2019-07-05 13:56:07
Φωτογραφία για Ηχορύπανση: «Κλέβει» 1.000.000 ώρες ζωής κάθε χρόνο
Πότε ο θόρυβος και οι πολύ δυνατοί ήχοι γίνονται επικίνδυνοι για την υγεία μας; Τι πρέπει

να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τις συνέπειες της ηχορύπανσης

Όταν ο θόρυβος είναι η δουλειά μας, είμαστε δηλαδή μηχανικοί, μουσικοί, ηχολήπτες, χειριστές μηχανημάτων που παράγουν έντονους ήχους, δουλεύουμε σε κέντρο διασκέδασης Όταν ο θόρυβος είναι πολύς για αρκετή ώρα, όπως όταν διασκεδάζουμε ή ακούμε κάτι στη διαπασών ή απλά δυνατά…

Όταν ο θόρυβος είναι πάνω από 60 decibel ή πάνω από 80 ή ακόμα χειρότερα, πάνω από 100 decibel, έστω και αν διαρκέσει λίγο…

Όταν ο θόρυβος αφορά παιδιά, που δεν αναγνωρίζουν και δεν περιγράφουν τα συμπτώματά τους όπως εμείς οι ενήλικες…

Όταν έχουμε ζαλάδες ή εμβοές (βουητά)…

Τότε, είναι ώρα να θορυβηθούμε!

Ο θόρυβος μπορεί να μας στοιχίσει την ακοή μας, μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, μπορεί, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες στους χώρους εργασίας και διασκέδασης, να προκαλέσει πρόβλημα υγείας, βλάβες στη μνήμη και στις εκπαιδευτικές επιδόσεις των παιδιών, επηρεάζοντας την κατανόηση του γραπτού λόγου, την απομνημόνευση και την προσήλωση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η ηχορύπανση είναι δεύτερη στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία, ενώ κάθε χρόνο, εξαιτίας κυρίως του κυκλοφοριακού θορύβου χάνονται 1.000.000 ώρες ζωής στη Δυτική Ευρώπη.

Και είναι τόσο απλό να τα προλάβουμε όλα αυτά… Πώς; Με τακτικές επισκέψεις στον Ωτορινολαρυγγολόγο ειδικά όταν εμείς ή τα παιδιά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάποιον ή κάποιους από τους παραπάνω παράγοντες. Πότε; Από τώρα…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW X7 pick-up
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW X7 pick-up
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ