2012-06-16 22:10:05
Φωτογραφία για Μετά τις εκλογές , τι;
του Γιώργου Γεωργιάδη

Αν και λίγο αργά , αρχίσαμε πάντως να αναρωτιόμαστε ‘’ μετά τις εκλογές , τι; ‘’ , βέβαια τα περί ‘’ διακυβεύματος ‘’ των εκλογών ακούγονται από καιρόν εις καιρόν και... μάλιστα όλο και πιο τακτικά καθώς πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημέρα της αναμέτρησης , αλλά νομίζω ότι το διακύβευμα κάθε εκλογικής διαδικασίας , ήταν , είναι και θα παραμείνει ένα : τι θα γίνει την επομένη των εκλογών .

Εν τούτοις δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ορισμένες δηλώσεις από γνωστά χείλη διότι θα ήταν λάθος να αγνοήσουμε την έννοια αλλά και την πιθανή δυναμική τους . Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Α. Ανδριανόπουλου , ο οποίος απεφάνθη και μας συμβουλεύει ότι πρέπει να δώσουμε ψήφο στην ΔΗΜ.ΑΡ. ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση ‘’ με ή υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ‘’ όπως γράφει στο άρθρο του που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 14 Ιουνίου .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο αυτό έλαβε μια απάντηση από τον Στέλιο Κούλογλου σήμερα , με τον οποίο θα συμφωνήσω ότι πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ένας δηλωμένος Νεοφιλελεύθερος ζητά κυβέρνηση αριστεράς , εμένα όμως με προβληματίζει δεν κρύβω και κάτι ακόμα
. Σε ποιους απευθύνεται ο κος Ανδριανόπουλος , από ποιους ζητά δηλαδή να ψηφίσουν ΔΗΜ.ΑΡ. ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση αριστεράς και να μην υπάρχουν ‘’ εκρηκτικές αντιδράσεις ’’ μετά από μια πιθανή εκλογή Σαμαρά ; σε ποια μερίδα του εκλογικού σώματος στοχεύει η παρότρυνσή του ; μήπως σε αυτούς που φοβούνται τις διαδηλώσεις ; δηλαδή τους επιχειρηματίες των κέντρων των μεγαλύτερων πόλεων .

Αν ισχύει αυτό , τότε μάλλον ισχύει και η αιτίαση του κου Κούλογλου ότι ο διορατικός αναλυτής επιδιώκει να ‘’ ξεμπερδεύει ‘’ με την αριστερά ώστε να κυβερνήσει αμέριμνη και αναπόσπαστη η δεξιά και να μας οδηγήσει στον ποθούμενο στόχο των στελεχών της , καθώς και των στελεχών των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων αλλά και των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν χάνουν την ευκαιρία με τις δηλώσεις τους να σπέρνουν τον τρόμο στους Έλληνες ψηφοφόρους και βέβαια να παρεμβαίνουν ευθέως στα πολιτικά πράγματα της χώρας .

Η άποψη αυτή νομίζω ενισχύεται από τις δηλώσεις του κου Καρατζαφέρη ο οποίος σε συνέντευξή του σήμερα σε δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα της Αθήνας επιζητά το ‘’ ξεφούσκωμα ‘’ του ΣΥΡΙΖΑ με το ‘’ μετέωρο πρόγραμμα ‘’ όπως αναφέρει . Άρα την ίδια προσμονή διακρίνουμε και από τον κο Καρατζαφέρη , προεξοφλούν λοιπόν και οι δυο , την αποτυχία της διακυβέρνησης της χώρας από την αριστερά σε περίπτωση που εκλεγεί .

Συνεπώς το διακύβευμα των εκλογών είναι πράγματι τι θα συμβεί την επόμενη μέρα και ο καθένας το εισπράττει με βάση το δικό του συμφέρον . Γι ‘ αυτό η αριστερά , αν σχηματίσει κυβέρνηση , οφείλει να είναι πολύ μα πολύ προσεχτική , διότι θα κριθεί αυστηρά και δεν θα τις συγχωρηθεί κανένα σφάλμα .
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ