Συνηθισμένα αντικείμενα: Γνωρίζατε πως αντικείμενα από το σπίτι σας, πως χρησιμοποιούνται διαφορετικά; Το ίδιο ισχύει και πράγματα, τα οποία δεν ανήκουν στο σπίτι σας. Και εκείνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέρα από τον κλασικό τρόπο. Παρακάτω ακολουθεί μία σχετική λίστα με συνηθισμένα αντικείμενα…
Συνηθισμένα αντικείμενα: Ακολουθεί ένδεκα αντικείμενα του σπιτιού και όχι μόνο, με τη μη συνηθισμένη χρήση τους– Γιατί υπάρχει ένα βελάκι στον μετρητή καυσίμων: Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έβαλαν αυτό το βελάκι. Είναι για να ξέρει ο οδηγός από ποια πλευρά γεμίζει το αυτοκίνητο και να μην χρειάζεται να βγει έξω για να το ελέγξουν. Είναι πολύ χρήσιμο αν έχετε μόλις αγοράσει αυτοκίνητο ή δανείζεστε το αυτοκίνητο ενός φίλου. Δεν το έχουν όμως όλα τα αυτοκίνητα.
– Γιατί υπάρχουν πριτσίνια στις γωνίες των τσεπών στα τζιν: Τα τζιν αρχικά σχεδιάστηκαν σαν ανθεκτικά ρούχα εργασίας. Δηλαδή, για εργάτες ορυχείων και μεταλλευτές χρυσού. Υπήρχε όμως πρόβλημα γιατί οι τσέπες δεν άντεχαν το βάρος των εργαλείων και σκίζονταν. Γι’αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα πριτσίνια.
– Γιατί υπάρχει αυτό το κομμάτι στο συρραπτικό: Στην “κανονική” του λειτουργία το συρραπτικό ενώνει φύλλα με συρματάκια από μέσα. Αν όμως το γυρίσετε 180 μοίρες, τα συρματάκια θα λυγίσουν προς τα έξω. Δηλαδή, θα είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε, χωρίς να τραυματιστείτε ή να σκίσετε το χαρτί.
– Γιατί χρειάζεται αυτή η τρύπα και η οδοντωτή άκρη στο τέλος του μέτρου: Η τρύπα χρησιμοποιείται για να στερεώνεται το μέτρο σε καρφιά ή βίδες. Η οδοντωτή άκρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαράξετε ένα σημάδι, σε περίπτωση που δεν έχετε μολύβι.
Συνηθισμένα αντικείμενα: Κι άλλα αντικείμενα του σπιτιού και όχι μόνο, με τη μη συνηθισμένη χρήση τους– Γιατί υπάρχει τρύπα στην βάση της κλειδαριάς: Οι κλειδαριές συνήθως χρησιμοποιούνται έξω και αυτή η τρύπα υπάρχει έτσι ώστε να τρέχει το νερό της βροχής – αλλιώς η κλειδαριά θα σκούριαζε. Επίσης, είναι πρακτική για το λάδωμα της κλειδαριάς.
– Πώς να καταλάβετε αν το κινητό σας είναι μούσκεμα εσωτερικά: Πολλές μπαταρίες έχουν αυτόν τον δείκτη που μοιάζει με τετράγωνο ή κύκλο και αλλάζει χρώμα όταν βρέχεται (από ανοιχτόχρωμο σε κόκκινο). Από το iPhone 5 και μετά, τα κινητά της Apple έχουν αυτόν τον δείκτη στην υποδοχή για την κάρτα SIM. Για να δείτε καλά τον δείκτη, χρησιμοποιήστε μεγεθυντικό φακό με φως ή γυρίστε το κινητό σας ανάποδα κάτω από ένα φως.
Συνηθισμένα αντικείμενα: Επιπλέον, αντικείμενα του σπιτιού και όχι μόνο, με τη μη συνηθισμένη χρήση τους– Γιατί υπάρχουν αυτές οι γραμμές πάνω στα πλήκτρα Ξ και Φ: Είναι χρήσιμες όταν γράφει κανείς χρησιμοποιώντας και τα 10 δάχτυλα. Λειτουργούν σαν “άγκυρες” – πάνω σε αυτά τα πλήκτρα ακουμπάνε οι δείκτες.
– Πώς να ξεκολλάτε σωστά τα χαρτάκια post-it: Αν ξεκολλάτε χαρτάκια από πάνω προς τα κάτω, θα δείτε ότι η άκρη τους γυρνάει και μετά από λίγο καιρό θα ξεκολλήσουν. Για να το αποφύγετε, ξεκολλήστε τα από την μία άκρη της πλευράς με την κόλλα ως την άλλη.
– Γιατί χρειάζεται αυτή η οπή στο iPhone: Αυτή η τρύπα ανάμεσα στην κάμερα και και το φλας είναι ένα δεύτερο μικρόφωνο. Μειώνει τον ήχο γύρω σας και κάνει την ομιλία σας πιο καθαρή.
– Γιατί υπάρχει ένας πείρος και μια τρύπα στην πρέσα σκόρδου: Δεν είναι μόνο πρέσα σκόρδου αλλά και εξάρτημα για την αφαίρεση κουκουτσιού από τα κεράσια. Βάλτε ένα κεράσι στην άκρη και πιέστε τον πείρο μέσα στην τρύπα για να βγει το κουκούτσι.
– Γιατί υπάρχουν δοντάκια στην βάση των μπουκαλιών κρασιού: Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις: -Παλιότερα δεν υπήρχε ξεχωριστός εξοπλισμός για την δημιουργία μπουκαλιών και ήταν δύσκολο να φτιαχτεί ένα μπουκάλι με επίπεδο πάτο. H γραμμή της ένωσης έπρεπε να “διπλωθεί” μέσα στο μπουκάλι όταν το φυσούσαν.
Με τον καιρό έγινε κάτι σαν παράδοση. -Όταν ένα κρασί πρέπει να παλαιωθεί, δημιουργείται ίζημα αναπόφευκτα. Αυτά τα δοντάκια το μαζεύουν και δεν το αφήνουν να πέσει μέσα στα ποτήρια μαζί με το κρασί. -Στα μπουκάλια σαμπάνιας και αφρώδων οίνων, τα δοντάκια αυτά βοηθάνε στην κατανομή πίεσης μέσα στο μπουκάλι, μειώνοντας την πίεση στην γραμμή ανάμεσα στα τοιχώματα του μπουκαλιού και τον πάτο.
ΠΗΓΗ: www.enimerotiko.gr
Let's block ads! (Why?)
ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr