2019-10-08 23:16:23
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφάνισε σήμερα τον Ιωάννη Αγγελή ως σκευωρό! Να αποδομήσει τις καταγγελίες του
αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή επιχείρησε για ακόμη μια φορά σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμφισβήτησε την αξιοπιστία των καταγγελιών του Ιωάννη Αγγελή όπως έκανε και για τις καταγγελίες της κας Ράικου.
Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι μόλις πριν από τρία χρόνια, στη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη (29/03/2016) χαρακτήριζε τον Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή ικανό, έντιμο και αδάμαστο δικαστή! Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Ωστόσο σήμερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε τα ακριβώς αντίθετα για τον Ιωάννη Αγγελή τον οποίο χαρακτήρισε ευθέως ως σκευωρό, φαντασιόπληκτο και κορόιδο!
Συγκεκριμένα είπε:
«Ας δούμε ποιος είναι ο κ. Αγγελης. Όλος ο Άρειος Πάγος, δικηγόροι, εισαγγελείς και πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις του, το χαρακτήρα του και κυρίως τη συμπεριφορά του. Οι συνειρμοί και η φαντασία Αγγελή τον οδηγούν στο Ρασπούτιν χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Τι είχε γίνει στη Βιέννη και φοβόταν ο κ. Αγγελής και προσπαθούσε να εξασφαλίσει προστασία από τον κ. Καλογήρου αυτός ο αδέκαστος εισαγγελέας που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και παρέμβαση από υπουργό. Όλα αυτά που λέει ο κ. Αγγελής για απομάκρυνση δική μου και της κ. Τουλουπάκη αν ισχύουν που εγώ δεν τα πιστεύω τότε η κ. Παπασπύρου και η κ. Δημητρίου τον έπιασαν κορόιδο γιατί και η κ. Τουλουπάκη έμεινε και εγώ υπουργός έμεινα. Αν ισχύουν όλα αυτά σκευωρός είναι ο κ. Αγγελής που συμμετέχει σε τέτοιες μαζώξεις».
Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του πρώην υπουργού όπως αναρτήθηκε στις 29-3-2016 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου το 2016 στη Βουλή:
Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, αλλά προκαταβολικά το λέω επειδή ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος, για όσα έχω να πω, μια μικρή ανοχή και από εσάς και από το σώμα, γιατί με αφορά και προσωπικά το θέμα.
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές
Αν ζητούσα βοήθεια και συμβουλές για τη διαδικασία της σημερινής συζήτησης και στη συνέχεια κατηγορούσα αυτόν που με βοήθησε και με συμβούλευσε ότι παρενέβη στην κρίση μου και στα καθήκοντά μου πώς θα με κρίνατε και πώς θα με χαρακτηρίζατε;
Όπως είπα και πριν ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος για όσα έχω να πω. Όμως περιμένω την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπου εκεί θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο να πω πολύ περισσότερα.
Θα χαρίσω ένα δύο λεπτά για να κάνω μερικές επισημάνσεις γι αυτά που άκουσα σήμερα στη Βουλή.
Και ξεκινάω από τον κύριο Βενιζέλο. Ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και μίλησε για την κα. Τσατάνη. Τι να εικάσω; Ότι είναι προσωπικό του θέμα η κα Τσατάνη.
Ο κος Μητσοτάκης είπε πολύ ορθά, και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, ότι ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πατέρα; της έννοιας της διαπλοκής, και ότι τελικά αυτή τον έριξε. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δε μας είπε με ποιον τρόπο τον έριξε η διαπλοκή..
Και κάτι για τον κο. Θεοδωράκη, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσω γιατί ανέφερε κάποιες υποθέσεις που δήθεν έβαλα εγώ στο αρχείο. Ο κύριος Θεοδωράκης δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος δεν έχω το βήμα να πω δυο πράγματα για αυτές τις υποθέσεις. Γιατί το συζητούσα με τους δικαστικούς συντάκτες, το ήξεραν αλλά τα μέσα της διαπλοκής που από τότε με πολεμούσαν δεν το έπαιζαν.
Ας δούμε λοιπόν τις υποθέσεις που έβαλα στο αρχείο χωρίς να υπενθυμίσω αυτές που έκανα σαν εισαγγελέας ή που παρήγγειλα σαν προϊστάμενος.
Και η Siemens και τα εξοπλιστικά δικές μου παραγγελίες είναι κύριοι. Και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι άλλο. Είπε ο κος Θεοδωράκης λοιπόν ότι έβαλα στο αρχείο μια υπόθεση με δασάρχες. Τον έχουν πληροφορήσει λάθος. Αυτή την υπόθεση την είχε κάνει άλλος εισαγγελέας και δεν μπήκε αρχείο. Και αυτός ο εισαγγελέας που δε θέλω να αναφέρω το όνομά του δεν ήταν φίλος μου. Ήταν φίλος του κου. Μαρκή, τον οποίο επικαλέστηκε ο κος Θεοδωράκης και από ότι ξέρω τον συμβουλεύει.
Επίσης αναφέρθηκε στις υποκλοπές και στο θάνατο Τσαλικίδη. Αρκεί μια τεράστια προσπάθεια παραπληροφόρησης καιρός λοιπόν να τα ακούσετε σήμερα κύριοι βουλευτές αλλά να τα ακούσει και ο ελληνικός λαός. Ποιες υποκλοπές έβαλα αρχείο? Εγώ έκανα την προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη κόντρα σε οτιδήποτε μπορούσε να σημαίνει αυτό το πράγμα. Και η δικογραφία πήγε στην ανάκριση. Και η ανάκριση συνεχιζόταν μέχρι προχθές και τώρα εκκρεμεί η απόφαση δικαστικού συμβουλίου. Τι ψέμα και τι σκευωρία είναι αυτή, και στο κάτω κάτω τι είχα να κρύψω εγώ για τις υποκλοπές. Ποιος ήταν θύμα των υποκλοπών τότε? Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με εμφανίζουν σαν εκλεκτό του. Άρα είχα κάποιο λόγο εγώ να καλύψω τις υποκλοπές. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν καλύφθηκαν οι υποκλοπές κύριοι. Ασκήθηκε δίωξη, και διενεργείται ανάκριση μέχρι πρότινος και τώρα εκκρεμεί έκδοση βουλεύματος.
Για το θάνατο Τσαλικίδη. Άλλο ένα τεράστιο ψέμα, και απορώ με το θράσος μερικών. Την έρευνα αυτή δεν την έκανα εγώ. Την έκανε άλλος εισαγγελέας, και δεν αναφέρω και αυτού το όνομα, αλλά και αυτός φίλος του κυρίου Μαρκή είναι. Και δεν το αναφέρω το όνομά του γι αυτό, μολονότι θα έπρεπε να έχει την ευθιξία και να έχει βγει και να έχει πει ότι αυτός έκανε την έρευνα, και να μην αφήνει 6 χρόνια να πετιέται λάσπη εναντίον μου.
ένα από τα θέματα της δικαιοσύνης που το αναγάγουν σε μείζον ζήτημα είναι οι βουτιές που δήθεν έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να μιλήσουμε για βουτιές στην επετηρίδα. Μόνο που οι βουτιές εκείνων είναι μακροβούτια. Και με στοιχεία, γιατί την ξέρω τη Δικαιοσύνη, την ξέρω 30 χρόνια. Αν οι δικές μας ήταν βουτιές, εκείνων ήταν μακροβούτια. Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα για το οποίο με καταγγέλλει η κα Τσατάνη.
Το τελευταίο διάστημα μια λυσσαλέα επίθεση έχει εξαπολυθεί εναντίον μου. Μια επίθεση, που δεν έχει στόχο να πλήξει εμένα και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως, όπως το λέω, να συγκαλύψει τεράστιες ευθύνες άλλων που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο. Μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας αλλά δυστυχώς για τους εκτελεστές και τους υποκινητές της είναι εντελώς ερασιτεχνική πρόχειρη και βλακώδης. Η ανικανότητα της Διαπλοκής να στήσει μια αξιοπρεπή σκευωρία με κάνει να αναρωτιέμαι πως κατάφερε να εδραιωθεί στη χώρα μας τόσα χρόνια. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν μειωθεί τα αντανακλαστικά της και οι ικανότητες της, γιατί βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος της. Στο παρελθόν έστηνε σκευωρίες ανήθικες μεν, αλλά με αυτές επετύγχανε το σκοπό της. Στη δευτερολογία μου άμα προλάβω, θα σας αναφέρω δύο τρεις ανήθικες αλλά αποτελεσματικές σκευωρίες. Αν δεν προλάβω θα τις πω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Κυρίες και κύριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι και όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή τα τελευταία χρόνια με την Ελληνική Δικαιοσύνη γελάνε με τον ισχυρισμό ότι επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Γελάνε όλοι γιατί ξέρουν τι συνέβαινε στο παρελθόν και τι συμβαίνει τώρα. Μάλιστα στην τριετία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έχει δοθεί και όνομα.
Οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας. Συνεχίστηκαν δε αυτά και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μην ξεχνάμε τις μεταβάσεις Εισαγγελέων στο εξωτερικό. Τα πολύτιμα στοιχεία που συνέλλεξαν για έρευνες που η προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήθελε, αλλά παρεμπόδιζε.
Η τοποθέτησή μου ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου (- Αθανασίου: Πως το παρεμπόδιζε?
- Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου δεν γίνεται έτσι. Δεν εκφραζόμαστε έτσι κύριε Υπουργέ)
Είναι η τελευταία φορά που θα σας απαντήσω. Να μάθετε να με ακούτε. Δε θα μου υποδείξετε τι θα πω. Ο αυταρχισμός είναι σε όλο του το μεγαλείο κύριε Αθανασίου. Θέλετε να μας υποδεικνύετε τι θα πούμε? Κύριε Αθανασίου σας παρακαλώ πολύ.
(Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου κι εγώ σας παρακαλώ)
Η τοποθέτησή μου λοιπόν ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου στον τομέα της Δικαιοσύνης, ώστε οι λειτουργοί της να νοιώσουν αξιοπρεπείς και να λειτουργήσουν χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις. Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα έχω περισσότερο χρόνο πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και τις απειλές που δέχθηκαν οι Εισαγγελείς. Να μιλήσουμε για πειθαρχικά που δήθεν έγιναν κατά λάθος για να καμφθεί το φρόνημά των εισαγγελέων, των ανυπότακτων στην προηγούμενη κυβέρνηση , και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.
Θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης όχι μόνο για την ανυπόστατη νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη καταγγελία της κυρίας Τσατάνη, όπως θα αποδείξω μετά από λίγο, αλλά και για τις καταγγελίες άλλων Εισαγγελέων και ειδικά του ικανού, έντιμου και αδάμαστου Εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και για τον τρόπο που αυτός παρεμποδίσθηκε στο έργο του και εξουδετερώθηκε.
Αναρωτιέμαι γιατί οι καταγγελίες της κας Τσατάνη είναι πιο σοβαρές και αξιόπιστες από τις καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή, Εισαγγελέα Εφετών επίσης, και για τις οποίες δεν γίνεται καν λόγος μολονότι σε αυτές καταγγέλλονται τέρατα και σημεία, και όχι πταίσματα σαν το δικό μου, αν είναι κι αυτό πταίσμα.
Θα πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και απειλές κατά των επίσης έντιμων, ικανών και θαρραλέων Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Θα πρέπει να μιλήσουμε και για παραιτήσεις και άλλων Εισαγγελέων, που τις έχουμε ξεχάσει. Θα τις υπενθυμίσω εγώ, όταν έχουμε περισσότερο χρόνο. καθώς και για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών λίγες μέρες μετά την εκλογή του.
Να μιλήσουμε επίσης, όχι μόνο για τη συνάντησή μου με την κυρία Τσατάνη και για άλλες συναντήσεις, που μου ζητήθηκαν και που έγιναν και άλλες που εγώ αρνήθηκα να πραγματοποιηθούν. Να συζητήσουμε για το τι συζητήθηκε στις συναντήσεις αυτές, και αν αυτά που μου ζήτησαν αποτελούσαν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία αυτών που κόπτονται δήθεν σήμερα για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Να μιλήσουμε για την επιστολή του πρώην Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κου Τσιρώνη στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να διαβάσω αλλά βλέπω ο χρόνος με πιέζει. Αλλά θα τη διαβάσουμε εκεί αυτήν την επιστολή και θα την αναλύσουμε εκεί. Κι εκεί περιμένω εγώ, γιατί κάποιοι διατείνονται ότι με περιμένουν την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να με στριμώξουν. Είμαι αρκετά εύσωμος ώστε να μπορώ να στριμωχτώ, από οποιονδήποτε, ας είναι και πιο εύσωμος εκείνος.
Θέλω να προλάβω τώρα.
Τέλος να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και η κα Τσατάνη, όπως κάποιοι θέλουν, και η κα Κουτζαμάνη, και ο κος Βγενόπουλος. Αλλά να κληθούν και όλοι οι προαναφερόμενοι εισαγγελείς, και όσοι ζήτησαν να με συναντήσουν, και άλλοι εισαγγελείς που είδαν την αδικία σε βάρος μου, και σπεύδουν μόνοι τους και ανοίγουν τα στόματά τους τώρα, και τότε θα ακουστεί, θα το δούμε αυτό Στις επόμενες μέρες. Να έρθει και ο κος, Σηφουνάκης, να έρθει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κος Παντελής, να μας εξηγήσει μερικά σκοτεινά σημεία. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα, να γίνουν και κατά αντιπαράσταση εξετάσεις.
Στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας που θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αναδειχθούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος πολλών και θα φωτιστούν όλες οι πτυχές, όχι μόνο αυτής της υπόθεσης,αλλά και άλλων υποθέσεων που έχουν γίνει παρεμβάσεις.
Εγώ κύριοι και κυρίες δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει όμως το ίδιο για όλους και κυρίως για τους υποκινητές και εκτελεστές της σε βάρος μου σκευωρίας.
Σήμερα η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και οι λειτουργοί της νιώθουν ασφαλείς και απελευθερωμένοι. Σε ελάχιστους όμως δεν αρέσει αυτό. Έχουν μάθει αλλιώς. Γι’ αυτό ονειρεύονται παρενθέσεις. Παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, παρένθεση δική μου στο Υπουργείο. Αυτό διακινούν σε κάποιους γα να τους κρατήσουν ακόμα με κλειστά τα στόματα. Με το ίδιο όνειρο όμως της παρένθεσης ζουν και άλλοι. Οι μεγαλόσχημοι εκπρόσωποι της Διαφθοράς και στης Διαπλοκής. Όμως, οι παρενθέσεις δυστυχώς για αυτούς αργούν να κλείσουν, και το όνειρό τους αποδεικνύεται απατηλό και όνειρο θερινής νύκτας.
Στην απελπισία τους λοιπόν αποφάσισαν να μου επιτεθούν. Άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία σε βάρος μου και επειδή δεν βρήκαν τίποτα κατέφυγαν στο στήσιμο μιας σκευωρίας, επικοινωνιακής αλλά άτεχνης, πρόχειρης και ανεπαρκούς και εντέλει βλακώδους. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα μέσα ενημέρωσης που με στοχοποίησαν, εκτός και εάν προκληθώ στη συνέχεια. Ας απολογηθούν εκείνα όμως στην κοινή γνώμη, γιατί στην περίπτωσή μου θυσίασαν την ανεξαρτησία που τους παρέχει το Σύνταγμα και η δημοκρατία μας στο βωμό προσωπικών και διαπλεκομένων οικονομικών συμφερόντων.
Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τον κ. Βγενόπουλο όπως δεν ασχολήθηκα και στο παρελθόν μαζί του γιατί δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξή του ζήτησε να με συναντήσει, αλλά εγώ αρνήθηκα. Το ερωτήματα είναι με ποιους Εισαγγελείς και πόσες φορές συναντήθηκε, και τέλος γιατί ασχολείται αυτός μαζί μου.
Στην επιστολή μου προς τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που προφανώς έχετε διαβάσει, αναφέρομαι διεξοδικά σε ότι ακριβώς συνέβη με την κυρία Τσατάνη. Έχει ενδιαφέρον να την διαβάσω και σήμερα, αλλά είπαμε ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω μόνο ορισμένα σημεία της. Προηγουμένως όμως ας πούμε ποια είναι η κα Τσατάνη.
Είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η εισαγγελέας, αυτό θέλω να το προσέξετε, που στην ανάκριση για την υπόθεση Βατοπεδίου, δε δήλωσε όχι μόνο αποχή, γιατί ο σύζυγός της και η κόρη της ήταν στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί επιπλέον, ο σύζυγός της είχε προσωπικές διαφορές με το Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος τον είχε αποπέμψει από το ΝΑΤ. Και η Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του Γεωργίου Βουλγαράκη ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή. Άλλωστε στις εκλογές του 2009 αν θυμάμαι καλά, ο σύζυγος της κας Τσατάνη δεν ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Άλλος ένας λόγος να μην είναι αμερόληπτη, όπως δεν ήταν επίσης αμερόληπτη και για τον κο Αγγελή, όπως θα εκθέσω παρακάτω.
Ας γυρίσουμε όμως τώρα στις καταγγελίες της κας. Τσατάνη. Εδώ εξαιτίας μιας ερώτησης του κου Μητσοτάκη, αναγκάζομαι να αλλάξω λίγο τη δομή της ομιλίας μου, και να μην ξεκινήσω απ΄ αρχή όπως ξεκίνησε, αλλά να πάω στο ερώτημα που μου έθεσε, γιατί δοκίμασα να μπω στο δωμάτιο και να παρευρεθώ στη συνάντηση που είχαν Έλληνες και Κύπριοι Εισαγγελείς.
Τελευταία, εντελώς συμπτωματικά η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη έφερε στη δημοσιότητα ένα επεισόδιο που δήθεν έλαβε χώρα μεταξύ εμού και της κας Τσατάνη. Κατά την εφημερίδα, την 20-7-2015 η κα Τσατάνη μου απαγόρευσε να παραστώ σε συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών και στην κυριολεξία με πέταξε έξω. Αυτή είναι η χαλκευμένη αλήθεια του κ Ψυχάρη και ενδεχομένως και της κας Τσατάνη. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε πράγματι συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών . Η κα Τσατάνη απαγόρευσε για πρώτη φορά στην ιστορία παρεμφερών συναντήσεων την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου μεταξύ των οποίων και μίας Εισαγγελέως, και όχι τη δική μου. Ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος απουσίαζε εκείνη την ημέρα από το Υπουργείο, ήθελε όμως να ενημερωθεί για τα θέματα που θα συζητούντο στη συνάντηση αυτή και αφορούσαν διακρατικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου μου ζήτησε τη συνδρομή για την αντιμετώπιση της εμπλοκής που προκάλεσε η άρνηση της κας Τσατάνη να συμμετάσχουν στη διμερή συνάντηση και εκπρόσωποι του Υπουργείου. Πράγματι πήγα στην αίθουσα που ήταν συγκεντρωμένοι Έλληνες και Κύπριοι και όρθιος, χωρίς να καθίσω από την πόρτα σχεδόν, πολύ ευγενικά ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει. Ήμουν τόσο ευγενής και καλοπροαίρετος που η κα Τσατάνη δεν μπόρεσε να διανοηθεί ότι ήμουν Υπουργός και με θεώρησε προφανώς απλό υπάλληλο που εργάζομαι ως γραμματέας στο Υπουργείο και γι’ αυτό με αποκάλεσε κ Γραμματέα. Αυτό το παραδέχτηκε και η εφημερίδα δηλαδή “ του είπα κ. Γραμματέα περάστε έξω.”, μόνο που δε μου είπε έτσι. Μολονότι δε, δεν μπόρεσε να επικαλεσθεί κάποια διάταξη νόμου, προσέξτε, που να μην επιτρέπει την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προκείμενη συνάντηση, για να λήξει το θέμα και να μην συνεχισθούν οι προστριβές και μάλιστα ενώπιον των φιλοξενούμενων Κυπρίων παρακάλεσα το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού να μην επιμένει και να αποχωρήσουν. Θέμα δικής μου συμμετοχής στη συνάντηση δεν υπήρξε. Επαναλαμβάνω .όμως ότι εδώ δυστυχώς για τους σκευωρούς υπάρχουν μάρτυρες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, εισαγγελείς Έλληνες, Κύπριοι και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου. Αναρωτιέμαι όμως γιατί η κα Τσατάνη λίγο αργότερα να ζητήσει να με συναντήσει και να μου ζητήσει βοήθεια και συμβουλές αν είχε συμβεί το επεισόδιο με τον τρόπο που περιγράφει το ΒΗΜΑ του κ Ψυχάρη. Εννοώ πως ήρθε μετά από δύο μήνες και ότι εγώ την πίεσα. Όμως το επεισόδιο αυτό δημιουργεί μερικά εύλογα ερωτήματα και θα πρέπει να απαντηθούν.
Α) γιατί η κ Τσατάνη δεν ήθελε παρόντες τους εκπροσώπους του Υπουργείου στη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων για την υπόθεση Βγενόπουλου;
Β) τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του Ανδρέα Βγενόπουλου;
Γ) τηρήθηκε η συμφωνία αυτή, κυρίως από την κ. Τσατάνη;
Δ) υπήρξαν πρακτικά για τη συνάντηση αυτή, και αν όχι γιατί;
Ε) μήπως η κα Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες και αποδεικτικά για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων, και αν ναι γιατί;
ΣΤ) Γιατί συμμετείχε στη συνάντηση αυτή η κα Τσατάνη και όχι ο αρμόδιος εισαγγελέας δικαστικών συνδρομών, ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής;
Για τα ερωτήματα αυτά πρέπει να υπάρξει απάντηση. Άλλωστε για το θέμα αυτό διενεργείται πειθαρχική έρευνα .
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσω ότι αφορμή της πειθαρχικής έρευνας αποτέλεσε η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο του Α.Π, και κάποιες περίεργες συμπτώσεις, που θα πρέπει και αυτές να διερευνηθούν, που αναγράφονται στην επιστολή αυτή. Η υπόμνηση αυτή γίνεται για να προφυλάξω τους σκευωρούς και από άλλα λάθη στην προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν άλλη μία φορά την πραγματικότητα και να μιλήσουν για διώξεις δήθεν.
Καλό θα είναι λοιπόν να περιμένουμε την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας και όσα άλλα αποκαλυφθούν στη συνέχεια.
Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω στο επόμενο για να πω τι ακριβώς συνέβη με την κα Τσατάνη, για να μην υπερβώ το εικοσάλεπτο.
Πρόεδρος: κε Υπουργέ παρακαλώ να συντομεύσετε μες στο χρόνο.
Τελείωσα. Τα καλά τα αφήνω για τη δευτερολογία μου.
anatakti
αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή επιχείρησε για ακόμη μια φορά σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμφισβήτησε την αξιοπιστία των καταγγελιών του Ιωάννη Αγγελή όπως έκανε και για τις καταγγελίες της κας Ράικου.
Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι μόλις πριν από τρία χρόνια, στη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη (29/03/2016) χαρακτήριζε τον Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή ικανό, έντιμο και αδάμαστο δικαστή! Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Ωστόσο σήμερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε τα ακριβώς αντίθετα για τον Ιωάννη Αγγελή τον οποίο χαρακτήρισε ευθέως ως σκευωρό, φαντασιόπληκτο και κορόιδο!
Συγκεκριμένα είπε:
«Ας δούμε ποιος είναι ο κ. Αγγελης. Όλος ο Άρειος Πάγος, δικηγόροι, εισαγγελείς και πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις του, το χαρακτήρα του και κυρίως τη συμπεριφορά του. Οι συνειρμοί και η φαντασία Αγγελή τον οδηγούν στο Ρασπούτιν χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Τι είχε γίνει στη Βιέννη και φοβόταν ο κ. Αγγελής και προσπαθούσε να εξασφαλίσει προστασία από τον κ. Καλογήρου αυτός ο αδέκαστος εισαγγελέας που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και παρέμβαση από υπουργό. Όλα αυτά που λέει ο κ. Αγγελής για απομάκρυνση δική μου και της κ. Τουλουπάκη αν ισχύουν που εγώ δεν τα πιστεύω τότε η κ. Παπασπύρου και η κ. Δημητρίου τον έπιασαν κορόιδο γιατί και η κ. Τουλουπάκη έμεινε και εγώ υπουργός έμεινα. Αν ισχύουν όλα αυτά σκευωρός είναι ο κ. Αγγελής που συμμετέχει σε τέτοιες μαζώξεις».
Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του πρώην υπουργού όπως αναρτήθηκε στις 29-3-2016 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου το 2016 στη Βουλή:
Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, αλλά προκαταβολικά το λέω επειδή ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος, για όσα έχω να πω, μια μικρή ανοχή και από εσάς και από το σώμα, γιατί με αφορά και προσωπικά το θέμα.
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές
Αν ζητούσα βοήθεια και συμβουλές για τη διαδικασία της σημερινής συζήτησης και στη συνέχεια κατηγορούσα αυτόν που με βοήθησε και με συμβούλευσε ότι παρενέβη στην κρίση μου και στα καθήκοντά μου πώς θα με κρίνατε και πώς θα με χαρακτηρίζατε;
Όπως είπα και πριν ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος για όσα έχω να πω. Όμως περιμένω την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπου εκεί θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο να πω πολύ περισσότερα.
Θα χαρίσω ένα δύο λεπτά για να κάνω μερικές επισημάνσεις γι αυτά που άκουσα σήμερα στη Βουλή.
Και ξεκινάω από τον κύριο Βενιζέλο. Ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και μίλησε για την κα. Τσατάνη. Τι να εικάσω; Ότι είναι προσωπικό του θέμα η κα Τσατάνη.
Ο κος Μητσοτάκης είπε πολύ ορθά, και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, ότι ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πατέρα; της έννοιας της διαπλοκής, και ότι τελικά αυτή τον έριξε. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δε μας είπε με ποιον τρόπο τον έριξε η διαπλοκή..
Και κάτι για τον κο. Θεοδωράκη, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσω γιατί ανέφερε κάποιες υποθέσεις που δήθεν έβαλα εγώ στο αρχείο. Ο κύριος Θεοδωράκης δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος δεν έχω το βήμα να πω δυο πράγματα για αυτές τις υποθέσεις. Γιατί το συζητούσα με τους δικαστικούς συντάκτες, το ήξεραν αλλά τα μέσα της διαπλοκής που από τότε με πολεμούσαν δεν το έπαιζαν.
Ας δούμε λοιπόν τις υποθέσεις που έβαλα στο αρχείο χωρίς να υπενθυμίσω αυτές που έκανα σαν εισαγγελέας ή που παρήγγειλα σαν προϊστάμενος.
Και η Siemens και τα εξοπλιστικά δικές μου παραγγελίες είναι κύριοι. Και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι άλλο. Είπε ο κος Θεοδωράκης λοιπόν ότι έβαλα στο αρχείο μια υπόθεση με δασάρχες. Τον έχουν πληροφορήσει λάθος. Αυτή την υπόθεση την είχε κάνει άλλος εισαγγελέας και δεν μπήκε αρχείο. Και αυτός ο εισαγγελέας που δε θέλω να αναφέρω το όνομά του δεν ήταν φίλος μου. Ήταν φίλος του κου. Μαρκή, τον οποίο επικαλέστηκε ο κος Θεοδωράκης και από ότι ξέρω τον συμβουλεύει.
Επίσης αναφέρθηκε στις υποκλοπές και στο θάνατο Τσαλικίδη. Αρκεί μια τεράστια προσπάθεια παραπληροφόρησης καιρός λοιπόν να τα ακούσετε σήμερα κύριοι βουλευτές αλλά να τα ακούσει και ο ελληνικός λαός. Ποιες υποκλοπές έβαλα αρχείο? Εγώ έκανα την προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη κόντρα σε οτιδήποτε μπορούσε να σημαίνει αυτό το πράγμα. Και η δικογραφία πήγε στην ανάκριση. Και η ανάκριση συνεχιζόταν μέχρι προχθές και τώρα εκκρεμεί η απόφαση δικαστικού συμβουλίου. Τι ψέμα και τι σκευωρία είναι αυτή, και στο κάτω κάτω τι είχα να κρύψω εγώ για τις υποκλοπές. Ποιος ήταν θύμα των υποκλοπών τότε? Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με εμφανίζουν σαν εκλεκτό του. Άρα είχα κάποιο λόγο εγώ να καλύψω τις υποκλοπές. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν καλύφθηκαν οι υποκλοπές κύριοι. Ασκήθηκε δίωξη, και διενεργείται ανάκριση μέχρι πρότινος και τώρα εκκρεμεί έκδοση βουλεύματος.
Για το θάνατο Τσαλικίδη. Άλλο ένα τεράστιο ψέμα, και απορώ με το θράσος μερικών. Την έρευνα αυτή δεν την έκανα εγώ. Την έκανε άλλος εισαγγελέας, και δεν αναφέρω και αυτού το όνομα, αλλά και αυτός φίλος του κυρίου Μαρκή είναι. Και δεν το αναφέρω το όνομά του γι αυτό, μολονότι θα έπρεπε να έχει την ευθιξία και να έχει βγει και να έχει πει ότι αυτός έκανε την έρευνα, και να μην αφήνει 6 χρόνια να πετιέται λάσπη εναντίον μου.
ένα από τα θέματα της δικαιοσύνης που το αναγάγουν σε μείζον ζήτημα είναι οι βουτιές που δήθεν έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να μιλήσουμε για βουτιές στην επετηρίδα. Μόνο που οι βουτιές εκείνων είναι μακροβούτια. Και με στοιχεία, γιατί την ξέρω τη Δικαιοσύνη, την ξέρω 30 χρόνια. Αν οι δικές μας ήταν βουτιές, εκείνων ήταν μακροβούτια. Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα για το οποίο με καταγγέλλει η κα Τσατάνη.
Το τελευταίο διάστημα μια λυσσαλέα επίθεση έχει εξαπολυθεί εναντίον μου. Μια επίθεση, που δεν έχει στόχο να πλήξει εμένα και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως, όπως το λέω, να συγκαλύψει τεράστιες ευθύνες άλλων που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο. Μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας αλλά δυστυχώς για τους εκτελεστές και τους υποκινητές της είναι εντελώς ερασιτεχνική πρόχειρη και βλακώδης. Η ανικανότητα της Διαπλοκής να στήσει μια αξιοπρεπή σκευωρία με κάνει να αναρωτιέμαι πως κατάφερε να εδραιωθεί στη χώρα μας τόσα χρόνια. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν μειωθεί τα αντανακλαστικά της και οι ικανότητες της, γιατί βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος της. Στο παρελθόν έστηνε σκευωρίες ανήθικες μεν, αλλά με αυτές επετύγχανε το σκοπό της. Στη δευτερολογία μου άμα προλάβω, θα σας αναφέρω δύο τρεις ανήθικες αλλά αποτελεσματικές σκευωρίες. Αν δεν προλάβω θα τις πω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Κυρίες και κύριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι και όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή τα τελευταία χρόνια με την Ελληνική Δικαιοσύνη γελάνε με τον ισχυρισμό ότι επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Γελάνε όλοι γιατί ξέρουν τι συνέβαινε στο παρελθόν και τι συμβαίνει τώρα. Μάλιστα στην τριετία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έχει δοθεί και όνομα.
Οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας. Συνεχίστηκαν δε αυτά και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μην ξεχνάμε τις μεταβάσεις Εισαγγελέων στο εξωτερικό. Τα πολύτιμα στοιχεία που συνέλλεξαν για έρευνες που η προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήθελε, αλλά παρεμπόδιζε.
Η τοποθέτησή μου ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου (- Αθανασίου: Πως το παρεμπόδιζε?
- Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου δεν γίνεται έτσι. Δεν εκφραζόμαστε έτσι κύριε Υπουργέ)
Είναι η τελευταία φορά που θα σας απαντήσω. Να μάθετε να με ακούτε. Δε θα μου υποδείξετε τι θα πω. Ο αυταρχισμός είναι σε όλο του το μεγαλείο κύριε Αθανασίου. Θέλετε να μας υποδεικνύετε τι θα πούμε? Κύριε Αθανασίου σας παρακαλώ πολύ.
(Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου κι εγώ σας παρακαλώ)
Η τοποθέτησή μου λοιπόν ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου στον τομέα της Δικαιοσύνης, ώστε οι λειτουργοί της να νοιώσουν αξιοπρεπείς και να λειτουργήσουν χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις. Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα έχω περισσότερο χρόνο πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και τις απειλές που δέχθηκαν οι Εισαγγελείς. Να μιλήσουμε για πειθαρχικά που δήθεν έγιναν κατά λάθος για να καμφθεί το φρόνημά των εισαγγελέων, των ανυπότακτων στην προηγούμενη κυβέρνηση , και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.
Θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης όχι μόνο για την ανυπόστατη νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη καταγγελία της κυρίας Τσατάνη, όπως θα αποδείξω μετά από λίγο, αλλά και για τις καταγγελίες άλλων Εισαγγελέων και ειδικά του ικανού, έντιμου και αδάμαστου Εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και για τον τρόπο που αυτός παρεμποδίσθηκε στο έργο του και εξουδετερώθηκε.
Αναρωτιέμαι γιατί οι καταγγελίες της κας Τσατάνη είναι πιο σοβαρές και αξιόπιστες από τις καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή, Εισαγγελέα Εφετών επίσης, και για τις οποίες δεν γίνεται καν λόγος μολονότι σε αυτές καταγγέλλονται τέρατα και σημεία, και όχι πταίσματα σαν το δικό μου, αν είναι κι αυτό πταίσμα.
Θα πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και απειλές κατά των επίσης έντιμων, ικανών και θαρραλέων Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Θα πρέπει να μιλήσουμε και για παραιτήσεις και άλλων Εισαγγελέων, που τις έχουμε ξεχάσει. Θα τις υπενθυμίσω εγώ, όταν έχουμε περισσότερο χρόνο. καθώς και για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών λίγες μέρες μετά την εκλογή του.
Να μιλήσουμε επίσης, όχι μόνο για τη συνάντησή μου με την κυρία Τσατάνη και για άλλες συναντήσεις, που μου ζητήθηκαν και που έγιναν και άλλες που εγώ αρνήθηκα να πραγματοποιηθούν. Να συζητήσουμε για το τι συζητήθηκε στις συναντήσεις αυτές, και αν αυτά που μου ζήτησαν αποτελούσαν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία αυτών που κόπτονται δήθεν σήμερα για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Να μιλήσουμε για την επιστολή του πρώην Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κου Τσιρώνη στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να διαβάσω αλλά βλέπω ο χρόνος με πιέζει. Αλλά θα τη διαβάσουμε εκεί αυτήν την επιστολή και θα την αναλύσουμε εκεί. Κι εκεί περιμένω εγώ, γιατί κάποιοι διατείνονται ότι με περιμένουν την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να με στριμώξουν. Είμαι αρκετά εύσωμος ώστε να μπορώ να στριμωχτώ, από οποιονδήποτε, ας είναι και πιο εύσωμος εκείνος.
Θέλω να προλάβω τώρα.
Τέλος να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και η κα Τσατάνη, όπως κάποιοι θέλουν, και η κα Κουτζαμάνη, και ο κος Βγενόπουλος. Αλλά να κληθούν και όλοι οι προαναφερόμενοι εισαγγελείς, και όσοι ζήτησαν να με συναντήσουν, και άλλοι εισαγγελείς που είδαν την αδικία σε βάρος μου, και σπεύδουν μόνοι τους και ανοίγουν τα στόματά τους τώρα, και τότε θα ακουστεί, θα το δούμε αυτό Στις επόμενες μέρες. Να έρθει και ο κος, Σηφουνάκης, να έρθει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κος Παντελής, να μας εξηγήσει μερικά σκοτεινά σημεία. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα, να γίνουν και κατά αντιπαράσταση εξετάσεις.
Στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας που θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αναδειχθούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος πολλών και θα φωτιστούν όλες οι πτυχές, όχι μόνο αυτής της υπόθεσης,αλλά και άλλων υποθέσεων που έχουν γίνει παρεμβάσεις.
Εγώ κύριοι και κυρίες δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει όμως το ίδιο για όλους και κυρίως για τους υποκινητές και εκτελεστές της σε βάρος μου σκευωρίας.
Σήμερα η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και οι λειτουργοί της νιώθουν ασφαλείς και απελευθερωμένοι. Σε ελάχιστους όμως δεν αρέσει αυτό. Έχουν μάθει αλλιώς. Γι’ αυτό ονειρεύονται παρενθέσεις. Παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, παρένθεση δική μου στο Υπουργείο. Αυτό διακινούν σε κάποιους γα να τους κρατήσουν ακόμα με κλειστά τα στόματα. Με το ίδιο όνειρο όμως της παρένθεσης ζουν και άλλοι. Οι μεγαλόσχημοι εκπρόσωποι της Διαφθοράς και στης Διαπλοκής. Όμως, οι παρενθέσεις δυστυχώς για αυτούς αργούν να κλείσουν, και το όνειρό τους αποδεικνύεται απατηλό και όνειρο θερινής νύκτας.
Στην απελπισία τους λοιπόν αποφάσισαν να μου επιτεθούν. Άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία σε βάρος μου και επειδή δεν βρήκαν τίποτα κατέφυγαν στο στήσιμο μιας σκευωρίας, επικοινωνιακής αλλά άτεχνης, πρόχειρης και ανεπαρκούς και εντέλει βλακώδους. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα μέσα ενημέρωσης που με στοχοποίησαν, εκτός και εάν προκληθώ στη συνέχεια. Ας απολογηθούν εκείνα όμως στην κοινή γνώμη, γιατί στην περίπτωσή μου θυσίασαν την ανεξαρτησία που τους παρέχει το Σύνταγμα και η δημοκρατία μας στο βωμό προσωπικών και διαπλεκομένων οικονομικών συμφερόντων.
Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τον κ. Βγενόπουλο όπως δεν ασχολήθηκα και στο παρελθόν μαζί του γιατί δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξή του ζήτησε να με συναντήσει, αλλά εγώ αρνήθηκα. Το ερωτήματα είναι με ποιους Εισαγγελείς και πόσες φορές συναντήθηκε, και τέλος γιατί ασχολείται αυτός μαζί μου.
Στην επιστολή μου προς τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που προφανώς έχετε διαβάσει, αναφέρομαι διεξοδικά σε ότι ακριβώς συνέβη με την κυρία Τσατάνη. Έχει ενδιαφέρον να την διαβάσω και σήμερα, αλλά είπαμε ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω μόνο ορισμένα σημεία της. Προηγουμένως όμως ας πούμε ποια είναι η κα Τσατάνη.
Είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η εισαγγελέας, αυτό θέλω να το προσέξετε, που στην ανάκριση για την υπόθεση Βατοπεδίου, δε δήλωσε όχι μόνο αποχή, γιατί ο σύζυγός της και η κόρη της ήταν στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί επιπλέον, ο σύζυγός της είχε προσωπικές διαφορές με το Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος τον είχε αποπέμψει από το ΝΑΤ. Και η Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του Γεωργίου Βουλγαράκη ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή. Άλλωστε στις εκλογές του 2009 αν θυμάμαι καλά, ο σύζυγος της κας Τσατάνη δεν ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Άλλος ένας λόγος να μην είναι αμερόληπτη, όπως δεν ήταν επίσης αμερόληπτη και για τον κο Αγγελή, όπως θα εκθέσω παρακάτω.
Ας γυρίσουμε όμως τώρα στις καταγγελίες της κας. Τσατάνη. Εδώ εξαιτίας μιας ερώτησης του κου Μητσοτάκη, αναγκάζομαι να αλλάξω λίγο τη δομή της ομιλίας μου, και να μην ξεκινήσω απ΄ αρχή όπως ξεκίνησε, αλλά να πάω στο ερώτημα που μου έθεσε, γιατί δοκίμασα να μπω στο δωμάτιο και να παρευρεθώ στη συνάντηση που είχαν Έλληνες και Κύπριοι Εισαγγελείς.
Τελευταία, εντελώς συμπτωματικά η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη έφερε στη δημοσιότητα ένα επεισόδιο που δήθεν έλαβε χώρα μεταξύ εμού και της κας Τσατάνη. Κατά την εφημερίδα, την 20-7-2015 η κα Τσατάνη μου απαγόρευσε να παραστώ σε συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών και στην κυριολεξία με πέταξε έξω. Αυτή είναι η χαλκευμένη αλήθεια του κ Ψυχάρη και ενδεχομένως και της κας Τσατάνη. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε πράγματι συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών . Η κα Τσατάνη απαγόρευσε για πρώτη φορά στην ιστορία παρεμφερών συναντήσεων την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου μεταξύ των οποίων και μίας Εισαγγελέως, και όχι τη δική μου. Ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος απουσίαζε εκείνη την ημέρα από το Υπουργείο, ήθελε όμως να ενημερωθεί για τα θέματα που θα συζητούντο στη συνάντηση αυτή και αφορούσαν διακρατικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου μου ζήτησε τη συνδρομή για την αντιμετώπιση της εμπλοκής που προκάλεσε η άρνηση της κας Τσατάνη να συμμετάσχουν στη διμερή συνάντηση και εκπρόσωποι του Υπουργείου. Πράγματι πήγα στην αίθουσα που ήταν συγκεντρωμένοι Έλληνες και Κύπριοι και όρθιος, χωρίς να καθίσω από την πόρτα σχεδόν, πολύ ευγενικά ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει. Ήμουν τόσο ευγενής και καλοπροαίρετος που η κα Τσατάνη δεν μπόρεσε να διανοηθεί ότι ήμουν Υπουργός και με θεώρησε προφανώς απλό υπάλληλο που εργάζομαι ως γραμματέας στο Υπουργείο και γι’ αυτό με αποκάλεσε κ Γραμματέα. Αυτό το παραδέχτηκε και η εφημερίδα δηλαδή “ του είπα κ. Γραμματέα περάστε έξω.”, μόνο που δε μου είπε έτσι. Μολονότι δε, δεν μπόρεσε να επικαλεσθεί κάποια διάταξη νόμου, προσέξτε, που να μην επιτρέπει την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προκείμενη συνάντηση, για να λήξει το θέμα και να μην συνεχισθούν οι προστριβές και μάλιστα ενώπιον των φιλοξενούμενων Κυπρίων παρακάλεσα το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού να μην επιμένει και να αποχωρήσουν. Θέμα δικής μου συμμετοχής στη συνάντηση δεν υπήρξε. Επαναλαμβάνω .όμως ότι εδώ δυστυχώς για τους σκευωρούς υπάρχουν μάρτυρες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, εισαγγελείς Έλληνες, Κύπριοι και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου. Αναρωτιέμαι όμως γιατί η κα Τσατάνη λίγο αργότερα να ζητήσει να με συναντήσει και να μου ζητήσει βοήθεια και συμβουλές αν είχε συμβεί το επεισόδιο με τον τρόπο που περιγράφει το ΒΗΜΑ του κ Ψυχάρη. Εννοώ πως ήρθε μετά από δύο μήνες και ότι εγώ την πίεσα. Όμως το επεισόδιο αυτό δημιουργεί μερικά εύλογα ερωτήματα και θα πρέπει να απαντηθούν.
Α) γιατί η κ Τσατάνη δεν ήθελε παρόντες τους εκπροσώπους του Υπουργείου στη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων για την υπόθεση Βγενόπουλου;
Β) τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του Ανδρέα Βγενόπουλου;
Γ) τηρήθηκε η συμφωνία αυτή, κυρίως από την κ. Τσατάνη;
Δ) υπήρξαν πρακτικά για τη συνάντηση αυτή, και αν όχι γιατί;
Ε) μήπως η κα Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες και αποδεικτικά για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων, και αν ναι γιατί;
ΣΤ) Γιατί συμμετείχε στη συνάντηση αυτή η κα Τσατάνη και όχι ο αρμόδιος εισαγγελέας δικαστικών συνδρομών, ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής;
Για τα ερωτήματα αυτά πρέπει να υπάρξει απάντηση. Άλλωστε για το θέμα αυτό διενεργείται πειθαρχική έρευνα .
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσω ότι αφορμή της πειθαρχικής έρευνας αποτέλεσε η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο του Α.Π, και κάποιες περίεργες συμπτώσεις, που θα πρέπει και αυτές να διερευνηθούν, που αναγράφονται στην επιστολή αυτή. Η υπόμνηση αυτή γίνεται για να προφυλάξω τους σκευωρούς και από άλλα λάθη στην προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν άλλη μία φορά την πραγματικότητα και να μιλήσουν για διώξεις δήθεν.
Καλό θα είναι λοιπόν να περιμένουμε την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας και όσα άλλα αποκαλυφθούν στη συνέχεια.
Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω στο επόμενο για να πω τι ακριβώς συνέβη με την κα Τσατάνη, για να μην υπερβώ το εικοσάλεπτο.
Πρόεδρος: κε Υπουργέ παρακαλώ να συντομεύσετε μες στο χρόνο.
Τελείωσα. Τα καλά τα αφήνω για τη δευτερολογία μου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιατί ο αστακός θεωρείται είδος πολυτελείας;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στις φλόγες τυλίχθηκε εστιατόριο σε ορεινό σαλέ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ