2012-06-19 14:24:59
Φωτογραφία για Fitch: Μειώθηκε ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας
Την εκτίμηση ότι έχει «μειωθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από το ευρώ» μετά την οριακή νίκη της ΝΔ, όπως τη χαρακτηρίζει, εξέφρασε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει την εκτίμηση πως μια νέα ελληνική κυβέρνηση που θα υποστηρίζει το πρόγραμμα της τρόικα είναι πιθανό να έχει αναλάβει τα καθήκοντα της πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την 28η και 29η Ιουνίου.

Εάν επαληθευθούν αυτές οι εκτιμήσεις, ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι δεν θα τοποθετήσει το αξιόχρεο όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης υπό παρακολούθηση με πιθανή υποβάθμιση της προοπτικής τους σε αρνητική, όπως είχε προαναγγείλει ότι θα έκανε σε περίπτωση που η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετατρεπόταν σε «πιθανό βραχυπρόθεσμο γεγονός».

Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει πως  «η κρίση χρέους στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη παραμένει έντονη», προσθέτει πως «η λιτότητα και οι επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την ισχυρή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση» σημαίνει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να είναι εύθραυστη», ενώ επισημαίνει σύμφωνα με την express.gr, πως «ο ρυθμός της συρρίκνωσης της οικονομίας [είναι] σχεδόν βέβαιο ότι επιταχύνεται».
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην τελική ευθεία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην τελική ευθεία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ