «μικρή» F-Type είναι η τεράστια κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης.
Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα σπορ καθίσματα με σκελετό από μαγνήσιο και τα χαραγμένα R-Dynamic λογότυπα και η κεντρική κονσόλα που στρέφεται προς τον οδηγό, με το χαρακτηριστικό αλουμινένιο μπράτσο που «προστατεύει» τα χειριστήρια και τον επίσης αλουμινένιο επιλογέα. Στο κέντρο κυριαρχεί η έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, Touch Pro, το οποίο ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης. Και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι από τα καλύτερα του είδους: εύκολο στην εκμάθηση και στη χρήση του, με πλήθος λειτουργιών και πολύ γρήγορο στη λειτουργία του. Από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα διαπιστώνεις την ξεχωριστή κατασκευή. Οι εξωτερικές χειρολαβές πετάγονται από την πόρτα, η οποία κλείνει με εκείνη την χαρακτηριστική αίσθηση «σφραγίσματος». Η θέση είναι αυτή που περιμένεις από ένα καλό κουπέ: χαμηλή, με το τιμόνι σε κάθετη θέση και σωστή απόσταση και το κάθισμα να σε αγκαλιάζει σχεδόν στοργικά. Ολα τα όργανα σε κοιτούν, έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν, η χαρακτηριστική μυρωδιά του ποιοτικού δέρματος εισχωρεί σταδιακά στα ρουθούνια σου και η ποιότητα των υλικών είναι εξαιρετική, όπως και η συναρμογή τους. Κοντολογίς, βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που αποπνέει αρχοντιά. Οχι τόσο τη διάθεση να «πυροβολήσεις» όσο να ταξιδέψεις με στυλ και ηρεμία.
Σε αυτό συνάδει και ο χαρακτήρας του κινητήρα. Ο οποίος συνολικά είναι εξαιρετικός. Μου έκανε εντύπωση η πολύ διαφορετική χροιά στον ήχο που έχουν πετύχει στην Jaguar σε σχέση με αυτή που άκουγα στο Velar. Το στροφάρισμα είναι πιο στακάτο και πιο μπάσο συνάμα. Θα ορκιζόσουν ότι μπροστά από τον «καθρέφτη» δουλεύει ένας V6. Η απόκριση στο γκάζι είναι ανέλπιστα καλή και το τράβηγμα μεστό και ψυχωμένο μέχρι τις 5.500 rpm. Από εκεί και πάνω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πιέσεις. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο περνάει γρήγορα στην επόμενη σχέση, μάλιστα στη σπορ ρύθμιση με μια προσομοίωση «καρφωτής» αλλαγής αρκετά επιτυχημένη. Η R-Dynamic έχει και χωριστό μπουτόν για την ενεργοποίηση των κλαπέτων της εξάτμισης, η οποία επίσης σε βάζει σε ένα πιο πολεμικό κλίμα, αφού η βραχνάδα και τα σκασίματα στις «μισές» γκαζιές γίνονται μέρος του παιχνιδιού.
Οι μηχανικοί έκριναν σκόπιμο να αυξήσουν λίγο το βάρος του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης για να αντισταθμίσουν το λιγότερο βάρος του μπροστινού. Δεν πείστηκα από το αποτέλεσμα. Το τιμόνι όντως μεταδίδει με ακρίβεια το input του οδηγού, αλλά έχει μάλλον έντονη επαναφορά και δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να σε πληροφορήσει για τη θέση των τροχών. Από την άλλη, το πιο ελαφρύ εμπρός μέρος εμφανίζεται πολύ πρόθυμο στην πρώτη τιμονιά και η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις είναι ότι το αυτοκίνητο έχει τη διάθεση να ακολουθήσει τις εντολές σου. Αλλά εκεί που αρχίζεις να χτίζεις ρυθμό διαπιστώνεις ότι το πίσω μέρος είναι ξεκάθαρα πιο αποκομμένο από το σύνολο.
Στην διαδοχική μεταφορά βάρους το νιώθεις να αποσταθεροποιείται πάνω στα αμορτισέρ του, σαν να μην μπορεί να ελέγξει ακριβώς τις κινήσεις του αμαξώματος. Μόλις εμπεδώσεις την κατάσταση προσαρμόζεσαι και συνειδητοποιείς ότι μπορείς να κινηθείς γρήγορα, αλλά χωρίς να εκβιάζεις καταστάσεις. Η F-Type χρειάζεται πιο ρευστή οδήγηση για να εκμεταλλευτείς τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης που σου δίνουν τα φαρδιά ελαστικά και τα θηριώδη μετατρόχιά της. Όταν, δε, επιδιώξεις να σπάσεις την πρόσφυση των πίσω τροχών με το γκάζι πρέπει να δείξεις σύνεση στην άσκηση πίεσης του πεντάλ. Η έλλειψη μπλοκέ διαφορικού σημαίνει ότι το «χάζεμα» του πίσω εξωτερικού τροχού θα προκαλέσει πολύ καπνό και ελάχιστο έργο. Αλλά βεβαίως πόσοι θα είναι οι κανίβαλοι που θα επιχειρήσουν τέτοιου είδους οδήγηση; H F-Type προορίζεται για μακρινά ταξίδια, εκεί όπου έχει να επιδείξει υψηλή άνεση, εξαιρετική αεροδυναμική και πολύ καλή κύλιση, ή για πιο χαλαρές βόλτες σε ακριβά στέκια. Εκεί όπου θα στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω της, κάνοντας τα Audi TT, τις Porsche Cayman ακόμα και τις 911 αυτού του κόσμου να φαίνονται οπτικά τουλάχιστον ελλιποβαρή. Υπό αυτή την έννοια, η «μικρή» F-Type δεν έχει χάσει τίποτε από τη γοητεία της. Μόνο αρκετή από την τιμή της, η οποία όμως και πάλι στην Ελλάδα απευθύνεται σε πολύ λίγα βαλάντια. Θα την ήθελα πιο κοντά οδηγικά σε αυτό που υπόσχεται οπτικά; Πιθανόν. Αλλά δεν θα ήταν και ανασταλτικός παράγοντας, αν είχα φυσικά τα σχεδόν 100 χιλιάρικα για την απόκτησή της KEY TECH
Ingenious
Ο 4κύλινδρος αλουμινένιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης με κυβισμό 1.997 cc έχει υποτετράγωνη αρχιτεκτονική (83x92,4) προς όφελος της ροπής από χαμηλά, σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βυθίσματος των βαλβίδων και E-wastegate, καθώς και αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής.
ΝΑΙ
ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ
CAR
Ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το βλέπεις περισσότερο απ’ όσο να το οδηγείς στο όριο. Η δίλιτρη F-Type έχει τη δύναμη, είναι εξαιρετική στο ταξίδι και στην ποζεριά, αλλά της λείπει ο γνήσια σπορ χαρακτήρας. Αν και μάλλον ελάχιστους θα απασχολήσει κάτι τέτοιο
TECH
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.997 cc, ΑΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΜΠΟ
i4, 300 PS @ 5.500 rpm,
40,8 kgm @ 1.500-4.500 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: ΑΥΤΟΜΑΤΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (E) / ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (Π)
0-100 KM/H: 5,7”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 249 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ TEST: 12,4 lt/100 km
CO2: 163 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.482/1.923/1.311 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.622 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 310 lt
ΒΑΡΟΣ: 1.525 kg
ΤΙΜΗ:€98.700
anatakti
μόνο τα κινητά» γίνεται ένα ρεύμα ολοένα και πιο ορμητικό. Αλλά η F-Type θα σε χαστουκίσει στο πρόσωπο για να συνέλθεις.
Το σχήμα της, τόσο κλασικά βρετανικό αλλά και τόσο μοντέρνο συνάμα, θυμίζει την μακρινή της πρόγονο, την E-Type, αλλά φέρνει στο νου και μια εσάνς από Aston Martin Vanquish. Μέχρι τώρα έβγαινε μόνο με V6 και V8 κινητήρες. Πράγμα λογικό για τους περισσότερους. Η είδηση λοιπόν ότι πλέον θα υπάρχει και δίλιτρη 4κύλινδρη έκδοση πιθανόν να κάνει μερικά βρετανικά φρύδια να ανασηκώνονται με αποδοκιμασία, αλλά εμάς μας προξένησε το ενδιαφέρον. Πρώτον διότι (εντάξει, με μια δόση σαρκασμού) αναθερμαίνει ένα κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον και δεύτερον επειδή εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση στο κλισέ αλλά και τόσο εύστοχο ερώτημα «και πώς πάει;»
Για να απαντήσουμε σε αυτό είχαμε στη διάθεσή μας μια P300 R-Dynamic για κάμποσες μέρες. Οπου P300 σηματοδοτεί την ιπποδύναμή της και R-Dynamic το πιο σπορ και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Τον Ingenium δίλιτρο αλουμινένιο βενζινοκινητήρα με την υπερτροφοδότηση τον είχαμε γνωρίσει και στο Range Rover Velar. Οι 300 PS ξεδιπλώνονται στο σύνολό τους σχετικά χαμηλά, στις 5.500 rpm αλλά η ροπή θεωρητικά βγάζει τη μέγιστη απόδοση σε αρκετά μεγάλο εύρος στροφών, από τις 1.500 έως και τις 4.500 rpm. Η διαφορά από τον μικρό V6 των 340 PS, που ήταν μέχρι τώρα ο «βασικός» της γκάμας δεν είναι και χαώδης, ειδικά αν αναλογιστείς ότι οι δύο κύλινδροι λιγότεροι μεταφράζονται και σε χαμηλότερο κατά 52 kg βάρος. Η Jaguar ανακοινώνει 0-100 km/h σε 5,7” και τελική που αγγίζει τα 250 km/h, τιμές καθ’ όλα αξιοπρεπείς για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η F-Type P300 είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και με μία μόνο επιλογή κιβωτίου, αυτή του αυτόματου των οκτώ σχέσεων. Επίσης, η ανάρτηση είναι η βασική, χωρίς δηλαδή αυτόματα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, και δεν υπάρχει ούτε ως επιλογή η τοποθέτηση μπλοκέ πίσω διαφορικού. Επειδή το εμπρός μέρος είναι εκ των πραγμάτων ελαφρύτερο οι μηχανικοί της Jaguar επέλεξαν να μαλακώσουν τα εμπρός ελατήρια κατά 4% και τα πίσω κατά 3% σε σχέση με τα αντίστοιχα της V6 έκδοσης.
Η έκδοση R-Dynamic που είχαμε στα χέρια μας είναι ασφαλώς και η πιο εντυπωσιακή εμφανισιακά. Οι στάνταρ ζάντες είναι 19άρες με ελαστικά 245/40 εμπρός και 275/35 πίσω. Οι πλαϊνές ποδιές είναι πιο τονισμένες ενώ οι μπροστινοί κάθετοι προβολείς είναι τεχνολογίας LED. Αυτό, ωστόσο, που διαφοροποιεί κυρίως την «μικρή» F-Type είναι η τεράστια κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης.
Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα σπορ καθίσματα με σκελετό από μαγνήσιο και τα χαραγμένα R-Dynamic λογότυπα και η κεντρική κονσόλα που στρέφεται προς τον οδηγό, με το χαρακτηριστικό αλουμινένιο μπράτσο που «προστατεύει» τα χειριστήρια και τον επίσης αλουμινένιο επιλογέα. Στο κέντρο κυριαρχεί η έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, Touch Pro, το οποίο ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης. Και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι από τα καλύτερα του είδους: εύκολο στην εκμάθηση και στη χρήση του, με πλήθος λειτουργιών και πολύ γρήγορο στη λειτουργία του. Από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα διαπιστώνεις την ξεχωριστή κατασκευή. Οι εξωτερικές χειρολαβές πετάγονται από την πόρτα, η οποία κλείνει με εκείνη την χαρακτηριστική αίσθηση «σφραγίσματος». Η θέση είναι αυτή που περιμένεις από ένα καλό κουπέ: χαμηλή, με το τιμόνι σε κάθετη θέση και σωστή απόσταση και το κάθισμα να σε αγκαλιάζει σχεδόν στοργικά. Ολα τα όργανα σε κοιτούν, έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν, η χαρακτηριστική μυρωδιά του ποιοτικού δέρματος εισχωρεί σταδιακά στα ρουθούνια σου και η ποιότητα των υλικών είναι εξαιρετική, όπως και η συναρμογή τους. Κοντολογίς, βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που αποπνέει αρχοντιά. Οχι τόσο τη διάθεση να «πυροβολήσεις» όσο να ταξιδέψεις με στυλ και ηρεμία.
Σε αυτό συνάδει και ο χαρακτήρας του κινητήρα. Ο οποίος συνολικά είναι εξαιρετικός. Μου έκανε εντύπωση η πολύ διαφορετική χροιά στον ήχο που έχουν πετύχει στην Jaguar σε σχέση με αυτή που άκουγα στο Velar. Το στροφάρισμα είναι πιο στακάτο και πιο μπάσο συνάμα. Θα ορκιζόσουν ότι μπροστά από τον «καθρέφτη» δουλεύει ένας V6. Η απόκριση στο γκάζι είναι ανέλπιστα καλή και το τράβηγμα μεστό και ψυχωμένο μέχρι τις 5.500 rpm. Από εκεί και πάνω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πιέσεις. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο περνάει γρήγορα στην επόμενη σχέση, μάλιστα στη σπορ ρύθμιση με μια προσομοίωση «καρφωτής» αλλαγής αρκετά επιτυχημένη. Η R-Dynamic έχει και χωριστό μπουτόν για την ενεργοποίηση των κλαπέτων της εξάτμισης, η οποία επίσης σε βάζει σε ένα πιο πολεμικό κλίμα, αφού η βραχνάδα και τα σκασίματα στις «μισές» γκαζιές γίνονται μέρος του παιχνιδιού.
Οι μηχανικοί έκριναν σκόπιμο να αυξήσουν λίγο το βάρος του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης για να αντισταθμίσουν το λιγότερο βάρος του μπροστινού. Δεν πείστηκα από το αποτέλεσμα. Το τιμόνι όντως μεταδίδει με ακρίβεια το input του οδηγού, αλλά έχει μάλλον έντονη επαναφορά και δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να σε πληροφορήσει για τη θέση των τροχών. Από την άλλη, το πιο ελαφρύ εμπρός μέρος εμφανίζεται πολύ πρόθυμο στην πρώτη τιμονιά και η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις είναι ότι το αυτοκίνητο έχει τη διάθεση να ακολουθήσει τις εντολές σου. Αλλά εκεί που αρχίζεις να χτίζεις ρυθμό διαπιστώνεις ότι το πίσω μέρος είναι ξεκάθαρα πιο αποκομμένο από το σύνολο.
Στην διαδοχική μεταφορά βάρους το νιώθεις να αποσταθεροποιείται πάνω στα αμορτισέρ του, σαν να μην μπορεί να ελέγξει ακριβώς τις κινήσεις του αμαξώματος. Μόλις εμπεδώσεις την κατάσταση προσαρμόζεσαι και συνειδητοποιείς ότι μπορείς να κινηθείς γρήγορα, αλλά χωρίς να εκβιάζεις καταστάσεις. Η F-Type χρειάζεται πιο ρευστή οδήγηση για να εκμεταλλευτείς τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης που σου δίνουν τα φαρδιά ελαστικά και τα θηριώδη μετατρόχιά της. Όταν, δε, επιδιώξεις να σπάσεις την πρόσφυση των πίσω τροχών με το γκάζι πρέπει να δείξεις σύνεση στην άσκηση πίεσης του πεντάλ. Η έλλειψη μπλοκέ διαφορικού σημαίνει ότι το «χάζεμα» του πίσω εξωτερικού τροχού θα προκαλέσει πολύ καπνό και ελάχιστο έργο. Αλλά βεβαίως πόσοι θα είναι οι κανίβαλοι που θα επιχειρήσουν τέτοιου είδους οδήγηση; H F-Type προορίζεται για μακρινά ταξίδια, εκεί όπου έχει να επιδείξει υψηλή άνεση, εξαιρετική αεροδυναμική και πολύ καλή κύλιση, ή για πιο χαλαρές βόλτες σε ακριβά στέκια. Εκεί όπου θα στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω της, κάνοντας τα Audi TT, τις Porsche Cayman ακόμα και τις 911 αυτού του κόσμου να φαίνονται οπτικά τουλάχιστον ελλιποβαρή. Υπό αυτή την έννοια, η «μικρή» F-Type δεν έχει χάσει τίποτε από τη γοητεία της. Μόνο αρκετή από την τιμή της, η οποία όμως και πάλι στην Ελλάδα απευθύνεται σε πολύ λίγα βαλάντια. Θα την ήθελα πιο κοντά οδηγικά σε αυτό που υπόσχεται οπτικά; Πιθανόν. Αλλά δεν θα ήταν και ανασταλτικός παράγοντας, αν είχα φυσικά τα σχεδόν 100 χιλιάρικα για την απόκτησή της KEY TECH
Ingenious
Ο 4κύλινδρος αλουμινένιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης με κυβισμό 1.997 cc έχει υποτετράγωνη αρχιτεκτονική (83x92,4) προς όφελος της ροπής από χαμηλά, σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βυθίσματος των βαλβίδων και E-wastegate, καθώς και αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής.
ΝΑΙ
ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ
CAR
Ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το βλέπεις περισσότερο απ’ όσο να το οδηγείς στο όριο. Η δίλιτρη F-Type έχει τη δύναμη, είναι εξαιρετική στο ταξίδι και στην ποζεριά, αλλά της λείπει ο γνήσια σπορ χαρακτήρας. Αν και μάλλον ελάχιστους θα απασχολήσει κάτι τέτοιο
TECH
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.997 cc, ΑΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΜΠΟ
i4, 300 PS @ 5.500 rpm,
40,8 kgm @ 1.500-4.500 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: ΑΥΤΟΜΑΤΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (E) / ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (Π)
0-100 KM/H: 5,7”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 249 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ TEST: 12,4 lt/100 km
CO2: 163 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.482/1.923/1.311 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.622 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 310 lt
ΒΑΡΟΣ: 1.525 kg
ΤΙΜΗ:€98.700
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απάντηση Χρ. Βερναρδάκη στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ