2019-09-14 20:05:05
Φωτογραφία για Ηλεκτρονικό γάντι προσφέρει φυσική αίσθηση σε πρόσθετο χέρι
Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό του χεριού τους αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες και προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή, καταλήγοντας συχνά σε χρήση πρόσθετου μέλους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό γάντι (e-glove) που μπορεί να φοριέται πάνω από το πρόσθετο μέλος παρέχοντας απαλότητα, ζεστασιά και αισθητική ικανότητα (αίσθηση πίεσης, θερμοκρασίας και ενυδάτωσης) που προσομοιάζει σε αυτή του ανθρώπινου δέρματος. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η σχετική δημοσίευση για τη νέα τεχνολογία στο NPG Asia Materials.

Παρόλο που ένα συμβατικό πρόσθετο χέρι βοηθά στην αποκατάσταση της κίνησης, το νέο ηλεκτρονικό γάντι εξελίσσει την τεχνολογία προσφέροντας ρεαλιστικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου χεριού στις καθημερινές δραστηριότητες και τους ρόλους που καλείται να πάρει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η προοπτική που ανοίγεται μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας των ατόμων, καθώς θα τους βοηθά να ενσωματωθούν πιο εύκολα στις εκάστοτε κοινωνικές περιστάσεις.


Το ηλεκτρονικό γάντι χρησιμοποιεί λεπτούς, ευέλικτους ηλεκτρονικούς αισθητήρες και μικροτσίπ με βάση τη σιλικόνη και συνδέεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι χειρός, επιτρέποντας την απεικόνιση αισθητικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και την απομακρυσμένη εκπομπή τους στον χρήστη για εκ των υστέρων επεξεργασία.

«Αναπτύξαμε μια καινοτόμο εκδοχή ηλεκτρονικού γαντιού, που βασίζεται στο εμπορικά διαθέσιμο γάντι νιτριλίου και επιτρέπει την εφαρμογή του σε οποιοδήποτε σχήμα χεριού», σημειώνει ο Δρ. Chi Hwan Lee, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue και ένας εκ των εμπνευστών και κατασκευαστών του γαντιού.

Ο ίδιος και η ο ομάδα του ελπίζουν ότι η εμφάνιση και οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πρόσθετο μέλος, επιτρέποντάς τους να νιώθουν πιο άνετα σε οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση.

Η διαδικασία κατασκευής του ηλεκτρονικού γαντιού δεν έχει μεγάλο κόστος και μπορεί να γίνει σε μαζική παραγωγή, καθιστώντας την τεχνολογία αυτή μια οικονομικά προσιτή επιλογή, σε αντίθεση με τις άλλες πρωτοεμφανιζόμενες τεχνολογίες που έχουν ενσωματωμένες περισσότερες δυνατότητες ελέγχου αλλά και μεγαλύτερο κόστος. Επιπλέον, καμία από αυτές δεν προσφέρει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που διαθέτει αυτό το ηλεκτρονικό γάντι.

Σκοπός των ερευνητών είναι να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές για να πιστοποιήσουν τη χρήση του ηλεκτρονικού γαντιού και στη συνέχεια να βελτιστοποιήσουν τον σχεδιασμό του για να καταφέρουν να το προσφέρουν στη διάθεση των πολιτών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ