2019-10-15 00:00:28
Φωτογραφία για Είδος προς εξαφάνιση οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Ρόδου!
Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου αφού τα κενά στις θέσεις των ιατρών αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Και οι λίγοι γιατροί που έρχονται στη Ρόδο για να καλύψουν ανάγκες φεύγουν μέσα σε λίγες ημέρες αφού δεν υπάρχουν κίνητρα για να μείνουν και να προσφέρουν.

Έξω από τα δόντια για την άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρόδου τα είπε στον Sky η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Τα προβλήματα του νοσοκομείου παραμένουν άλυτα. Σημαντικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα. Βλέπουμε όμως ότι οι προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι άλλες!», δήλωσε η κ. Γαλανού.

Τα περισσότερα κενά σε θέσεις γιατρών εντοπίζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Παιδιατρική Κλινική αλλά και το αναισθησιολογικό τμήμα.


Στην Παιδιατρική Κλινική η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την συνταξιοδότηση της Διευθύντριας κ. Ντίνας Μαχαιρίδου στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα συνταξιοδοτηθεί η κ. Μαχαιρίδου. Στην κλινική θα μείνουν δύο γιατροί, που θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες κάνοντας ο καθένας 15 εφημερίες. Παρά το θόρυβο που έγινε πριν λίγο καιρό το πρόβλημα μένει άλυτο», είπε η κ. Γαλανού.

Για παράδειγμα μετακινήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική μια ιατρός άλλα έμεινε για λίγες μόνο ημέρες.

«Η δουλειά στην Παιδιατρική Κλινική δεν βγαίνει ούτε με τρία ούτε με τέσσερα άτομα. Να μην μας δουλεύουν αλλά να δώσουν λύση. Απλά έκαναν κάποιες κινήσεις απλά για να κλείσουν τα στόματα όπως λέει και η λαική ρήση», τόνισε η κ. Γαλανού.

Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής όπως τόνισε η κ. Γαλανού έχει απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και στην 2η ΥΠΕ ζητώντας λύση ακόμη και με τη μετακίνηση κάποιων παιδιάτρων από άλλα νοσοκομεία.

Χωρίς λύση και το πρόβλημα στο αναισθησιολογικό τμήμα

Η κ. Γαλανού αναφέρθηκε και στις ελλείψεις γιατρών στο αναισθησιολογικό τμήμα που επίσης δεν έχουν καλυφθεί.

«Είχαμε επίσης βρει μια ιατρό για το αναισθησιολογικό τμήμα . Όμως και αυτή έμεινε λίγες ημέρες και αναχώρησε στις 28 Σεπτεμβρίου», τόνισε

Αποψιλώνονται από γιατρούς όμως και άλλα τμήματα αφού θα συνταξιοδοτηθούν άλλοι δύο γιατροί και θα φύγουν και τέσσερις επικουρικοί αφού λήγουν οι συμβάσεις τους.

«Από το ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο θα φύγουν και έξι γιατροί. Το ιατρικό προσωπικό είναι κουρασμένο και εξοργισμένο», είπε η κ. Γαλανού.

Γιατροί χρειάζονται όμως και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που αν και από τα νευραλγικά τμήματα παραμένει υποστελεχωμένη.

Η κ. Γαλανού αναφέρθηκε και στο θέμα της πληρωμής των επιπλέον εφημεριών στους γιατρούς που βρέθηκαν να προσφέρουν … εθελοντική εργασία παρότι δεν επιτρέπεται

Όπως εξήγησε η κ. Γαλανού ακόμη δεν είναι δυνατό να δοθούν χρήματα για τις επιπλέον εφημερίες.

«Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα αμειβόμασταν για τις έξτρα εφημερίες. Το θέμα θα τακτοποιούνταν με νομοθετική ρύθμιση . Από τον Ιανουάριο όμως κάνουμε παραπάνω εφημερίες αλλά δεν πληρωνόμαστε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα», τόνισε η κ. Γαλανού.

Δεν είναι μόνο η Τhomas Cook και το μεταναστευτικό

Η κ. Γαλανού τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί με τον τομέα Υγείας και όχι μόνο με την Thomas Cook και το μεταναστευτικό.

«Περιμένουμε να γίνουν οι προσλήψεις γιατρών που είχαν προταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Καλούμε την κυβέρνηση να μην ασχολούνται μόνο με την πτώχευση της Thomas Cook και το μεταναστευτικό αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας. Εδώ και τόσα χρόνια πάμε από το κακό στο χειρότερο», είπε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε πως στα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί δεν γίνεται μνεία για τα προβλήματα του τομέα Υγείας.

«Καταγραφές και επιτροπές βλέπουμε αλλά στον πράξη τίποτε για το νοσοκομείο Ρόδου. Θα λάβουμε μέρος στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 Οκτωβρίου. Τελούμε και σε αναμονή για τις Fast Track προσλήψεις σε πέντε μήνες . Αμφιβάλω αν θα γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ας έρθει η νέα διοίκηση στο νοσοκομείο για να δούμε τι λύση θα δώσει», τόνισε.

Το πρόβλημα μας είναι το κάπνισμα;

Εκτός από το ιατρικό προσωπικό όμως το νοσοκομείο Ρόδου πάσχει επίσης από έλλειψη νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

«Δεν είναι προτεραιότητα ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά οι προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στις θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία», είπε η κ. Γαλανού.

Η κ. Γαλανού όμως αναφέρθηκε και την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια φαρμάκων για όλες τις κατηγορίες των ασθενών.

Τα φάρμακα υψηλού κόστους

Η κ Γαλανού αναφέρθηκε και στην έλλειψη κονδυλίων για τα φάρμακα υψηλού κόστους. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα σκευάσματα για τους καρκινοπαθείς αλλά και τις άλλες κατηγορίες των ασθενών ( αιματολογικές νεφρολογικές νευρολογικές παθήσεις)

“Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν είναι λίγα. Χρειάζονται άλλα 1.300.000 ευρώ για να αγοραστούν τα φάρμακα που πρέπει. Να δώσουν χρήματα για τον τομέα της Υγείας “, τόνισε.

Πόροι χρειάζονται όπως τόνισε η κ. Γαλανού και για την κάλυψη και άλλων αναγκών του νοσοκομείου.
skyrodos
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ