2020-03-17 07:00:26
Φωτογραφία για Δοκιμάζετε εμβόλιο που χρησιμοποιεί έξυπνη γενετική τεχνολογία για τον κοροναϊό
Ο πρώτος συμμετέχοντας της κλινικής δοκιμής για εμβόλιο κατά του Covid-19 έλαβε σήμερα, Δευτέρα την πρώτη πειραματική δόση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Guardian, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας «Kaiser Permanente Washington» στο Σιάτλ, και περιλαμβάνει 45 νέους, υγιείς εθελοντές, στους οποίους θα χορηγηθούν δόσεις του εμβολίου.

Ο υπάλληλος που αποκάλυψε τα σχέδια για τον πρώτο συμμετέχοντα μίλησε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του στο Associated Press. Η κίνηση δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Moderna και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, που χρηματοδοτούν τη δοκιμή. Ο στόχος είναι να εξεταστεί εάν το εμβόλιο παρουσιάζει τυχόν παρενέργειες και πόσο αποτελεσματικό είναι. Αναμένεται να διαρκέσει από έναν χρόνο έως 18 μήνες η πλήρης επικύρωση του εμβολίου.

Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να μολυνθούν από τις δόσεις, επειδή δεν περιέχουν τον ιό - ούτε μια εξασθενημένη εκδοχή του, όπως συμβαίνει συνήθως με τα εμβόλια.

Αντ 'αυτού, το εμβόλιο χρησιμοποιεί έξυπνη γενετική τεχνολογία για να αξιοποιήσει τα κύτταρα του σώματος, ώστε να παράγει μικρά κομμάτια ιού που αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Θεωρητικά, εάν αυτό το συνθετικό RNA εγχέεται σε ένα άτομο, θα πρέπει να εισέλθει στα κύτταρα και να προγραμματίσει τον εσωτερικό μηχανισμό τους για να απομακρύνει πρωτεΐνες που μοιάζουν ακριβώς με τον υποδοχέα στην επιφάνεια του ιού. Αυτοί οι πλωτοί υποδοχείς θα πυροδοτούσαν τότε το ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς να προκαλούν ασθένεια.

Ακόμη και αν οι αρχικές δοκιμές ασφάλειας πηγαίνουν καλά, «μιλάμε για έναν έως ενάμιση χρόνο» πριν το εμβόλιο να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση, σύμφωνα με τον Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μολυσματικών Ασθενειών του NIH.

Πηγή: The Guardian
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ