2012-06-16 10:09:55
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ Κόκκινες γραμμές για την Τουρκία
Λιάνα Μυστακίδου

Η υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κλίντον  σε ομιλία της στο Brooking Institute, ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας φτιάχνουν οχυρά κοντά στο Χαλέπι. Το γεγονός αυτό, τόνισε, παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας! Η Άγκυρα δεν προέβη μέχρι στιγμής σε καμία δήλωση για το θέμα αυτό που αποτελεί σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας. Το ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στον εμφύλιο της Συρίας περιγράφει εύστοχα ο Independent που γράφει: Τα όπλα που στέλνουν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στους αντικαθεστωτικούς φτάνουν στη Συρία μέσω Τουρκίας με την υποστήριξη της ΜΙΤ. Όπως μετέδωσαν δυο Πρακτορεία Ειδήσεων το FARS του Ιράν και το RIA της Ρωσίας όλα τα χημικά όπλα της Λιβύης μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και σύντομα θα χρησιμοποιηθούν από τους αντικαθεστωτικούς… Η Δύση φαίνεται αποφασισμένη να επέμβει στη Συρία. Για αυτό η κ. Κλίντον πιέζει με κάθε τρόπο την Άγκυρα να αναλάβει τα καθήκοντα που της ανέθεσαν
. Ο κ. Ερντογάν θα καταφέρει να μείνει έξω από το χορό ή θα  δεχθεί το ρόλο του  «ηγέτη της Μέσης Ανατολής»  που του ανέθεσαν και θα πέσει στη φωτιά; Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Συρία τα ζήσαμε πριν 13 χρόνια στη Γιουγκοσλαβία. Ο αυτοαποκαλούμενος Ανεξάρτητος Στρατός της Συρίας συνδέεται άμεσα με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσόβου. Αυτό αποκάλυψε  ο Rick Rozoff στη Φωνή της Ρωσίας την 1η Ιουνίου  και πρόσθεσε: «Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών της Συρίας Ammar Abdulhamit πήγε στην Αμερική, όπου είχε πολιτικές επαφές με αξιωματούχους. Μετά πέταξε και πήγε στο Κόσσοβο. Εκεί συναντήθηκε με τον ηγέτη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου Χασέμ Θάτσι.

Ο Ammar αφού εκπαιδεύτηκε σε διάφορα κέντρα των ΗΠΑ που συνδέονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως το Brooking Institute πήγε στο Κόσσοβο για να εξετάσει επί τόπου την κατάσταση. Μετά τη συνάντηση του με τον Θάτσι δήλωσε στον ανταποκριτή του Associated Press: «Εξετάζω το μοντέλο του Κοσσόβου και νομίζω ότι ταιριάζει στη Συρία… Τον  Ανεξάρτητο Στρατό της Συρίας, διοικεί ο Λίβυος  Abdulhakim Belhak, τον οποίο είχε κατηγορήσει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Αθνάρ ως υπεύθυνο για την βομβιστική επίθεση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μαδρίτης. Φαίνεται ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που τροφοδοτούνται από διάφορες υπηρεσίες , τελικά συνδέονται μεταξύ τους με υπόγειες διαδρομές! Όταν αποκαλύφθηκε  σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής από τον Τύπο, άλλαξε ονομασία και έγινε «Αραβική Άνοιξη» Μια άνοιξη, όμως, που δεν θα έρθει ποτέ!
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-επιλογές (15-6-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-επιλογές (15-6-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ