2012-06-19 09:10:02
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Τα ποσοστά αποχής δεν είναι ακριβή
Ζούσα για 20 χρόνια στο εξωτερικό. 'Οταν επέστρεψα προ διετίας και μιας και είχε καταργηθεί πλέον το εκλογικό βιβλιάριο που είχαμε κάποτε πήγα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να έχω το δικαίωμα ψήφου. Μου είπαν λοιπόν πως δεν χρειάζεται να κάνω 'τίποτα' μιας και είμαι ήδη εγγεγραμένη στους εκλογικούς καταλόγους. Τα έχασα πως και τέτοια αυτόματη εγγραφή και ρώτησα τότε - Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια το όνομά μου εμφανιζόταν σαν ψηφοφόρος και δεν ζούσα καν στην ελλάδα; Ναι, μου είπαν, απλώς μπαίνατε στ'άτομα της αποχής εφ'όσον δεν ψηφίζατε. Τώρα που είστε πια εδώ ψηφίζεται κανονικά πλέον.

- Ξέρετε πόσα άτομα σαν και εμένα δεν είναι καν στην Ελλάδα και εμφανίζονται στους εκλογικούς καταλόγους; - Ξέρετε πόσα άτομα έχουν πεθάνει και εμφανίζονται και αυτοί στους εκλογικούς καταλόγους, μιας και δεν υπάρχει πρόβλεψη να σβύνονται;

Οπότε άντε να βρει κάποιος το σωστό ποσοστό αποχής που μας το δείχνουν με μία τάση ανόδου αλλά ξεχνάνε να μας πούνε πόσοι επί πλέον έλληνες εγκατέλειψαν την χώρα από εκλογές σε εκλογές είτε μόνιμα είτε για σπουδές.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ