2012-06-19 22:10:05
Φωτογραφία για Σκληρό μπρα ντε φερ για την Κατεχάκη
Ποιοί "παίζουν" - Τί γίνεται με την ΕΥΠ;

Πάνω στο στίχο όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν φαίνεται να διαμορφώνονται οι εξελίξεις γύρω από τη τοποθέτηση του νέου (;) υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αν και ακόμη είναι νωρίς, δεδομένου ότι δεν έχουμε συμφωνία σε επίπεδο αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης, τα σενάρια γύρω από την καρέκλα του εβδόμου ορόφου της Κατεχάκη, στριφοιγυρίζουν με διαμονιώδη ρυθμό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες ωστόσο, περιστρέφονται γύρω από παγιωμένα πρόσωπα και καταστάσεις, πλην της ΕΥΠ. Αυτός που ωστόσο φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα είναι ο υπηρεσιακός νυν υπουργός και πρώην υφυπουργός και πρώην γενικός γραμματέας και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει εξασφαλισμένη τη συναίνεση για την επιλογή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος διαφωνεί στην προοπτική συμμετοχής στελεχών του κόμματος του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, στις συζητήσεις με τον κ. Σαμαρά, φέρεται να έχει εισηγηθεί την παραμονή του κ. Οικονόμου στο υπουργείο.


Από την άλλη όμως, μια τέτοια απόφαση, για τη μη συμμετοχή δηλαδή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, συναντά τη σφοδρή αντίδραση κορυφαίων του άλλοτε κραταιού κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επιδιώκει μία τέταρτη ολική επαναφορά. Άλλωστε, με αυτή σχεδόν τη διαβεβαίωση επανέκαμψε από το Ανάπτυξης στο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και επιπλέον, διεκδικεί την πατρότητα για το δρομολογημένο σχέδιο για τη διαχείριση του υπ' αριθμόν 2 εθνικού ζητήματος που είναι η παράνομη μετανάστευση αλλά και την πρωτοβουλία για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας, κάτι για το οποίο όπως διατείνονται ορισμένοι, ο κ. Οικονόμου δεν θα μπορέσει να είναι τόσο αποτελεσματικός εξαιτίας συντεχνιακών δεσμεύσεων κι εξαρτήσεων

Και τί είναι αυτό που επιδιώκεται να γίνει; Η μείωση του αριθμού των αξιωματικών σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, η κατάργηση πολλών υπηρεσιών και τμημάτων στο πνεύμα μιας καλλικρατικής αστυνομίας, αλλά και η αλλαγή στον τρόπο "συγκέντρωσης" και διοίκησης των ΜΑΤ, όχι βεβαίως στο πνεύμα που έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια αντίληψη διασποράς των διμοιριών στα τμήματα του κέντρου και η συστηματική σε μηνιαία βάση συντηρητική εκπαίδευση τους στο Γουδή.

Τρίτος παίχτης, αλλά προς το παρόν και ο πιο "αδύναμος" σ' αυτό το μπρα ντε φερ, εμφανίζεται ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στον οποίο αποδίδονται η ανασυγκρότηση της Αστυνομίας μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, η δημιουργία των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, πλην όμως η "φυγή" του από τη Νέα Δημοκρατία προς το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, έχει αποδυναμώσει την υποψηφιότητα αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θεωρείται βέβαιο και ανεξαρτήτως υπουργού, ότι θ' αλλάξει η ηγεσία της ΕΥΠ, με τη τοποθέτηση ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά, με ήδη να έχει ακουστεί το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φράγκου Φραγκούλη.

Οψόμεθα, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η συμφωνία για τη συγκρότηση και ακολουθεί αυτή για την μορφή που θα έχει.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ