2019-08-23 23:14:37
Φωτογραφία για Σε ποια περιοχή της Ελλάδας γίνονται οι περισσότεροι γάμοι;;; Σε ποια οι λιγότεροι και ποια περιοχή έχει MASTER στα διαζύγια;;;
Ας ξεκινήσουμε απ'τα ευχάριστα Ποιος δήμος φιλοξενεί τους περισσότερους γάμους στην Ελλάδα;..

Ιδού η Ρόδος! 

Και ακολουθούν ασθμαίνοντα τα μεγαθήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης για να λάμψει με μικρή διαφορά στην τέταρτη θέση η Σαντορίνη όπου καταφθάνουν μελλόνυμφοι από τα πέρατα της γης.

Στοιχεία όπως τα παραπάνω προκύπτουν από το "Εθνικό Ληξιαρχείο" του υπουργείου Εσωτερικών που έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει στοιχεία από τις 8 Μαΐου 2013 για όλους τους κατοίκους της χώρας. 

Το Ληξιαρχείο, ως κρατική λειτουργία, ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα με αφορμή την μικρή ξανθούλα των Ρομά και τα "παράθυρα" που υπάρχουν για να δηλώνει κάποιος παιδί ακόμη και αν δεν είναι δικό του. Καταγράφει τόπο γέννησης, θανάτου, γάμου και διαζυγίου ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο μέχρι τώρα έχουν επιλέξει μόλις 734 πολίτες (367 πράξεις) σε διάστημα 6 μηνών και δέκα ημερών.


Θα περίμενε κανείς οι καταγραφές αυτές των βασικών πράξεων να ακολουθούν την σειρά των δήμων ανάλογα με τον πληθυσμό δηλαδή Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά που απαρτίζουν την πρώτη δεκάδα.

Παρά ταύτα, πρώτος δήμος σε γεννήσεις είναι εκείνος του Αμαρουσίου καθώς εκεί βρίσκονται πολλές μαιευτικές κλινικές. Για τον ίδιο λόγο στην τρίτη θέση μετά την Αθήνα είναι το Π.Φάληρο, ενώ στην πέμπτη (μετά τη Θεσσαλονίκη) είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη! Επίσης, στην 11η θέση είναι ο δήμος Πολίχνης της περιοχής Θεσσαλονίκης με 927 γεννήσεις. 

Στην 9η θέση είναι η Λάρισα με 1799 αλλά εάν προστίθενταν οι 660 γεννήσεις στο διπλανό δήμο Κιλελέρ θα περνούσε πάνω απότην Πάτρα. 

Δεκάδες είναι οι δήμοι ανά την χώρα όπου καταγράφονται γεννήσεις μηδέν καθώς οι κάτοικοί τους μετακινούνται αλλού για το ευτυχές γεγονός.

Στο άλλο ευτυχές γεγονός, τον γάμο, είπαμε ήδη προλογικά τα παράξενα. Εάν προστεθούν, μάλιστα, οι γάμοι σε Ρόδο και Σαντορίνη είναι 1857, πολλοί περισσότεροι από εκείνους σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μαζί (1827). 

Δύο ακόμη νησιά μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα ενώ από πλευράς πληθυσμού είναι πολύ χαμηλότερα. 

Πολύ ψηλά σε σχέση με τον πληθυσμό της βρίσκεται και η Σκιάθος όπου στο μετρούμενο διάστημα των 190 ημερών έχουν γίνει 125 γάμοι.

Λόγοι υποδομών (νοσοκομεία, κοιμητήρια) επηρρεάζουν και τον τόπο όπου καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι. Προηγούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά στην τρίτη θέση είναι ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, στην 7η το Κερατσίνι και στις δύο τελευταίες της πρώτης δεκάδας οι δήμοι Βύρωνα και Ζωγράφου.

Στα διαζύγια, η κατάταξη ακολουθεί περίπου τον πληθυσμό δηλαδή η Αθήνα είναι στην πρώτη θέση με 802 ληξιαρχικές πράξεις. 

Η πρωτεύουσα είναι πρώτη και στην αναλογία γάμων-διαζυγίων (1:1,1) καθώς οι γάμοι είναι 881. Σημειώνεται ότι η αναλογία στο σύνολο της χώρας είναι 1 διαζύγιο ανά κάθε 3,4 γάμους και υπάρχουν δήμοι με μηδενικές πράξεις λύσης γάμων. Τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν ελάχιστα απασχολήσει τα δημοτικά ληξιαρχεία καθώς έχουν καταγραφεί 55 στην Αθήνα, από 10 σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, 9 στην Κόρινθο, 8 στη Ν.Ιωνία, από 7 σε Ηλιούπολη, Αλιμο, Μπραχάμι και Χανιά, 6 στο Χαλάνδρι και ακόμη λιγότερα σε άλλους δήμους.
Kamikaze.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ